• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Προετοιμασία για το χειμώνα
Ελαστικά
Το φθαρμένο πέλμα μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα τους θερμούς μήνες αλλά σε μια βροχόπτωση θα οδηγήσει σε υδρολίσθηση πολύ εύκολα.
Αλυσίδες
Τη χειμερινή περίοδο είναι απαραίτητο να έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο, και στην αγορά υπάρχουν αρκετοί τύποι για όλα τα πορτοφόλια.
Φωτισμός
Σε συνθήκες ομίχλης, βροχής και χιονόπτωσης ο ελλιπής φωτισμός δημιουργεί πολλά προβλήματα ορατότητας. Ο έλεγχος των φωτιστικών σωμάτων είναι απαραίτητος.
Υαλοκαθαριστήρες
Η κατάσταση των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να είναι άψογη. Όταν τα παρμπρίζ δεν καθαρίζονται επιβάλλεται η αλλαγή τους.
Λάστιχα μόνωσης
Τα λάστιχα στα παράθυρα φθείρονται πιο εύκολα λόγω της τριβής ενώ αυτά των παρμπρίζ μπορεί με τον καιρό να πολυμεριστούν με.
Εξαερισμός-κλιματισμός
Καλό είναι να ελεγχθεί το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού και να υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία του επιθυμητού κλίματος στην καμπίνα.
Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας αντιπαγωτικό τζαμιών, μια κουβέρτα, καλώδια μεταφοράς ρεύματος και να έχετε βάλει στο ψυγείο παραφλού κατάλληλο για χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης θα είναι καλό να βάλετε στις κλειδαριές λιπαντικό σε σπρέι για να αποφύγετε το πάγωμά τους ενώ ένα μπιτόνι καυσίμου σίγουρα θα φανεί χρήσιμο.Αντιμετώπιση φθινοπωρινών φαινομένων

Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές, που προμηνύουν την είσοδο του χειμώνα, μπορεί να φανούν κρίσιμες για την ασφάλειά μας στους δρόμους.
Το φθινόπωρο είναι η εποχή που κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες σταγόνες, οι οποίες, αν δεν κάνουμ[...] 

Επιστροφή από διακοπές

Καλές και άγιες οι διακοπές, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιείτε, πως έφτασε η ώρα της επιστροφής. Η χαλάρωση -ενδεχομένως στις παραλίες κάποιου νησιού- δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας "συνοδεύει" στο δρόμο του γυρισμού.
Δε[...] 

Συντήρηση θυρών

Οι πόρτες του αυτοκινήτου δέχονται καθημερινά μεγάλες καταπονήσεις, με αποτέλεσμα το κρέμασμά τους. Μία απλή και γρήγορη ρύθμιση μπορεί να επαναφέρει τη σωστή εφαρμογή, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείτε το συνεργείο.
Ένα αρκετά ευα[...] 

Παγωμένο παρμπρίζ

Τα χειμωνιάτικα πρωινά, είναι πολύ πιθανόν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας να έχει παγώσει. Είναι καλύτερο, εκείνη τη στιγμή, να είμαστε προετοιμασμένοι…   

Φροντίδα αυτοκινήτου μετά τις διακοπές

Μετά από μεγάλες περιηγήσεις σε βουνά και παραλίες οφείλουμε να κουράρουμε το όχημά μας. Η δουλειά που απαιτείται είναι αρκετή αλλά μερικά εξασκημένα χέρια και κάποιες χρήσιμες συμβουλές θα καταφέρουν να απομακρύνουν από το αυτοκίνητο τα σημάδ[...] 

Προετοιμασία για το χειμώνα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η πρόληψη είναι πολύ σημαντική καθώς θα βοηθήσει οδηγό και επιβάτες να αποφύγουν την ταλαιπωρία καθώς και την κατασπατάληση σημαντικού χρηματικού ποσού για φαινομενικά ασήμαντο λόγο. Άλλωστε είναι σύνηθες φαινόμενο[...] 

Φροντίδα μετά τις διακοπές

Μετά από μεγάλες περιηγήσεις σε βουνά και παραλίες οφείλουμε να δώσουμε λίγη προσοχή και περιποίηση στο όχημα που μας βοήθησε να τις πραγματοποιήσουμε. Η δουλειά που απαιτείται είναι αρκετή αλλά μερικά εξασκημένα χέρια και κάποιες χρήσιμες και[...] 

Χειμερινή φροντίδα - Service το χειμώνα

Η συντήρηση του αυτοκινήτου πολλές φορές θεωρείται “αναγκαίο κακό” καθώς απαιτεί χρόνο και χρήμα από τον ιδιοκτήτη του. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα χρειάζεται απαραιτήτως φροντίδα. Ωστόσο ορισμένες απλές διαδικασίες μπορούν να γ[...]