Με πάνω από 400 ίππους θα προσφέρεται η νέα γενιά της A45 AMG.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, το αφεντικό της AMG, Tobias Moers.

Νέα A-class με 400+ άλογα

6.435 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2017)

Με δηλώσεις του το αφεντικό της AMG είπε ότι η νέα γενιά της A-Class που θα παρουσιαστεί το 2019 στην κορυφαία της έκδοση θα έχει πάνω από 400 ίππους σπάζοντας το ήδη δικό της ρεκόρ για τον πιο ισχυρό δίλιτρο κινητήρα παραγωγής.

Το αφεντικό της Mercedes-AMG, Tobias Moers επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά της A45 θα έχει πάνω από 400 ίππους.
 
Τα τελευταία χρόνια η AMG ανταγωνίζεται την Audi Sport για το ποιος θα κατασκευάσει το πιο «τρελό» hot hatch, κάτι για το οποίο μπορεί να καυχιέται η Audi καθώς το RS3 Sportback αποδίδει 395 ίππους. Σε πρόσφατες δηλώσεις του Αυστραλιανά μέσα ο Moers είπε ότι η νέα A45 θα πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 400 ίππους από τον ολοκαίνουριο 2.0 λτ. κινητήρα της.
 
«Στη νέα γενιά θα χρησιμοποιηθεί ένας ολοκαίνουριος κινητήρας 2.0 λτ. Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρικό τούρμπο αλλά όχι όταν παρουσιαστεί η νέα γενιά αλλά όταν θα γίνει το facelift. Ο βασικός, όμως, στόχος είναι ότι πρέπει να είμαστε πάνω από τα 300 kW (402 ίπποι).»
 
Η νέα A45 είναι απίθανο να παρουσιαστεί πριν το 2019 αλλά ο Moers παραδέχτηκε ότι το τμήμα επιδόσεων της Mercedes δεν μπορεί να αφήσει τον ανταγωνισμό να αποκτήσει πλεονέκτημα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ανταγωνισμό να έχει χρονικό πλεονέκτημα αλλά πρέπει να πάμε και πάνω από τα 300 kW – αυτό είναι το νέο standard της κατηγορίας.»
 
Πέρα από την πιο αύξηση στην απόδοση, η επόμενη γενιά της A-Class θα έχει ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση εμπνευσμένη από το Concept A που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη. Μέσα από κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουμε δει ότι η νέα A-Class θα έχει δύο οθόνες, η μία θα αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων και η άλλη θα είναι για το infotainment κατά τα πρότυπα της S-Class και της E-Class.
 
Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του νέου 9τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Παράλληλα, η αύξηση των διαστάσεων της δεύτερης γενιάς θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, προκειμένου να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα το βάρος.
 
Είναι νωρίς ακόμα για να αναφερθούμε στις επιδόσεις της νέας Mercedes A45 AMG, αλλά είναι δεδομένο πως τα 100 χλμ./ώρα θα «έρχονται» από στάση σε λιγότερο από 4,0 δλ.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center