Τα βάζεις... διασκεδάζεις

20698 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/9/2019

Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ήχου και της μουσικής στο αυτοκίνητό σου, το πρώτο και βασικό βήμα είναι να αντικαταστήσεις τα ηχεία σου.

 
Βάλε καινούρια ηχεία, για να βλετιώσεις τον ηχητική εμπειρία στο αυτοκίνητο σου

Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ήχου και της μουσικής στο αυτοκίνητό σου, το πρώτο και βασικό βήμα είναι να αντικαταστήσεις τα ηχεία σου. Ευτυχώς πλέον υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών ηχείων για κάθε μοντέλο και μάρκα αυτοκινήτου, οπότε δε χρειάζεται να υπομείνεις άλλο τον «πνιχτό» ήχο που παράγουν τα εργοστασιακά ηχεία του οχήματός σου.

 Ψάχνεις να βρεις συστήματα ήχου - multimedia;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 

 
Ας δούμε λοιπόν τους βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αντικαταστήσεις τα εργοστασιακά ηχεία του αυτοκινήτου σου:
  • Καλύτερος σχεδιασμός σημαίνει καλύτερος ήχος. Τα επώνυμα ηχεία καταξιωμένων εταιρειών είναι προφανώς κατασκευασμένα από καλύτερα και ανθεκτικότερα υλικά που δίνουν εντελώς διαφορετική ποιότητα στον ήχο. Τα ηχεία αυτά είναι σχεδιασμένα για να «πιάνουν» τις λεπτομέρειες του ήχου που τα βασικά ηχεία ενός αυτοκινήτου δεν μπορούν να αναπαράγουν.
 
  • Ανθεκτικότερα υλικά και μεγαλύτερη διάρκειας ζωής. Τα επώνυμα ηχεία είναι φτιαγμένα από υλικά που αντέχουν ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Τα υλικά αυτά δεν είναι μόνο ανθεκτικά αλλά σου προσφέρουν και ανώτερη ηχητική ποιότητα. Έτσι, θα απολαμβάνεις τον ήχο γνωρίζοντας πως τα ηχεία σου θα διαρκέσουν για πολύ ακόμα.
 
  • Μια προσιτή και οικονομική λύση για όλους.Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, η αντικατάσταση των εργοστασιακών ηχείων με αντίστοιχα επώνυμα είναι η πιο γρήγορη και οικονομική λύση για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του ηχητικού συστήματος του οχήματός τους. Ακόμη κι αν επιλέξεις την πιο φθηνή επιλογή, και πάλι θα «ακούσεις» τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ήχου.

Η αντικατάσταση των πλαιών είναι πολύ εύκολη και μπορείς να την κάνεις μόνος σου

Η εγκατάσταση των καινούργιων ηχείων είναι εύκολη και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου, χρησιμοποιώντας εργαλεία που ήδη έχεις στο σπίτι σου. Βεβαιώσου πως έχεις δίπλα σου τα κατάλληλα εργαλεία όπως κατσαβίδια, τρυπάνι, γαλλικά κλειδιά, συρματοκόπτη, λίμα κλπ. και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις!

Παρόλο που το κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό και τόσο η θέση όσο και η τοποθέτηση των ηχείων στο δικό σου αυτοκίνητο μπορεί να διαφέρει, διάβασε μερικές γενικές συμβουλές για την εγκατάσταση των καινούργιων σου ηχείων:
  • Βρες το μοντέλο που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου.Κάποια ηχεία ταιριάζουν ακριβώς στη θέση που ήταν τα εργοστασιακά ηχείακι έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γρίλιες και τους βραχίονες που υπάρχουν ήδη στο όχημά σου. Σε περίπτωση όμως που δε χωράνε, θα χρειαστείς κάποιον βραχίονα στήριξης ή μπορεί να χρειαστεί να «ανοίξεις» μόνος σου τον χώρο για το ηχείο με τα εργαλεία σου.
 
  • Προσοχή στα ηχεία του ταμπλό. Για να αφαιρέσεις τα ηχεία ταμπλό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τις γρίλιες χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Χρειάζεται προσοχή για να μη γρατζουνίσεις ή προκαλέσεις ζημιά στο ταμπλό.
 
  • Αντικατάσταση ηχείων πόρτας σε τρία βήματα. Αφαίρεσε τη γρίλια και το εργοστασιακό ηχείο με προσοχή. Αφαίρεσε την παλιά καλωδίωση και σύνδεσε την καινούργια, προσέχοντας να τοποθετήσεις σωστά τους δύο πόλους. Βεβαιώσου πως το ηχείο δουλεύει πριν το τοποθετήσεις στην πόρτα και ξαναβάλε την εργοστασιακή γρίλια στη θέση της.
 
  • Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εγκατάστασης των πίσω ηχείων. Μπορεί το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τις γρίλιες. Ίσως να χρειαστεί να μπεις στο πορτ-μπαγκάζ και να τα αποσυνδέσεις από εκεί ή ακόμα και να αφαιρέσεις το πίσω κάθισμα. Όλα εξαρτώνται από το μοντέλο του αυτοκινήτου σου.
Εάν βέβαια δυσκολεύεσαι ή φοβάσαι να μην προκαλέσεις κάποια ζημιά, τότε καλό θα ήταν να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου από τους TOP Experts στον τομέα των ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου!

Η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης

Σίγουρα τα καινούργια ηχεία μπορεί να φαίνονται ωραία αλλά πέρα από τις αισθητικές τους ιδιότητες κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ήχου που παράγεται από το σύστημα του αυτοκινήτου σου. Είτε είσαι λάτρης της μουσικής είτε απλά θέλεις να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ραδιοφωνικές εκπομπές στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, η αντικατάσταση των εργοστασιακών ηχείων είναι η λύση για σένα!

Η ποιότητα του ήχου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εγκατάστασης. Εάν για παράδειγμα τοποθετήσεις μικρότερα ηχεία από τα εργοστασιακά, τότε ο ήχος θα ακούγεται αλλοιωμένος λόγω του κενού που θα υπάρχει στην τρύπα που βρίσκεται το ηχείο. Επίσης, σε περίπτωση που το ηχείο δεν έχει τοποθετηθεί σταθερά θα κουνιέται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση και θα δημιουργεί μια ενοχλητική ηχώ.
Μην ξεχνάς πως το μέγεθος δε μετράει όσο νομίζεις! Μεγαλύτερα ηχεία δε σημαίνουν και καλύτερη ποιότητα ήχου. Πρέπει να βρεις αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στο όχημά σου συγκεκριμένα και που τηρούν αυτές τις προδιαγραφές.

Δείτε τώρα τις πηγές του ήχου με ένα click!

Εάν δε θες να μπεις στον κόπο να αλλάξεις τα ηχεία σου, ή αν θες να δοκιμάσεις να βελτιώσεις πρώτα αυτά που έχεις πριν τα αντικαταστήσεις, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει υπάρχει θόρυβος από το δρόμο, τη μηχανή και το περιβάλλον και πολλές φορές ο ήχος των ηχείων δεν είναι αρκετά δυνατός για να καλύψει το θόρυβο αυτό. Μπορείς να εγκαταστήσεις επιπρόσθετα ηχομονωτικά υλικά κάτω από τα χαλιά, στις πόρτες ή στα πίσω καθίσματα.

Περαιτέρω βελτίωση του ήχου με ενισχυτές!

Οδηγός αγοράς: Είδος ηχείων, υλικό κατασκευής και συμβατότητα!

Πριν φτάσεις στην αγορά των καινούργιων σου ηχείων, καλό θα ήταν να κάνεις την απαραίτητη έρευνα πρώτα έτσι ώστε να πάρεις τα κατάλληλα ηχεία που ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σου αλλά και στις ανάγκες σου. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηχείου που πρέπει να κοιτάξεις πριν την αγορά του;
  • Αν ταιριάζει με το σύστημά σου. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ευαισθησία. Εάν το στέρεο του αυτοκινήτου σου είναι χαμηλής ισχύος (15 watt ή λιγότερο, όπως είναι συνήθως τα περισσότερα εργοστασιακά) τότε χρειάζεσαι ηχεία με υψηλή ευαισθησία (πάνω από 90 dB). Ενώ εάν έχεις σύστημα υψηλής ισχύος (16 watt ή περισσότερο, όπως είναι τα περισσότερα aftermarket προϊόντα) τότε θέλεις ηχεία χαμηλότερης ευαισθησίας.
 
  • Το είδος των ηχείων. Τα aftermarket ηχεία χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα ηχεία πλήρους εμβέλειας και τα συστατικά ηχεία. Τα ηχεία πλήρους εμβέλειας έχουν όλα τα εξαρτήματά τους σε ένα καλαθάκι και είναι η πιο απλή και εύκολη λύση. Τα συστατικά ηχεία είναι κάπως πιο «προχωρημένα» καθώς τα εξαρτήματά τους είναι ξεχωριστά αλλά είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν μαζί. Έτσι, μπορείς να τοποθετήσεις το κάθε εξάρτημα σε διαφορετική θέση για να αποκτήσεις τη μέγιστη ποιότητα ήχου χωρίς πρόβλημα!
 
  • Το υλικό κατασκευής των ηχείων. Τόσο η ανθεκτικότητα του ηχείου όσο και η ποιότητα του ήχου εξαρτώνται σημαντικά από τα υλικά κατασκευής του. Για παράδειγμα, το woofer είναι συνήθως κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά όπως η πολυπροπυλένη που το κάνουν σκληρό αλλά ελαφρύ. Από την άλλη, το tweeter αποτελείται από μαλακά υλικά όπως κλωστοϋφαντουργικά μείγματα ή μετάξι. Τέλος, το ηχοσύστημα (surround)συνήθως αποτελείται από καουτσούκ, αφρόλέξ ή ύφασμα για να αποκτήσει την ανθεκτικότητα στη θερμοκρασία και την υγρασία που χρειάζεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΧΟΣ - MULTIMEDIA

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός