H επιλογή ενός καπό από ανθρακονήματα, εκτός από την καλαίσθητη εμφάνιση, θα βοηθήσει και στην βελτίωση της απόδοσης του αυτοκινήτου σου.

H επιλογή ενός καπό από ανθρακονήματα, εκτός από την καλαίσθητη εμφάνιση, θα βοηθήσει και στην βελτίωση της απόδοσης του αυτοκινήτου σου.

Η αλλαγή εξάτμισης είναι ένας από τους τρόπους, για να μειώσεις το βάρος του αυτοκινήτου σου.

Η αλλαγή εξάτμισης είναι ένας από τους τρόπους, για να μειώσεις το βάρος του αυτοκινήτου σου.

  • H επιλογή ενός καπό από ανθρακονήματα, εκτός από την καλαίσθητη εμφάνιση, θα βοηθήσει και στην βελτίωση της απόδοσης του αυτοκινήτου σου.
  • Η αλλαγή εξάτμισης είναι ένας από τους τρόπους, για να μειώσεις το βάρος του αυτοκινήτου σου.

Minimize βάρος–Μaximize απόδοση. Το κάνεις ...άλλο αυτοκίνητο!

12180 Επισκέψεις στο άρθρο

Ελαφρύνοντας το αυτοκίνητό σου θα βοηθήσει να βελτιώσεις όλες τις πτυχές της απόδοσης. Όσο μικρότερο το βάρος, τόσο μεγαλύτερη η επιτάχυνση. Το φρενάρισμα θα είναι επίσης καλύτερο και ο χειρισμός γενικότερα θα βελτιωθεί. Δες λοιπόν πως θα το καταφέρεις.

mousakian 102021
PLAKA PARKING

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Minimize βάρος–Μaximize απόδοση. Έτσι το κάνεις "άλλο" αυτοκίνητο!
-ζάντες αλουμινίου, μειώσουν το βάρος (θέλουν προσοχή)
-καπό & φτερά με ανθρακονήματα ή πολυεστέρα (καλύτερη επιτάχυνση)
-εξάτμιση με ανοξείδωτο ατσάλι (ελαφρύτερη & ομορφότερη)

Άλλα "πειράγματα"; Εσύ τι θα έκανες για να έχεις καλύτερη απόδοση;

Γιατί το βάρος είναι εχθρός
Τα αρνητικά του βάρους δεν έχουν να κάνουν μόνο με το προφανές, δηλαδή ότι κλέβει επιδόσεις από τον κινητήρα και αυξάνει την κατανάλωση, αλλά κυρίως με τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Σχετικά με τις επιδόσεις τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά.Το βάρος όμως επηρεάζει τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Μεγαλύτερο βάρος σημαίνει μεγαλύτερη αδράνεια (απλή φυσική). Η μεγαλύτερη αδράνεια με τη σειρά της αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος, κάνει την αλλαγή στην κατεύθυνση νωχελική και απότομη, και δυσκολεύει την ανάρτηση να κρατήσει το αυτοκίνητο στην τροχιά του. Δυσχεραίνει επίσης την άνεση αφού αναγκάζει σε πιο σκληρές ρυθμίσεις ώστε να μειώνονται οι κλίσεις στις στροφές. 

Τι μπορείς να αλλάξεις στο αυτοκίνητο για να το κάνεις ελαφρύτερο

Ζάντες
Τοποθετώντας ζάντες αλουμινίου στο αυτοκίνητό σου θα πετύχεις να μειώσεις λίγο το βάρος. Ωστόσο οι ελαφρύτεροι τροχοί δεν είναι πάντα τόσο δυνατοί σε χτυπήματα, οπότε θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο πως οδηγείς και στο ποιες ζάντες αλουμινίου θα επιλέξεις.

Καπό και φτερά
Το αμάξωμα μπορεί να ελαφρύνει. Το βαρύτερο εξάρτημα σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο είναι γενικά το καπό. Αντικαθιστώντας το με ένα που είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα ή πολυεστέρα θα μειώσει αρκετά το βάρος. Αυτά τα καπό μπορεί να κάμπτονται στις υψηλές ταχύτητες, οπότε φροντίστε να τοποθετήσετε κατάλληλους συνδετήρες σε κάθε άκρη.
Τα μπροστινά φτερά μπορούν επίσης να αντικατασταθούν εύκολα, για να μειωθεί το βάρος. Πάλι, μια καλή επιλογή είναι εκείνα που είναι φτιαγμένα με ανθρακονήματα ή πολυεστέρα

Εξάτμιση
Μπορείς να τοποθετήσεις εξατμίσεις από ανοξείδωτο ατσάλι που δεν είναι μόνο ελαφρύτερες από εκείνες του χυτοσιδήρου, αλλά θα σας προσφέρουν όφελος απόδοσης.
 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ