Αλυσίδες για μέγιστη ασφάλεια & αντοχή

Αλυσίδες για μέγιστη ασφάλεια & αντοχή

3370 Επισκέψεις στο άρθρο

One stop shop για προϊόντα-αξεσουάρ! Χιλιάδες προτάσεις από την Pancar!Είναι βιοτεχνία ειδών αυτοκινήτου & car multimedia center. Εισάγουν κορυφαία προϊόντα επώνυμων οίκων του εξωτερικού. Διαθέτουν χιλιάδες λύσεις τόσο σε χονδρική όσο και σε λιανική. Από το φυσικό τους κατάστημα μα και από το site τους!

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Τι πρέπει να κάνεις αν χρειαστείς αλυσίδες

Κοινοποίησέ το »

Σε χιονισμένους δρόμους είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
Είναι αλήθεια ότι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός, είναι η κίνηση σε χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους. Η έλλειψη εμπειρίας επηρεάζει αρνητικά την κρίση μας και τις ενέργειές μας σε τέτοιες συνθήκες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε άδικα και ενίοτε να κινδυνεύουμε. Είναι απαράβατος «κανόνας» λοιπόν να διαθέτουμε αρχικά αλυσίδες στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου μας αλλά και να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά ώστε να επωφεληθούμε στην πράξη.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες που καθορίζονται από την διαδικασία τοποθέτησής τους, το κόστος τους και τα αυτοκίνητα στα οποία προορίζονται να τοποθετηθούν. 
  • Συμβατικές
  • «Kουβέρτες»
  • «Aράχνη»
  • Aλυσίδες με καρφιά

Πώς και που τις τοποθετούμε
Οι αλυσίδες τοποθετούνται εύκολα στα περισσότερα αυτοκίνητα και η διαδικασία τοποθέτησής τους αναγράφεται βήμα βήμα στο κουτί. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχουν οι οδηγίες, η διαδικασία θέλει να τις απλώνουμε πίσω από το ελαστικό με τις άκρες του συρματόσχοινου να βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά. Τραβάμε προς τα πάνω τα συρματόσχοινα που βρίσκονται λοιπόν μπροστά μας και τα ενώνουμε, ενώ ενώνουμε και το άκρο της αλυσίδας στο πάνω τμήμα, το περνάμε σε σχήμα U από το κάτω μέρος και το ξανατραβάμε ώστε ο γάντζος να τοποθετείται και πάλι στο πάνω μέρος. Με αυτό τον τρόπο οι αλυσίδες πρέπει να είναι τεντωμένες, ωστόσο αν δεν είναι κάντε μερικά μέτρα με αυτές πάνω στα ελαστικά και κατεβείτε να τις ξανασφίξετε.
Οι αλυσίδες τοποθετούνται κατά κανόνα στον άξονα που μεταδίδεται η ισχύς του αυτοκινήτου μας και όχι στον άξονα διεύθυνσης όπως λανθασμένα υποστηρίζουν ορισμένοι. Πέραν των προσθιοκίνητων που εξ ορισμού εφοδιάζονται με αλυσίδες στον εμπρός άξονα, μπορούμε, αν διαθέτουμε και 2ο ζευγάρι, να τοποθετήσουμε μπροστά και σε πισωκίνητα ή τετρακίνητα μοντέλα.
 

Κοινοποίησέ το »