• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το φυσικό αέριο κίνησης έχει αρχίσει να παίρνει και πάλι τα πάνω του στην Ελλάδα, καθώς το μέλλον του diesel μοιάζει πλέον δυσοίωνο και η τιμή της βενζίνης αυξάνεται διαρκώς. Τι γίνεται όμως στη χώρα μας με το CNG;

Ώρα να μάθεις τα πάντα για το CNG

Διαβάστηκε από 24529 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2017

To diesel πεθαίνει και η βενζίνη ακριβαίνει. Μπορεί το CNG να δώσει τη λύση και στην Ελλάδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας οδηγός, στο θέμα που ακολουθεί.

 
Με τις υποδομές να βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, το κόστος μετατροπής να παραμένει υψηλό και τις δεξαμενές του να μην είναι ιδιαίτερα βολικές, το φυσικό αέριο κίνησης, έχει αναπτυχθεί ελάχιστα στην Ελλάδα.
Τα δεδομένα στην αγορά όμως, φαίνεται να αλλάζουν ραγδαία. Το πετρέλαιο έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του dieselgate, με πλήθος πόλεων να ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τα πετρελαιοκίνητα. Η βενζίνη «βλέπει» και πάλι την τιμή της να αυξάνεται στα ύψη, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της ανοδικής τάσης του αργού, όσο και ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα με τη νέα φορολογία.
Την ίδια ώρα, η ΔΕΠΑ αυξάνει διαρκώς το δίκτυο των πρατηρίων, οι επιλογές σε κιτ μετατροπής πληθαίνουν, τα πρώτα πιστοποιημένα συνεργεία είναι γεγονός, ενώ η εξοικονόμηση που προσφέρει το CNG στους οδηγούς, παραμένει τεράστια.
Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι το μέλλον του φυσικού αερίου κίνησης, είναι ευοίωνο και στην Ελλάδα, οπότε είναι και η καλύτερη στιγμή για να μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας οδηγός γύρο από το λεγόμενο και «πράσινο» καύσιμο.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Υγραέριο - Υπολογίστε το ετήσιο όφελος
 *Συμπληρώστε τα 4 πρώτα πεδία, πατήστε "Υπολογισμός" και βρείτε το ετήσιο κέρδος
Χλμ. το χρόνο:
Μέση Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.):
Tιμή Βενζίνης (€):
Tιμή Υγραερίου (€):
Κόστος Βενζίνης (€/έτος):
Κόστος Υγραερίου (€/έτος):
Ετήσιο Κέρδος (€):
Μείωση Κόστους (%):
O παραπάνω τύπος υπολογίζει ότι η μέση κατανάλωση ενός αυτοκινήτου με LPG είναι περίπου 20% περισσότερη, σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο μοντέλο.