4 φωτογραφίες »

Ευέλικτη και ευχάριστη στην οδήγησή της είναι η BMW i3, αλλά πάντα υπάρχει το άγχος της αυτονομίας.

Ηλεκτρικά μοντέλα: Μοναδικά στο είδος τους

47.848 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2014)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται με φόρα για να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα της οικονομίας και της οικολογίας. Τα τρία ηλεκτρικά, που πωλούνται σήμερα στην Ελλάδα, είναι η BMW i3, το Opel Ampera και smart fortwo electric drive, προσφέρουν εξαιρετική οικονομία και είναι μοναδικά στο είδος τους.

Ο ντόρος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερος. Από το 1905 εξελίσσονται ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει καταφέρει αφενός να μεγαλώσει την αυτονομία των μπαταριών (που είναι και το βασικό πρόβλημα), αλλά και να κάνει σχετικά προσιτή την απόκτηση τέτοιων αυτοκινήτων, που υπόσχονται μηδενικές εκπομπές CO2 (στη χρήση του τουλάχιστον), αλλά και ελάχιστο κόστος μετακίνησης. Σήμερα στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμα τρία ηλεκτρικά μοντέλα. H αμιγώς ηλεκτρική BMW i3 και το Opel Ampera (αδελφό μοντέλο με τη Chevrolet Volt), που ναι μεν έχει ηλεκτροκινητήρα, αλλά διαθέτει και θερμικό μοτέρ για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και την «απεριόριστη ελευθερία κινήσεων» σύμφωνα με την Opel. Επίσης, πρόσφατα λανσαρίστηκε και το αμιγώς ηλεκτρικό smart fortwo electric drive. 

Tο ηλεκτρικό smart έρχεται στη χώρα μας για να τονίσει ακόμη περισσότερο τόσο τον οικονομικό (γεμίζει με 1,5 ευρώ!), όσο και τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του!

Tο ηλεκτρικό smart έρχεται στη χώρα μας για να τονίσει ακόμη περισσότερο τόσο τον οικονομικό (γεμίζει με 1,5 ευρώ!), όσο και τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του!

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
FORD RANGER RAPTOR
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel