Βελτίωσε τον ήχο στο αυτοκίνητο σου

5378 Επισκέψεις στο άρθρο

5 tips για να πετύχεις την καλύτερη ποιότητα ήχου.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
AUTO LINE A.E.

Υπάρχουν πολλοί που το ψάχνουν με την βελτίωση της ηχητικής τους εμπειρίας κατά την οδήγηση, αλλά αν και συναρμολογούν εξελιγμένα συστήματα ήχου για τα αυτοκίνητά τους, στη συνέχεια, κάνουν κοινά λάθη εγκατάστασης που εμποδίζουν το σύστημα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Kοινοποίησε το »

Ακόμη και οι απλούστερες βελτιώσεις στην εγκατάσταση ενός ηχοσυστήματος μπορούν να αποδώσουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ας δούμε μερικές από αυτές.

1 Αντικατάστησε τα ηχεία του αυτοκινήτου σου

Μπορείς να κάνεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ήχου του συστήματός σου, εγκαθιστώντας ένα ωραίο σετ aftermarket ηχείων. Θα ακούσεις καλύτερα μπάσα και μεγαλύτερη συνολική ευκρίνεια και πιθανότατα θα παρατηρήσεις λεπτομέρειες που δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν σε τραγούδια που γνωρίζες εδώ και χρόνια.

2. Επέλεξε αρχεία μουσικής καλύτερης ποιότητας

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το iPod, το smartphone ή τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 στο αυτοκίνητό σου, δοκίμασε να αναπαράγεις, όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας αρχεία. Όσο περισσότερα τα mb, τόσο καλύτερη θα ακούγεται η μουσική μέσω του συστήματος του αυτοκινήτου σου.

3: Χρησιμοποίησε αναλογικό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής

Ένας μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό, ή DAC, έχει τη δουλειά να μετατρέπει ψηφιακές πληροφορίες - 0 και 1 - σε αναλογικά μουσικά σήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής είναι πιθανώς το smartphone σου. Το ενσωματωμένο DAC συνήθως κάνει αρκετά καλή δουλειά για περιστασιακή ακρόαση με ακουστικά, αλλά δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο απόδοσης που μπορείς να αποκτήσεις από τα πιο προηγμένα DAC που βρίσκονται σε πολλά από τα σημερινά καλύτερα στερεοφωνικά αυτοκινήτων.

4. Αγόρασε έναν ενισχυτή

Ένας ξεχωριστός ενισχυτής θα παρέχει περισσότερη καθαρή ισχύ από οποιοδήποτε στερεοφωνικό αυτοκινήτου και βελτιώσει κατακόρυφα την ποιότητα του ήχου. Ο ενισχυτής είναι απαραίτητος για να πετύχεις τον υπέρτατο ήχο στο αυτοκίνητό σου.

5. Πρόσθεσε ένα subwoofer

Ένα καλό subwoofer θα επαναφέρει την κάτω οκτάβα της μουσικής σας σε σωστή ισορροπία, οπότε θα ακούσεις γνωστές μελωδίες, με έναν εντελώς διαφορετικό και καινούριο τρόπο.
 

Kοινοποίησε το »