Η i3 αποτέλεσε την απόδειξη πως η ΒΜW μπορεί να φτιάξει ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Σε σκέψεις η BMW

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/1/2018

H BMW φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν νέες γενιές για τις i3 και i8, ώστε να δοθεί περισσότερη προσοχή στις ηλεκτρικές εκδόσεις των «κανονικών» μοντέλων της. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει νέα στοιχεία σχετικά με την στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει η BMW στο λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων και εκδόσεων.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, το τμήμα i της βαυαρικής μάρκας φαίνεται πως, αν κριθεί σκόπιμο, δεν θα προσφέρει νέες γενιές για τα μοντέλα i3 και i8, με την βαυαρική μάρκα να θέλει να δώσει παραπάνω έμφαση στις ηλεκτρικές εκδόσεις των κανονικών μοντέλων της όπως για παράδειγμα την iX3 που αναμένεται να είναι έτοιμη το 2020, σαν το πρώτο μοντέλο από τα συνολικά 11 που πρόκειται να λανσαριστούν.
 
Γίνεται έτσι φανερή η πρόθεση της μάρκας να μην υπάρξει ολόκληρη σειρά από i μοντέλα, όπως i2, i4,  αλλά αντίθετα, η κατασκευή τους να εξαρτάται από την ζήτηση ή τις νέες τεχνολογίες που θα θέλει να δοκιμάσει η μάρκα πριν τις υιοθετήσει στην υπόλοιπη γκάμα της. Για παράδειγμα, η i3 αποτέλεσε την απόδειξη πως η ΒΜW μπορεί να φτιάξει ένα ηλεκτρικό μοντέλο ενώ η i8 αποδεικνύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική τεχνολογία και σε μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Ο επικεφαλής σχεδίασης του τμήματος i της BMW, κ. Domagoj Dudek δήλωσε σχετικά: « H i8 ίσως πάρει το ρόλο της M1. Δούλεψε αλλά ίσως να μην υπάρξει και άλλη. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ζήτηση. Το ίδιο θα συμβεί και με την i3, δεν θα υπάρχει πάντα όσο προχωρούν τα χρόνια.
 

16 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i3

Tags: BMW i3, i8,