• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To CNG στα πετρελαιοκίνητα επαγγελματικά επιτυγχάνει μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 15%, μείωση των σωματιδίων της αιθάλης κατά 99,6%, των υδρογονανθράκων κατά 87% και των οξειδίων του αζώτου κατά 89%.

Τι ισχύει με το CNG σε επαγγελματικά και πετρελαιοκίνητα

59.669 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2017

Η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων σε διπλής καύσης παρουσιάζει οφέλη, ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματικά οχήματα και εμπορικούς στόλους μεγάλων εταιρειών και αλυσίδων όπως π.χ τα super markets. Η εξοικονόμηση κόστους και η μείωση των εκπομπών ρύπων, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι μεγάλη, ενώ είναι πιο εύκολη και η μετακίνησή τους στις πόλεις.
Πιο συγκεκριμένα, αν ένα βενζινοκίνητο όχημα μετατραπεί για να κάνει χρήση φυσικού αερίου ή αντικατασταθεί με ένα όχημα CNG, τότε το όφελος για τον ιδιοκτήτη του «μεταφράζεται» σε μείωση του κόστους καυσίμου κατά 60% - 65%, ενώ στην περίπτωση της αντικατάστασης του πετρελαίου κίνησης με φυσικό αέριο, το όφελος στο κόστος καυσίμου είναι της τάξης του 40%.
Αντίστοιχα, επιτυγχάνεται και μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%, μείωση των σωματιδίων της αιθάλης κατά 99,6%, των υδρογονανθράκων κατά 87% και των οξειδίων του αζώτου κατά 89%.
Ένα ακόμη όφελος από τη χρήσης φυσικού αερίου σε πετρελαιοκίνητα οχήματα αποτελεί και η προστασία των συστημάτων (με άμεση συνέπεια τα μειωμένα έξοδα συντήρησης). Η μείωση εκπομπών σωματιδίων αιθάλης που επιτυγχάνει η λειτουργία του κινητήρα σε κατάσταση διπλού καυσίμου επιδρά θετικά στη συντήρηση και την διάρκεια ζωής του φίλτρου αιθάλης, παρέχει επιπλέον οικονομία καυσίμου και μειώνει τα οξείδια του αζώτου.
Παράλληλα, όμως τα οχήματα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο απολαμβάνουν σειρά πλεονεκτημάτων όπως είναι τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και η δυνατότητα κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων σε ζώνες απαγορευμένης κυκλοφορίας (δακτύλιος κλπ), ενώ έχουν στην διάθεσή τους κι ένα επαρκές δίκτυο ανεφοδιασμού σε βασικές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: SPENDLESS