Η νέα Mercedes A-Class άνοιξε χρονικά το δρόμο, αφού λανσαρίστηκε το 2012 εντυπωσιάζοντας άμεσα με τις γραμμές της.

Με τη νέα GLA, που λανσάρεται αυτή την εβδομάδα στην αγορά, η Mercedes φέρνει το τρίτο compact της μοντέλο με ακαταμάχητη σχεδίαση μετά τις A-Class και CLA.

Η νέα Mercedes GLA διακρίνεται εκτός από τη σχεδίαση, για τα οδικά της χαρακτηριστικά, αλλά και για την επιλογή και 4κίνητων εκδόσεων στη γκάμα.

Mercedes A-Class/CLA/GLA: Προσιτή οικογένεια Mercedes με ακαταμάχητη σχεδίαση

24.713 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/4/2014

Η νέα Mercedes GLA, που λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην ελληνική αγορά, είναι μεν το πρώτο compact (μικρομεσαίο) SUV της γερμανικής εταιρείας, ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο της νέας αυτής άφιξης αποτελεί το γεγονός ότι μαζί με την A-Class και τη CLA, για πρώτη φορά η Mercedes δημιουργεί μια οικογένεια προσιτών μοντέλων με πρωτεύον χαρακτηριστικό τους την ακαταμάχητη σχεδίαση. Η νέα αυτή τριάδα μοντέλων δίνει στη Mercedes την ευκαιρία να θέλξει για πρώτη φορά άμεσα ένα πιο νεανικό κοινό, διατηρώντας σχεδόν στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της υψηλής τεχνολογίας, της πολυτέλειας και της ασφάλειας όλων των μοντέλων με το «αστέρι» στη γρίλια. Επιπλέον αυτού, τα τρία αυτά αυτοκίνητα έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό ότι βασίζονται στο ίδιο δάπεδο και φέρουν τους ίδιους, προηγμένους κινητήρες βενζίνης και diesel, όμως το κάθε ένα από αυτά με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο, έρχεται για να διευρύνει τις επιλογές του αγοραστή που θέλει είτε ένα πολύ μοντέρνο 5θυρο premium χάτσμπακ (A-Class), είτε ένα πολύ όμορφο και επιβλητικό 4θυρο κουπέ (CLA), είτε ένα θελκτικό πολυτελές crossover/SUV μοντέλο (GLA).

GLA: To πρώτο compact SUV Mercedes
Η νεότερη άφιξη στην compact γκάμα της Mercedes είναι αυτή της νέας GLA. Το γερμανικό μικρομεσαίο crossover/SUV έρχεται με μοτέρ turbo βενζίνης και diesel από 1,6 λίτρα και 156 ίππους, ενώ έχει στη γκάμα της και τετρακίνητες εκδόσεις, εκτός από προσθιοκίνητες. Χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας GLA, όπως και στα υπόλοιπα compact μοντέλα της Mercedes, αποτελεί και η κορυφαία αεροδυναμική της επίδοση, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να μειώνεται στο cd: 0,29, όντας ο καλύτερος στην κατηγορία. Από πλευράς τιμής τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ορίσει τις τιμές της από τα 27.970 ευρώ, για την έκδοση GLA 200 με τον 1,6 turbo βενζινοκινητήρα των 156 ίππων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ