Γιατί να «βράζεις» στο αυτοκίνητο;

5440 Επισκέψεις στο άρθρο

Όλοι γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την οδηγική σου ικανότητα, αλλά και να βλάψει το αυτοκίνητο σου. Δες λοιπόν πως θα προστατευτείς.

 
1. Κάλυμμα παρμπριζ

Ο ήλιος θα βλάψει το ταμπλό και το τιμόνι σου, ιδιαίτερα αν είναι επενδυμένα με δέρμα. Για να τα προστατέψεις  χρησιμοποίηση ένα κάλυμμα για το παρμπιζ, ώστε να μειώσει την θερμότητα που δέχεται.

2. Αντηλιακές μεμβράνες

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη  της τοποθέτησης μεμβρανών. Απλά σκέψου ότι το καλοκαίρι το μπροστινό παρμπρίζ και τα δύο παράθυρα μπροστά επιτρέπουν την εισαγωγή του 70% του φωτός, ενώ τα πίσω παράθυρα και τα πίσω παράθυρα επιβατών  τουλάχιστον 25%. 
Τα κέρδη από την τοποθέτηση μεμβρανών δεν είναι αόριστα, το αντίθετο, είναι πολλά και σημαντικά.
  • Αυξημένη προστασία για όσους πάσχουν από δερματοπάθειες και οφθαλμολογικά νοσήματα.
  • Αισθητή μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Πιο αποδοτική λειτουργία κλιματιστικού και περιορισμένη χρήση του, σε συνδυασμό με μικρότερη κατανάλωση.
  • Μεγαλύτερη προστασία για τις ευπαθείς ομάδες (μικρά παιδιά - βρέφη - ηλικιωμένους).
  • Μείωση της υπεριώδους (Ultra Violet) ακτινοβολίας Α και Β.
  • Γρήγορη απόσβεση – γρήγορο κέρδος.
  • Αντικλεπτικές ιδιότητες.
  • Προστασία από τα κακορυθμισμένα φώτα το βράδυ.
  • Συγκρατιούνται τα θραύσματα σε περίπτωση ατυχήματος, χωρίς να κινδυνεύουν να κοπούν οι επιβάτες.
3. Πάρκαρε στη σκιά

Τόσο απλό! Πάρκαρε το σε κλειστό χώρο στάθμευσης ή σε κάποιο σκιερό σημείο, όποτε είναι δυνατόν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις το χρώμα του αυτοκινήτου, αλλά και να μην είναι «φούρνος», όταν ξαναμπείς.

4. Κράτα το καθαρό

Η σκόνη και η βρωμιά, σε συνδυασμό με τη θερμότητα, μπορούν να καταστρέψουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου, όπως επίσης και να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων. Για να προστατέψεις οποτε το σαλόνι σου, αλλά και τον εαυτό σου, φρόντισε το σαλόνι σου θα είναι «γυαλί».

5. Κουκούλωσε το

Ίσως η πιο γρήγορη και οικονομική λύση. Η κουκούλα καλύπτει όλο το αυτοκίνητο οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς μήπως κάποιο σημείο καταστραφεί από τον ήλιο, αλλά μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά το αυτοκίνητό σου πριν την τοποθέτησή της καθώς οι κόκκοι σκόνης μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην επιφάνειά του.