Είσαι νέος οδηγός; Εξόπλησε το αυτοκίνητό σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ, που θα σε βοηθήσουν να συνηθίσεις γρήγορα την οδήγηση.

Είσαι νέος οδηγός; Εξόπλησε το αυτοκίνητό σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ, που θα σε βοηθήσουν να συνηθίσεις γρήγορα την οδήγηση.

Top αξεσουάρ αυτοκινήτου για νέους οδηγούς

3113 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα αξεσουάρ αυτοκινήτου είναι απαραίτητα. Εκτός ότι μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση είναι και χρήσιμα την ώρα της οδήγησης. Ειδικά αν είσαι νέος οδηγός και σου φαίνονται όλα δύσκολα, τα παρακάτω αξεσουάρ θα σε βοηθήσουν να κάνεις την οδηγική σου ζωή λίγο πιο εύκολη.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING

Νέος οδηγός!  Όλοι έχουμε περάσει από αυτή την διαδικασία. Για τους περισσότερους ήταν παιδικό όνειρο να κάτσουν κάποια στιγμή στη θέση του οδηγού, να πιάσουν το τιμόνι και να νιώσουν την αίσθηση της οδηγικής εμπειρίας. Έτσι και εσύ, μόλις πήρες στα χέρια σου το δίπλωμα και είσαι έτοιμος να οδηγήσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο, να αρχίσεις να εξερευνείς τον κόσμο και να ζήσεις μία αίσθηση ανεξαρτησίας.

Από τη μία θα πρέπει να θυμάσαι ότι το να οδηγείς στο δρόμο χρειάζεται ωριμότητα και ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου και τους συνανθρώπους σου, ενώ από την άλλη το καινούριο σου αυτοκίνητο θα πρέπει να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα έχουν την προσωπική σου σφραγίδα.

Γι’ αυτό έχουμε φτιάξει μία λίστα με τα απαραίτητα, αλλά και χρήσιμα αξεσουάρ αυτοκινήτου που θα σου χρειαστούν. Ας τα δούμε!
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Προπάντων το «Ν»

Η παρουσία του συμβόλου «Ν» στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενός νέου οδηγού προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. και μόνον υποτιμητική δεν πρέπει να θεωρείται. Ακόμη και αν ντρέπεσαι ή νιώθεις άβολα με αυτό, έχει διαπιστωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί συγχωρούν κάποια μικρά λάθη στους νέους οδηγούς. Γι’ αυτό, μην το σκέφτεσαι.

Αισθητήρες παρκαρίσματος & κάμερα οπισθοπορείας

Νούμερο «1» προβληματισμός για όλους τους νέους οδηγούς αποτελεί η διαδικασία στάθμευσης ή αν προτιμάς το παρκάρισμα. Στις μέρες μας πολύτιμη χείρα βοηθείας δίνουν οι αισθητήρες παρκαρίσματος. Ναι το ξέρουμε, τα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα έρχονται με αισθητήρες παρκαρίσματος, όμως εδώ δεν απευθυνόμαστε μόνο στους κατόχους καινούριων, αλλά και παλαιοτέρων. Είναι ένα αξεσουάρ που αξίζει να πληρώσεις, ακόμη και αν έχεις κάποιο «παλιό» αυτοκίνητο. Ωστόσο, χρειάζεται καλό ψάξιμο πριν την αγορά και προσοχή γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές από σύστημα σε σύστημα. Πρώτα από όλα τσέκαρε τον τρόπο τοποθέτησης, αν δηλαδή πρέπει να τρυπηθεί προφυλακτήρας και πόσο. Έπειτα την εμβέλειά του και στη συνέχεια τον ήχο.
 

Όσον αφορά τις κάμερες οπισθοπορείας, θα τις βρεις ως βασικό εξοπλισμό σε πολλά αυτοκίνητα σήμερα που συνοδεύονται από συστήματα infotainment. Οι πιο απλές κάμερες τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και με την επιλογή της όπισθεν στο κιβώτιο, ενεργοποιούνται και μας «δείχνουν» στην οθόνη του infotainment, τι «γίνεται» πίσω από το αυτοκίνητό. Τέλος, στην αγορά υπάρχουν και πιο φθηνές από τις εργοστασιακές λύσεις, υποδεέστερης ποιότητας ωστόσο, με κάμερες που βρίσκονται τοποθετημένες π.χ. σε κάποιο πλαίσιο πινακίδας και σου επιτρέπουν να δεις το χώρο πίσω μας από ειδική οθόνη που έχει ο ενσωματωμένος εσωτερικός καθρέπτης που παρέχεται. Αντίστοιχα μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο after market σύστημα infotainment που τυχόν έχεις ενσωματώσει. 

Βάση κινητού

Νούμερο ένα κίνδυνος για τους νέους οδηγούς και συχνότερη αιτία ατυχήματος είναι η χρήση smartphone την ώρα της οδήγησης. Φυσικά η χρήση τους, χωρίς να απασχολείς τα χέρια και τα μάτια σου, θα σε βοηθήσει στην πλοήγηση, αλλά και στην διασκέδαση σου (επιλογή μουσικής). Αν λοιπόν το αυτοκίνητό σου δεν είναι εξοπλισμένο με οθόνη infotainment, ώστε να την συνδέσεις με το τηλέφωνο σου, τότε είναι απαραίτητο να αγοράσεις μία καλή βάση κινητού.

Συνέχεια του άρθρου >>>