• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Τα απαραίτητα
Εκτός από τα αντικείμενα που υποχρεούστε (από τον ΚΟΚ) να διαθέτετε μέσα στο αυτοκίνητό σας, υπάρχουν και αυτά που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε στιγμές ανάγκης.
Τα υποχρεωτικά :
Τρίγωνο, το οποίο πρέπει να τοποθετείται σε κατάλληλη απόσταση (τουλάχιστον 100 μέτρα για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 40 μέτρα εντός κατοικημένων περιοχών) από το ακινητοποιημένο όχημα.
Πυροσβεστήρας, ο οποίος θα πρέπει να αναγομώνεται στην προβλεπόμενη ημερομηνία ή να αντικαθίσταται, όταν το απαιτεί η περίσταση.
Φαρμακείο πλήρως εφοδιασμένο, με όσα απαιτούνται για την περίθαλψη μικρών τραυματισμών. Στην περίπτωση που περιλαμβάνει φάρμακα, αυτά θα πρέπει να ανανεώνονται πριν την ημερομηνία λήξης τους.
Τα “προνοητικά” :
Μία μικρή εργαλειοθήκη, με χρήσιμα εργαλεία, για την επί τόπου επιδιόρθωση μικρών ζημιών και βλαβών.
Τα γνωστά "κροκοδειλάκια", ή καλώδια μεταφοράς ρεύματος, τα οποία θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο σε εσάς, όσο και σε κάποιον συνάνθρωπό μας, σε περίπτωση που η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει αποφορτιστεί.
Μικρά δοχεία με απαραίτητα υγρά αυτοκινήτου όπως λάδια, παραφλού, υγρά φρένων κλπ, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση.
Ένας φακός, που πάντα μπορεί να ρίξει φως σε επείγοντα περιστατικά, υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Ταξίδι στο εξωτερικό

Μία καλή εμπειρία είναι να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Είτε έχετε ανάλογη εμπειρία είτε όχι, υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες, που οφείλετε να φροντίσετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ώστε να είστε ασφαλής.
Ας τα δούμε αναλυτικά[...] 

Απαραίτητα στο αυτοκίνητο

Εκτός από τα αντικείμενα που υποχρεούστε (από τον ΚΟΚ) να διαθέτετε μέσα στο αυτοκίνητό σας, υπάρχουν και αυτά που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε στιγμές ανάγκης.   

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί επιλέγουν τη λύση της ενοικίασης αυτοκινήτου στη διάρκεια των διακοπών. Το φαινόμενο αυτό ανθεί ιδιαίτερα στα νησιά, αφού συχνά οι οδηγοί θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία του δικού τους αυτοκινήτου στο καράβι [...] 

Τα έγγραφα του οδηγού και του οχήματος

Ένας οδηγός δε χρίζεται "καλός", μόνον όταν η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι σωστή. Η κατοχή όλων των απαραίτητων εγγράφων του ιδίου αλλά και του οχήματός του είναι επιτακτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο Κ.Ο.Κ. συνιστά κυρώσεις.   

Απαραίτητα στο αυτοκίνητο

Ο Κ.Ο.Κ. επιβάλλει την ύπαρξη:
• Πυροσβεστήρα, ο οποίος πρέπει να ελέγχεται τακτικά, να αναγομώνεται ή αν είναι παλιός να αντικαθίσταται.
• Τριγώνου, που πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από [...] 

Ενοικίαση αυτοκινήτου

• Επιλέγουμε κάποιο σημείο ενοικίασης που μας εμπνέει εμπιστοσύνη με την πρώτη ματιά. Τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι καθαρά και να δείχνουν -τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως- φροντισμένα.
• Αφού διαλέξουμε το όχημα που επιθυμούμε, κ[...] 

Ta απαραίτητα στο αυτοκίνητο

• Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να έχει κάθε οδηγός στο αυτοκίνητό του εκτός από αυτά τα οποία προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. τα οποία μπορεί να τον βοηθήσουν σε μια δύσκολη κατάσταση δίνοντάς του "χείρα βοήθειας" . Τα αντικείμενα που δεν [...] 

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ποιος ευθύνεται για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κατά την κυκλοφορία του; Τι ισχύει στην εσωτερική σχέση μεταξύ της εταιρείας ενοικιάσεως του αυτοκινήτου και του ενοικιαστή;

Τους καλοκαιρινο[...] 

Πράσινη κάρτα

Tα Γραφεία και οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη τους που έχουν λάβει την άδεια ασφάλισης αστικής ευθύνης από αυτοκίνητα, αποτελούν τη βάση του συστήματος των Πράσινων Καρτών. Χορηγούν στα μέλη τους τις Πράσινες Κάρτες και παρέχουν εγγύηση που[...]