• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Καύσιμα (ανεφοδιασμός λάθος καυσίμου)
Αμόλυβδη βενζίνη αντί για super βενζίνη
Αν βάλετε στο ρεζερβουάρ αμόλυβδη βενζίνη αντί για σούπερ, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά καλό είναι αν συνειδητοποιήσετε το λάθος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού να σταματήσετε και να συνεχίσετε με super.
Super βενζίνη αντί για αμόλυβδη βενζίνη
Αν ανεφοδιαστείτε με σούπερ αντί για αμόλυβδη μην ανησυχείτε αφού οι νέες super βενζίνες δεν περιέχουν μόλυβδο ώστε να καταστρέψει τον αισθητήρα λ του καταλύτη. Και σε αυτή την περίπτωση αν συνειδητοποιήσετε το λάθος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού σταματήστε και συνεχίστε με αμόλυβδη.
Πετρέλαιο κίνησης αντί για βενζίνη
Στην περίπτωση που βάλατε πετρέλαιο κίνησης αντί για βενζίνη έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Μην εκκινήσετε τη μηχανή. Πρέπει πρώτα να καθαριστούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ρεζερβουάρ, φίλτρο βενζίνης κ.α.). Καλέστε άμεσα βοήθεια και πηγαίνετε στο συνεργείο.
Βενζίνη αντί για πετρέλαιο κίνησης
Αν αντί για πετρέλαιο κίνησης ανεφοδιαστείτε με πολύ λίγα λίτρα βενζίνης, πρόβλημα ουδέν, απλώς σταματήστε και συνεχίστε με πετρέλαιο κίνησης. Αν όμως έχετε γεμίσει με βενζίνη, μη βάλετε εμπρός τον κινητήρα.Τι κάνουμε σε περίπτωση λάθους στα καύσιμα

Συνολικά πρέπει να παρατηρείτε τον υπάλληλο για να σιγουρευτείτε για το είδος του καυσίμου που τοποθετεί στο όχημα καθώς και για πιθανές "ατασθαλίες" της αντλίας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε εσείς την αντλία.
Αμόλυβδη βενζίνη αντί για sup[...]