Οθόνη multimedia στο παλιό σου αυτοκίνητο; Σε συμφέρει!

Οθόνη multimedia στο παλιό σου αυτοκίνητο; Σε συμφέρει!

19830 Επισκέψεις στο άρθρο

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα infotainment τελευταίας τεχνολογία με multimedia οθόνες. Αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία την ώρα της οδήγησης, διαθέτουν συστήματα πλοήγησης και δίνουν δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο. Τι γίνεται όμως αν διαθέτετε παλαιότερο όχημα (πριν το 2015); Θα μείνετε πίσω;

mousakian 102021
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-μπαίνουν σε οποιοδήποτε όχημα κατασκευασμένο από το 1980 & μετά
-προσφέρουν ψυχαγωγία & ασφάλεια
-θα ελέγχεις και το κινητό σου τηλέφωνο
-σε πάνε και όπου θέλεις με το GPS

Εσύ θα έβαζες multimedia οθόνη στο δικό σου αυτοκίνητο;


Στην αγορά μπορείτε να βρείτε δεκάδες δέκτες με οθόνης (αφής ή με κουμπιά) που έχουν την δυνατότητα να εγκατασταθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε όχημα που κατασκευάστηκε από το 1980 και μετά. Εάν λοιπόν διαθέτετε παλαιότερο αυτοκίνητο μπορείτε να έχετε σχεδόν όλες τις τρέχουσες δυνατότητες ψυχαγωγίας, ξοδεύοντας ακόμα και λιγότερα από 500 ευρώ.

Είναι θέμα ψυχαγωγίας και ασφάλειας!

Βάζοντας μία multimedia οθόνη στο αυτοκίνητό σας, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, θα κερδίσετε και μία σειρά από λειτουργίες – πλεονεκτήματα, με τα οποία θα μπορείτε και εσείς να γευτείτε την σύγχρονη οδηγική εμπειρία. Εκτός από το ανώτερο επίπεδο ψυχαγωγίας, δίνεται η δυνατότητα να βλέπετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε άμεσα και γρήγορα, χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο για πολλή ώρα, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να εγκαταστήσετε διάφορες εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να οδηγείτε ασφαλέστερα. Ας δούμε όμως αναλυτικά αυτά τα πλεονεκτήματα:

-Μεγάλη και ευδιάκριτη οθόνη, συνδεδεμένη με το κινητό τηλέφωνο

Σκεφθείτε πόσο πιο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να διαβάσετε μία ένδειξη σε μία σύγχρονη οθόνη 5 ιντσών, σε σχέση με τις παλιές παραδοσιακές οθόνες μίας γραμμής των παλιών αυτοκινήτων. Πλέον θα μπορείτε να δείτε πολύ πιο γρήγορα ποιο τραγούδι παίζει ή ακόμα και ποιος σας καλεί στο τηλέφωνο, το οποίο θα μπορείτε να το συνδέσετε με τον δέκτη μέσω bluetooth, λαμβάνοντας και πραγματοποιώντας κλήσεις χωρίς να κρατάτε το κινητό σας στο χέρι την ώρα που οδηγείτε. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς τους δέκτες είναι συμβατοί με το Apple CarPlay και το Android Auto, τα οποία μεταφέρουν την οθόνη του smartphone σας στην οθόνη του αυτοκινήτου.

-Θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε και κάμερα οπισθοπορέιας

Με την αγορά μία οθόνης θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και μία κάμερα οπισθοπορείας, για να κάνει το παρκάρισμα ακόμα πιο εύκολο. Μάλιστα πολλοί δέκτες προσφέρουν και περισσότερες από μία εισόδους, ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε ή να προσθέσετε κάμερες και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου.

-Πλοήγηση GPS

Στο εμπόριο θα βρείτε οθόνες με ενσωματωμένη πλοήγηση GPS, που θα σας προσφέρουν απίστευτη ευκολία και βοήθεια. Αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για ενσωματωμένη πλοήγηση και μελλοντικές ενημερώσεις χαρτών, επιβεβαιώστε τουλάχιστον ότι ο δέκτης που διαλέξατε είναι συμβατός με το Apple CarPlay ή Android Auto. Και οι δύο αυτές επιλογές χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης, όπως το Waze και το Google Maps

-Προσαρμόζονται στα γούστα σας!

Εκτός από τις πληροφορίες μουσικής και καλούντων που μπορείτε να δείτε στην οθόνη, μπορείτε (σε όσες το επιτρέπουν) να αλλάξετε το φόντο και τη διάταξη των εφαρμογών. Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα αισθητικά σας θέλω, αλλά έχετε την δυνατότητα να οργανώσετε και τις εφαρμογές με οποιοδήποτε κριτήριο θέλετε.

Οι οθόνες multimedia δίνουν την δυνατότητα να προσθέσετε και κάμερα οπισθοπορείαςH εγκατάσταση μίας οθόνης multimedia θα σας δώσει την δυνατότητα να προσθέσετε και κάμερα οπισθοπορείας.


Και με το θέμα της ασφάλειας τι γίνεται;

Ακούγεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι οι οθόνες multimedia αποσπούν την προσοχή των οδηγών και αποτελούν αιτία ατυχημάτων. Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις χρησιμοποιείτε έξυπνα και με ασφάλεια. Ας δούμε όμως μερικούς τρόπους, με τους οποίους η χρήση τους κατά την οδήγηση δεν θα προκαλέσει ζητήματα οδηγικής ασφάλειας.


- Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις πριν την οδήγηση
Πάνω στον ενθουσιασμό της εγκατάστασης και της ενεργοποίησης ενός νέου δέκτη, πολλοί βγαίνουν στο δρόμο και θα προσπαθούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις εν κινήσει. Με απλά λόγια... μην το κάνετε. Επίσης θα πρέπει να ρυθμίσετε την οθόνη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην σας ενοχλεί την ώρα που οδηγείτε. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή των χρωμάτων, της αντίθεσης και του φωτισμού, ώστε να μην σας ενοχλείστε την ώρα της οδήγησης. Επίσης, εξασφαλίστε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε για αυτές την ώρα που οδηγείτε.

- Υπάρχει και το display off
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη και η μουσική να παίζει ακόμα. Αυτό γίνεται με την λειτουργία display off, που διαθέτουν όλες σχεδόν οι οθόνες του εμπορίου. Ο ήχος εξακολουθεί να λειτουργεί, οπότε η μουσική σας θα συνεχίσει να παίζει, όπως και οι εφαρμογές πλοήγησης που θα μπορούν και έτσι να σας "πουν" πού να πάτε.

-Εξοικειωθείτε με τα κουμπιά.
Υπάρχουν οδηγοί που ξέρουν τόσο καλά τις οθόνες τους, που πατούν τα κουμπιά χωρίς να τα βλέπουν. Αυτό είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα. Ωστόσο, για όσους δεν μπορούν να το κάνουν, πολλά μοντέλα διαθέτουν πραγματικά εύχρηστα κουμπιά ή εύχρηστα κουμπιά εναλλαγής για έλεγχο έντασης ή άλλες σημαντικές ρυθμίσεις. Μερικά από τα κουμπιά είναι πολυλειτουργικά για μια ποικιλία ρυθμίσεων.

-Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές
Γνωριστείτε με το Siri και το Google Assistant. Είναι οι βοηθοί σας, αν το κινητό σας τηλέφωνο είναι Apple ή Android αντίστοιχα. Απλά τους λέτε τι θέλετε να βρουν και το βρίσκουν. Αν και στην αρχή η συνομιλία μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργη, οι δύο βοηθοί πραγματικά θα συμβάλουν στην εύρεση πληροφοριών την ώρα της οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να αποσπάσετε την προσοχή σας από τον δρόμο.

-Προσθέστε ένα συμβατό τηλεχειριστήριο
Πολλοί δέκτες οθόνης λειτουργούν με ένα αξιόπιστο τηλεχειριστήριο χειρός. Μερικές φορές περιλαμβάνεται στην συσκευασία, μερικές φορές, όμως είναι προαιρετικό.

Η χρήση της οθόνης θα πρέπει να γίνεται με προσοχή την ώρα της οδήγησης.Η χρήση της οθόνης θα πρέπει να γίνεται με προσοχή την ώρα της οδήγησης.

 
Πως και που θα πρέπει να αναζητήσετε μία τέτοια οθόνη

Οτιδήποτε καινούριο θέλετε να τοποθετήσετε στο αυτοκίνητό σας θα πρέπει πάντα να συμβαδίζει με τους κανόνες που θέτει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο δέκτης που διαλέξατε μπορεί όντως να εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο σας και ότι θα λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Ευτυχώς στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλοί έμπειροι επαγγελματίες στο χώρο, που μπορούν να σας κατατοπίσουν και να σας βοηθήσουν ώστε να βρείτε την κατάλληλη επιλογή μέσα από μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα.