• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ

Έλεγχος πριν την αγορά
Κινητήρας: Ελέγξτε αν υπάρχουν βρομιές και λάδια ή ακόμα και διαρροή στο κάρτερ και γύρω από αυτό.
Αριθμός πλαισίου: Βρείτε το σημείο όπου υπάρχει η μεταλλική ετικέτα με τα πριτσίνια που αναγράφει τον αριθμό πλαισίου και κοιτάξτε για ίχνη μπογιάς ή χαρακιές.
Χιλιομετρητής: Υπολογίστε πόσα περίπου χιλιόμετρα θα έπρεπε να έχει διανύσει το αυτοκίνητο όταν ο μέσος όρος του έτους είναι γύρω στα 15.000 χλμ.
Αμάξωμα: Με το δάχτυλο μετρήστε την απόσταση των αρμών (π.χ. στο καπό ή στις θύρες). Αν η απόσταση είναι διαφορετική σε κάθε πλευρά το πιθανότερο είναι να έχει επισκευαστεί.
Κιβώτιο ταχυτήτων-συμπλέκτης: Κάντε μια βόλτα το αυτοκίνητο και διαπιστώστε αν ο συμπλέκτης απομονώνει σωστά και αν οι ταχύτητες "κουμπώνουν" με ευκολία.
Σύστημα διεύθυνσης: Οδηγήστε το αυτοκίνητο μερικά χιλιόμετρα και προεπιλέξτε ευθεία πορεία αφήνοντας για λίγο το τιμόνι. Αν αυτό "τραβάει" αριστερά ή δεξιά, είναι μεγάλη η πιθανότητα να έχει υποστεί στρέβλωση το σασί ή να έχουν πρόβλημα οι αναρτήσεις.
Χώρος ρεζέρβας:Ανασηκώνοντας τη μοκέτα στο πάτωμα του χώρου αποσκευών θα δείτε αν έχει δεχθεί επισκευή αφού πιθανώς να υπάρχουν ραφές και απόκλιση απόχρωσης.
Θόλοι: Αν στο αυτοκίνητο είχαν τοποθετηθεί σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ ή μπάρα θόλων και έχει υποστεί σκληρή χρήση, θα το καταλάβετε από ρωγμές στο μέταλλο ή "σπασίματα" στο χρώμα.
Ζάντες: Πίσω από ένα γυαλιστερό τάσι μπορεί να βρίσκεται μια χτυπημένη ζάντα που μειώνει τη σταθερότητα.Ελεγχος πριν την αγορά μεταχειρισμένου

Η φθορά είναι φυσιολογική. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η ανομοιόμορφη φθορά που μπορεί να σημαίνει στρεβλωμένο αμάξωμα από σύγκρουση, κακή κατάσταση και λάθος γεωμετρία των αναρτήσεων και στην καλύτερη περίπτωση απλώς κακή ευθυγράμμισ[...] 

Τι να προσέξω πριν την αγορά

Aναμφισβήτητα η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου χρειάζεται μεγάλη έρευνα και αποτελεί μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Από τη στιγμή όμως που έχουμε επιλέξει να εκταμιεύσουμε κάποιο ποσό (μικρό ή μεγάλο) για την αγορά του, θα πρέπει [...]