Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο μοντέλο επικεντρώνεται στην καινούργια πλατφόρμα που θα φέρει, η οποία και θα εντάξει την X1 στη νέα, προσθιοκίνητη εποχή της BMW.

Η νέα παλέτα κινητήρων της BMW X1 θα αποτελείται από 3κύλινδρα σύνολα 1,5 λτ. diesel και βενζίνης (116 & 136 PS), αλλά και από νέα 4κύλινδρα μοτέρ diesel και βενζίνης στα 2,0 λτ. (150 & 231 PS).

Σχεδιαστικά, η νέα Χ1 θα ακολουθήσει έναν νέο δρόμο, σύμφωνο με αυτόν των νεότερων BMW. Έτσι, δεν θα θυμίζει το προκάτοχο μοντέλο, αλλά μια σύγχρονη Χ3.

Αποκλειστικό: Η νέα Χ1

13.130 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2015

Φέτος αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα, 2η, γενιά της BMW X1, η οποία θα είναι προσθιοκίνητη, σημαντικά αλλαγμένη αισθητικά, ενώ θα εξοπλίζεται με 3κύλινδρα και 4κύλινδρα turbo μοτέρ 1,5 και 2,0 λτ.

Η δεύτερη γενιά της X1 θα έλθει φέτος για να ανταγωνιστεί τους νεότερους «παίχτες» της compact premium κατηγορίας των crossover όπως π.χ. τη Mercedes GLA. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νέο μοντέλο επικεντρώνεται στη νέα πλατφόρμα που θα φέρει, η οποία και θα εντάξει την X1 στη νέα, προσθιοκίνητη εποχή της BMW. Πρόκειται για το ίδιο πάτωμα με αυτό της BMW Σειρά 2 Active Tourer, καταγωγής MΙΝΙ (πλατφόρμα UKL), που θα συνδυάσει απόδοση και οικονομία. Σε αυτό το μοτίβο θα έλθουν και οι κινητήρες, με νέα μοτέρ 3 κυλίνδρων 1,5 λίτρων diesel και βενζίνης (116 & 136 PS), αλλά και επίσης νέους 4κύλινδρους diesel και βενζίνης στα 2,0 λτ. (150 & 231 PS).

Σχεδιαστικά, η νέα Χ1 θα ακολουθήσει έναν νέο δρόμο, σύμφωνο με αυτόν των νεότερων BMW. Πλέον, το μακρύ χαρακτηριστικό καπό δεν υφίσταται και η καμπίνα έχει έρθει προς τα εμπρός, χωρίς να θυμίζει έτσι η εμφάνιση το παρελθόν της X1, αλλά μία σύγχρονη X3. Έτσι, όπως φαίνεται και από τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί το φουσκωμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας, στο πλάι το έντονο νεύρο που υπάρχει και στην υπάρχουσα Σειρά 1 τονίζει το δυναμισμό, ενώ στο πίσω μέρος αναμένουμε, πέραν της λεπτεπίλεπτης συνολικής σχεδίασης, την παρουσία αεροτομής που «αγκαλιάζει» και το πλαϊνό μέρος του παρμπρίζ.

33 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X1

Tags: BMW X1, crossover