3 φωτογραφίες »

Νέο Μazda CX-30 EV

9.341 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2021)

Την ηλεκτρική έκδοση του CX-30 παρουσίασε στη Σαγκάη η Mazda κάνοντας το μοντέλο αυτό, το πρώτο ηλεκτρικό που λανσάρεται υπό το έμβλημά της στην Κίνα.

Tο νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παρουσίασε η Mazda στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το όνομά του είναι CX-30 EV και όπως καλά καταλάβατε, πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του γνωστού μας CX-30 που θα κατασκευάζεται στην Κίνα σε συνεργασία με τον κινέζικο εταίρο της ιαπωνικής φίρμας, την Changan Automobile.

Το ηλεκτρικό CX-30 βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα SkyActiv, όπως το και το άλλο ηλεκτρικό της φίρμας, το MX-30, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να δανειστεί το ίδιο κινητήριο σύνολο. Θυμίζουμε πως το ηλεκτρικό MX-30 χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 143 ίππους. Το μοτέρ συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5kWh που δίνει αυτονομία κίνησης για περίπου 209 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά τη φόρτιση, το μοντέλο μπορεί να προβεί στην πλήρωση της μπαταρίας με χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος ή ταχείας φόρτισης. Επίσης η μάρκα αναφέρει πως υποστηρίζεται φόρτιση AC έως 6,6kW.

Aξίζει να σημειωθεί πως η Mazda δεν εξόπλισε απλά το CX-30 με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο αλλά προχώρησε σε μια σειρά από διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, το ηλεκτρικό CX-30 έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις εκδόσεις με μοτέρ εσωτερικής καύσης, ενώ ενίσχυσε την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου με νέο μπροστινό διαχύτη, πιο μυώδεις θόλους, σκαλάκια στο πλάι και ράγες στην οροφή. Όσον αφορά το εσωτερικό, δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν αλλαγές.

Μιας και το MX-30 δεν προσφέρεται στην Κίνα, το Mazda CX-30 EV θα γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της φίρμας που θα λανσαριστεί στην χώρα της Ασίας. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.
 

Toyota
moto