Συμβουλές - ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ

Πώς καταλαβαίνουμε το τρακαρισμένο
Είναι, άραγε, "αθώο" το παρελθόν του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που σκοπεύετε να αγοράσετε; Μήπως έχει εμπλακεί σε ατύχημα; Ποιά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξετε;
"Τσαλακωμένη" πινακίδα: Πρόκειται για την πιο απλή ένδειξη τρακαρίσματος, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το βαθμό της σοβαρότητάς του.
"Υποπτοι" αριθμοί πλαισίου: Επιβάλλεται έλεγχος των αριθμών που υπάρχουν εκεί σε αντιπαραβολή με τους αντίστοιχους που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Αρμοί συγκόλλησης θόλων: Αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες ιδιαίτερα καταπονημένου -από σφικτές αναρτήσεις και σκληρή χρήση- ή τρακαρισμένου αυτοκινήτου.
Πάτωμα πορτ μπαγκάζ: Χρωματική διαφορά των αρμών ή σχετικά πρόσφατο βάψιμό τους μαρτυρούν επισκευή.
Ελλειψη πλαστικών τμημάτων: Προδίδουν επισκευή και μάλιστα όχι και τόσο προσεκτική.
Χτυπήματα στον κινητήρα: Αν διαπιστώσετε ότι ο κορμός του κινητήρα φέρει σημάδια, αντιμετωπίστε το ως μια πρώτη και σημαντική ένδειξη επισκευής.
Σημάδια στις βίδες: Αν και συνήθως δεν τους δίνετε σημασία, μπορεί να αποτελούν ανησυχητικές ενδείξεις.
Τοποθέτηση φαναριών: Όσο μικρό κι αν είναι ένα τρακάρισμα, τα φανάρια αποτελούν τα πρώτα θύματά του.Έλεγχος μεταχειρισμένου οχήματος

Ας δούμε ποια είναι τα "κρίσιμα" μέρη που πρέπει να ελέγξουμε σε ένα μεταχειρισμένο που σκεπτόμαστε να αγοράσουμε, πριν επισκεφθούμε κάποιο μηχανικό.
Έχετε βρει το μεταχειρισμένο που θέλετε και σκέφτεστε σοβαρά να το αγοράσετε. Ο ιδιοκτ[...]