7 gadgets που πρέπει να έχεις (vids)

5893 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/8/2021

Η οδηγική εμπειρία μπορεί να γίνει πιο ασφαλή και πιο διασκεδαστική, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω gadgets. Δες ποια είναι!

Με την συνεχόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας η οδήγηση γίνεται ασφαλέστερη, πιο αστεία και πιο ευχάριστη από ποτέ. Ωστόσο τι θα κάνεις αν έχεις ένα «παλιό» αυτοκίνητο; Μπορείς και εσύ να «δοκιμάσεις» τις νέες καινοτομίες της αυτοκινητοβιομηχανίας, χρησιμοποιώντας μερικά από τα παρακάτω αξεσουάρ.

Kοινοποίησε το »


Κάμερα πορείας/ Dash Cam
Είναι ίσως ένα από τα πιο cool αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σου, μια dash cam είναι μια μικρή ψηφιακή κάμερα, η οποία είναι τοποθετημένη στο ταμπλό. Στην ουσία καταγράφει την πορεία που κάνεις κάθε φορά με το αυτοκίνητό σου.

Σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών/
TPMS
Το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον οδηγό του οχήματος για την πίεση του αέρα που υπάρχουν στα ελαστικά. Οι ενδείξεις φαίνονται, είτε μέσω οθόνης, είτε μέσω ενός μετρητή. Έχοντας έναν τέτοιο σύστημα, κερδίσεις σε οικονομία καυσίμου, αλλά και σε οδική ασφάλεια.

GPS Tracker
Το GPS tracker συνδέεται εύκολα με το smartphone σου και σε βοηθά να γνωρίζεις πού βρίσκεται το όχημα σου ανά πάσα στιγμή.  Μπορεί να σε βοηθήσει σε περίπτωση κλοπής, καθώς θα εντοπίσει την τοποθεσία που το μετέφερε κάποιος κλέφτης.

Bluetooth Car Kit
Τοποθετώντας ένα σύστημα Bluetooth στο αυτοκίνητό σου, μπορείς να συνδέσεις το τηλέφωνό σου με την πηγή και στη συνέχεια να πραγματοποιήσεις κλήσεις ανοιχτής ακρόασης με ασφάλεια ή να ακούσεις μουσική.
 
Κάμερα οπισθοπορίας και αισθητήρες παρκαρίσματος
Η κάμερα οπισθοπορείας θα σε βοηθήσει στο παρκάρισμα, δείχνοντας τι βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητό σου.  Επίσης οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι ένα αξεσουάρ που αξίζει να πληρώσεις, ακόμη και αν έχεις κάποιο «παλιό» αυτοκίνητο. Ωστόσο, χρειάζεται καλό ψάξιμο πριν την αγορά και προσοχή γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές από σύστημα σε σύστημα. Πρώτα από όλα τσέκαρε τον τρόπο τοποθέτησης, αν δηλαδή πρέπει να τρυπηθεί προφυλακτήρας και πόσο. Έπειτα την εμβέλειά του. Στη συνέχεια τον ήχο. Σε περίπτωση που επιλέξετε κάτι πιο ακριβό, με κάμερα, δώστε προσοχή στην ευκρίνεια το βράδυ. Ακόμη και εργοστασιακά συστήματα υστερούν σε αυτό τον τομέα.
 
Heads Up Display
Τα συστήματα Heads-up Display (HUD) μπορούν να προβάλλουν πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα και το αυτοκίνητο σoυ, να σε πλοηγήσουν σε δρόμους άγνωστους και να σου δείξουν τις λωρίδες κυκλοφορίας και την απόσταση από το αυτοκίνητο μπροστά σου, όταν εσύ δεν μπορείς να τα δεις λόγω κακών καιρικών συνθηκών.  Όλα πάνω στο παρμπρίζ σου, χωρίς να πάρεις τα μάτια σου από το δρόμο και φυσικά σε πραγματικό χρόνο!

Οθόνη Multimedia
Πριν μερικά χρόνια αν έκανες κουβέντα για οθόνες αυτοκινήτων το καλύτερο που μπορεί να περιμέναμε ήταν να αναγράφει το όνομα του σταθμού που ακούμε ή του τραγουδιού.. Ζήσε στο παρόν και εγκατέστησε μία οθόνη multimedia. οι οθόνες των αυτοκινήτων είναι σαν ένα smartphone, σαν ένας μικρός υπολογιστής. H ποιότητα της εικόνας είναι απαράμιλλη, ενώ η πληροφόρηση μπορεί να προσαρμόζεται συνεχώς στις ανάγκες του οδηγού, να είναι εργονομική, όμορφη και πλούσια. Στην κατηγορία φυσικά εντάσσεται και το σύστημα πλοήγησης (GPS). Επί το πλείστον τα συστήματα αυτά συνδέονται με bluetooth και το κινητό , βοηθώντας  έτσι τον επιβάτη να μπορεί να δώσει μέχρι και φωνητικές εντολές.

Kοινοποίησε το »