Κεραμική VS Κανονική μεμβράνη: Ποιότητα εναντίον τιμής σημειώσατε 1

Κεραμική VS Κανονική μεμβράνη: Ποιότητα εναντίον τιμής σημειώσατε 1

1935 Επισκέψεις στο άρθρο

- Πιο οικονομική, αλλά με μικρότερο βαθμό προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία η κανονική μεμβράνη
- Πιο ακριβή, αλλά πιο αποτελεσματική στις ακτίνες του ήλιου η κεραμική μεμβράνη
- Μακροπρόθεσμα, η κεραμική ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή τόσο πρακτικά όσο ΚΑΙ οικονομικά
- Απαραίτητη η επίσκεψη σε εξειδικευμένο συνεργείο για σωστά αποτελέσματα

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Πιο οικονομική, αλλά με μικρότερο βαθμό προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία η κανονική μεμβράνη

Η γνωστή κανονική μεμβράνη μετρά αρκετές δεκαετίες ζωής και ακόμα και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που την προτιμούν, καθώς πρόκειται για μια πολύ προσιτή λύση για τα παράθυρα του αυτοκινήτου μας.
Λειτουργώντας με αυτοκόλλητο φιλμ διαφορετικών αποχρώσεων ως προς τη σκουρότητα, η κανονική μεμβράνη περιορίζει την αντανάκλαση του ήλιου και παρέχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ιδιωτικότητας, απορροφώντας μέρος της ηλιακής θερμότητας και προστατεύοντας σε ένα βαθμό από την υπεριώδη ακτινοβολία. Εφόσον μάλιστα το μπάτζετ είναι πιο… περιορισμένο, λογίζεται ως μια εξαιρετική και εκλεπτυσμένη αναβάθμιση, με την επισήμανση όμως πως δε θα κρατήσει το αμάξι τόσο δροσερό όσο ενδεχομένως θα θέλαμε. Συνεπώς, αν και η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου δεν είναι καθόλου αμελητέα, σε κάθε ενδεχόμενο δεν είναι επίσης και τόσο αξιομνημόνευτη, δεδομένου πως περιορίζει μεν αλλά δεν απορρίπτει την υπέρυθρη ακτινοβολία.
Πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για μια προσιτή λύση με συμβατικά οφέλη.

Πιο ακριβή, αλλά πιο αποτελεσματική στις ακτίνες του ήλιου η κεραμική μεμβράνη

Η κεραμική μεμβράνη είναι το ακριβώς αντίθετο. Πιο ακριβή, λόγω (και) της νανοκεραμικής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, με την ανώτερου επιπέδου προστασία από την ηλιακή θερμότητα να είναι το κομβικότερο από αυτά, εξασφαλίζοντας έτσι τη διατήρηση μιας δροσερής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ακόμα και σε περιόδους καύσωνα.
Πάνω σε αυτό, υπολογίζεται πως μια καλή κεραμική μεμβράνη μπορεί να αποκρούσει το 90 % της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ είναι και περισσότερο ανθεκτική στο ξεθώριασμα ή τη φθορά από «ξεφλούδισμα» και φούσκωμα λόγω καιρικών συνθηκών. Αξίζει δε να προσθέσουμε πως η ασφάλειά μας επίσης αναβαθμίζεται χάρη στη συγκεκριμένη λύση, καθώς η θέα και η όρασή μας θα έχουν έναν επιπλέον σύμμαχο απέναντι στην αντανάκλαση του ηλίου.
Τέλος, η υψηλής τεχνολογίας κατασκευή της εξασφαλίζει πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα με τις παρεμβολές σήματος στις ηλεκτρονικές μας συσκευές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μακροπρόθεσμα, η κεραμική ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή τόσο πρακτικά όσο ΚΑΙ οικονομικά

Όπως αναφέρθηκε, η κεραμική μεμβράνη είναι λιγότερο προσιτή οικονομικά από την κανονική. Ενδεικτικά, σε ένα Smart όχημα μια standard series μεμβράνη υπολογίζεται πως θα κοστίσει γύρω στα 70 ευρώ, την ίδια ώρα που η σειρά νανοκεραμικής υπολογίζεται στα 120 ευρώ.
Ωστόσο, ένας παράγοντας που πολλοί αγνοούν εδώ είναι η διάρκεια και η ανθεκτικότητα. Κι αυτό, γιατί η κεραμική μεμβράνη έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πράγμα που συνεπάγεται πως δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε συχνές αντικαταστάσεις.
ΚατΆ επέκτασιν, εφόσον στο παραπάνω προσθέσουμε την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (σ.σ. η κεραμική μεμβράνη αποκλείει σχεδόν το 99 % των βλαβερών ακτίνων UV) και από τη θερμότητα, αλλά και το μεγαλύτερο βαθμό ιδιωτικότητας και διαύγειας στο εσωτερικό του οχήματος, αντιλαμβανόμαστε εύκολα πως η κεραμική μεμβράνη υπερτερεί αισθητά έναντι της κανονικής. 

Απαραίτητη η επίσκεψη σε εξειδικευμένο συνεργείο για σωστά αποτελέσματα

Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να απευθυνθούμε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, που να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην αλλαγή, την επισκευή και την τοποθέτηση κανονικών και κεραμικών μεμβρανών
Μια τέτοια επιλογή είναι το συνεργείο Ζαμπάτης, στη Λιοσίων 154, που μετρά πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο και εξειδικεύεται στις τοποθετήσεις αντιηλιακών μεμβρανών για κάθε τύπο οχήματος.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ