Τα νεύρα στην οδήγηση μόνο σε κακό μπορούν να σου βγουν!

Νεύρα στο τιμόνι: Οδήγα σαν «Ευρωπαίος»!

35.820 Επισκέψεις στο άρθρο

Πες όχι στην εξαγρίωση: Η επιθετικότητα ανάμεσα σε οδηγούς αυτοκινήτων δεν είναι κάτι καινούριο. Φαίνεται όμως ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξτρα και πιο άμεση όξυνση των πνευμάτων στο δρόμο. Ας δούμε αιτίες, λύσεις και πράγματα που πρέπει να ξέρουμε.


Έχετε κι εσείς την αίσθηση ότι η κατάσταση στο δρόμο τείνει να ξεφύγει τα τελευταία χρόνια; Από τις μεγάλες πόλεις της χώρας έως τις μικρότερες, μοιάζει να είναι «εύφλεκτη» σχεδόν οποιαδήποτε επαφή γίνεται με άλλο οδηγό. Η επιθετικότητα στο δρόμο, το σύνδρομο νευρικής οδήγησης όπως το αποκαλούν συχνά ή «road rage» όπως το μαθαίνουμε πρόσφατα με τις, πάντα… προσφιλείς για τους Έλληνες, ξένες ορολογίες, δεν είναι κάτι καινούριο.

Πάντα ήταν εύκολο να μαλώσει κανείς στο δρόμο ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ότι οι οδηγοί διαπληκτίζονται ολοένα και πιο εύκολα και δε διστάζουν να κλιμακώσουν την κόντρα με τον έτερο χρήστη του δρόμου. Οι αιτίες είναι πολλές και στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχουν να κάνουν με την ενέργεια που φαινομενικά αποτέλεσε την αιτία της φασαρίας. Κάποιο προσωπικό θέμα, το στρες που έχει κυριεύσει τους πάντες, μια αναποδιά στο δρόμο και φυσικά τα ανθρώπινα λάθη που ούτως ή άλλως θα γίνουν δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Τίποτα όμως δε λύθηκε σωστά με την επιθετικότητα, οπότε ας δούμε ορισμένα χρήσιμα στοιχεία. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
NISSAN