Κρατήστε το καθαρό και το καλοκαίρι!

8131 Επισκέψεις στο άρθρο

Αντιμετωπίστε τους κύριους εχθρούς του καλοκαιριού που έρχονται, τη σκόνη, το αλάτι και το θαλασσινό νερό. Χρησιμοποιώντας κουκούλες προστασίας, καλύμματα καθισμάτων, πατάκια μοκέτας και προστασία με χημικά, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

 
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά πολλούς τομείς του αυτοκινήτου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη φθορά του. Η επαφή με το αλάτι και την άμμο, καθώς και η σκόνη από χωματόδρομους σίγουρα δεν είναι σύμμαχοι με το αυτοκίνητό μας.

Ψάχνεις να βρεις αξεσουάρ και προϊόντα περιποίησης;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 

 
Αυτό συνεπάγεται επιπλέον έξοδα για εμάς, κάτι που φυσικά θέλουμε να αποφύγουμε. Ας δούμε λοιπόν ποια σημεία είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο και πώς μπορούμε να περιορίσουμε την πρόωρη φθορά του οχήματός μας.

Προστατεύστε το δάπεδο από διάφορα υγρά με πατάκια μοκέτας!

Τα πατάκια του αυτοκινήτου προστατεύουν την εργοστασιακή μοκέτα του αυτοκινήτου από το αλάτι και την άμμο. Μία σίγουρη λύση είναι τα ελαστικά πατάκια που έχουν μεγάλη αντοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα στη μοκέτα.
 
“Αγκαλιάστε” ολόκληρο το αυτοκίνητο με κουκούλες προστασίας!

Η πιο αξιόπιστη λύση είναι η τοποθέτηση προστατευτικής κουκούλας στο αυτοκίνητο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει είναι ότι «αγκαλιάζει» ολόκληρο το αυτοκίνητο, καλύπτοντας κάθε του επιφάνεια. Θα πρέπει, πριν τοποθετήσουμε την κουκούλα, να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο, διότι οι κόκκοι σκόνης θα δημιουργήσουν γρατσουνιές, καταστρέφοντας με τον καιρό το χρώμα.

Δώστε τέρμα στη διάβρωση καθισμάτων από υγρά όπως ο ιδρώτας με καλύμματα καθισμάτων!

Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα προσφέρει προστασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι το αλάτι της θάλασσας και ο ανθρώπινος ιδρώτας. Επιπλέον, τα καλύμματα προσφέρουν προστασία από τον ήλιο που με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει το χρώμα και μειώνει την ανθεκτικότητα του υφάσματος των καθισμάτων.

“Αντηλιακό” αυτοκινήτου! Ενυδατώστε το ταμπλό με Χημική Προστασία!

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδικά χημικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπρέι ή γαλακτώματα για το ταμπλό που το ενυδατώνουν, καθώς περιέχουν σιλικόνη. Για το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν ανάλογα υλικά που προστατεύουν το χρώμα. Αντίστοιχα αυξημένη ανάγκη περιποίησης έχει και το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου, για να αποφύγετε γρατζουνιές ή σκισίματα που μπορεί να προκύψουν από την «αφυδάτωση».