2 φωτογραφίες »

Diesel η BMW X1 που κάηκε στην Ελλάδα (+video)

156.957 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

Νέο περιστατικό με μία BMW X1 να τυλίγεται στις φλόγες όσο ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία. Ευτυχώς ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του, αν και το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.


Λίγες ημέρες μετά το σοκαριστικό συμβάν, όπου μία BMW 316i τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό εν κινήσει, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα Χαϊδάρι Σήμερα (xaidarisimera.gr) ένα νέο περιστατικό πυρκαγίας σε μηχανοστάσιο μοντέλου της βαυαρικής φίρμας. Ο λόγος για μία BMW X1 που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Λεωφ. Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.
 
Νέα Ενημέρωση: Το ρεπορτάζ του «Χαϊδάρι Σήμερα» αποκάλυψε ότι η BMW X1 που πήρε φωτιά είναι diesel, άρα δεν αποκλείεται να είναι ένα απο τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα με τεχνικό πρόβλημα στον diesel κινητήρα. Σημειώστε πως, σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκά Μέσα, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς για σχεδόν όλη την πετρελαιοκίνητη γκάμα της βαυαρικής premium φίρμας, δηλαδή Σειρά 1, Σειρά 2, Σειρά 3, Σειρά 4, Σειρά 5, Σειρά 6, Σειρά 7, καθώς επίσης και για τις X3, X4, X5 και X6.

Μετά την φωτιά στην πετρελαιοκίνητη BMW X1 ήρθε η ώρα να δοθούν απαντήσεις από την BMW Ελλάς για το πόσα αυτοκίνητα πρέπει να ανακληθούν και να επισκευαστούν στην χώρα μαςποια μοντέλα συγκεκριμένα, αλλά και τι σκοπεύουν να κάνουν για να καλυφθούν οι κάτοχοι. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να υπάρξουν οδηγίες για τους κατόχους των συγκεκριμένων BMW, που θα περιορίσουν την πιθανότητα να πάρει και το δικό τους αυτοκίνητο φωτιά, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκληση.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο οδηγός της λευκής πετρελαιοκίνητης BMW X1 ήταν σταματημένος στο φανάρι στο Παλατάκι, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όταν είδε καπνό να βγαίνει από το καπό. Όταν το φανάρι άναψε πράσινο ξεκίνησε και μετά από λίγα μέτρα έβαλε το αυτοκίνητο όσο πιο δεξιά μπορούσε, πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά από μία έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο οδηγός πρόλαβε να βγει έξω πριν διατρέξει κάποιον κίνδυνο ωστόσο, σύμφωνα με το xaidarisimera.gr που κάλυψε το συμβάν, είχε δεχθεί μεγάλο σοκ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ευρωπαϊκή αυτοκινητική επικαιρότητα απασχολείται έντονα από ένα πρόβλημα το οποίο ανέδειξε η γερμανική Bild και αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς για diesel μοντέλα της BMW. (Δείτε παρακάτω τα σχετικά θέματα)

Τέλος, να πούμε πως στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, η οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και το video που θα δείτε παρακάτω έφτασαν σε μεγάλο ύψος.
Κλικάρετε σε μία από τις παρακάτω εικόνες & διαβάστε:
 
Τι θα γίνει τελικά με τις BMW που παίρνουν φωτιά; BMW τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό
Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη

SPRING SEAT
NISSAN