Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι καθοριστική, γιατί εξασφαλίζει την τέλεια λειτουργική του κατάσταση για πολλά χρόνια.

Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και οι επίσημοι επισκευαστές διαθέτουν όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο δύσκολο τεχνικό ζήτημα.

H ικανοποίηση του ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου από την αγορά και την κτήση του, αποτελεί για τα μέλη του Δικτύου της εταιρείας ένα δύσκολο στόχο.

Η εγγύηση που ισχύει είναι 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και έως 6 χρόνια πρόσθετη (η επέκταση δίνεται μέσω χρηματοδότησης FGA)

Tο free to go είναι νέο λογότυπο για τις υπηρεσίες Μετακίνησης του Ομίλου Fiat Group Automobiles που προσφέρει στους πελάτες της μέσα στο χρόνο της εγγύησης του αυτοκινήτου.

Η εγγύηση καλύπτει κάθε ενδεχόμενο ελάττωμα της επισμαλτωμένης βαφής του αυτοκινήτου και των εξωτερικών τμημάτων του αμαξώματος για περίοδο 36 μηνών από την ημερομηνία παράδοσης του οχήματος.

Υπηρεσίες & After Sales Fiat

8725 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανέκαθεν η Fiat έδινε μεγάλη σημασία στον τομέα του after sales, αφού ο στόχος της ήταν και είναι η σωστή εκπαίδευση του Δικτύου της και η εξυπηρέτηση του πελάτη.

H ικανοποίηση του ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου από την αγορά και την κτήση του, αποτελεί για τα μέλη του Δικτύου της ιταλικής φίρμας ένα δύσκολο στόχο, τον οποίο και επιτυγχάνουνε με την εντατική εκπαίδευση του προσωπικού του Δικτύου της Fiat. Και αυτό επειδή έχει να κάνει με μια σειρά από παράγοντες , συχνά μάλιστα αστάθμητους που πρέπει να προβλεφθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αμέσως μετά την παράδοση του οχήματος, οι υπηρεσίες συντήρησης και φροντίδας παίρνουν τη σκυτάλη, για να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινήτου. Όλα αυτά λοιπόν, συνθέτουν το λεγόμενο After Sales μιας εταιρείας και ένας από τους κατασκευαστές που έχει επενδύσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε αυτός τον τομέα, είναι η Fiat.

Εγγύησεις οχήματος
Η εγγύηση που ισχύει είναι 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και έως 6 χρόνια πρόσθετη (η επέκταση δίνεται μέσω χρηματοδότησης FGA Bank), από την ημερομηνία παράδοσης του αυτοκινήτου και καλύπτει πιθανόν ελάττωμα κατασκευής. 
 
Οι επεμβάσεις που καλύπτονται από την εγγύηση εκτελούνται μόνο από τα επίσημα σημεία τεχνικής υποστήριξης FIAT Professional Service και περιλαμβάνουν: 
 
Την επισκευή ή αντικατάσταση ελαττωματικού εξαρτήματος.
Το κόστος της εργασίας για την επισκευή ή την αντικατάσταση.
Την προμήθεια των αναλώσιμων υλικών που απαιτούνται για την επισκευή που καλύπτεται από την εγγύηση.
 
Εγγύηση βαφής
Η εγγύηση καλύπτει κάθε ενδεχόμενο ελάττωμα της επισμαλτωμένης βαφής του αυτοκινήτου και των εξωτερικών τμημάτων του αμαξώματος για περίοδο 36 μηνών από την ημερομηνία παράδοσης του οχήματος. Η εγγύηση συνίσταται στην ολική ή μερική επαναβαφή του οχήματος, στο βαθμό που κρίνεται αναγκαίο. Για να ισχύει η εγγύηση βαφής θα πρέπει οι επισκευές των ζημιών που επισημαίνονται κατά τους περιοδικούς ελέγχους, να πραγματοποιούνται το συντομότερο δυνατόν και αποκλειστικά στα επίσημα σημεία τεχνικής υποστήριξης FIAT Professional Service. 
 
Το ελάττωμα πρέπει να δηλωθεί εντός 60 ημερών από την εμφάνισή του για να καλυφθεί από την εγγύηση.
 
Εγγύηση αντισκωριακής προστασίας
Η εγγύηση καλύπτει την επισκευή ή και αντικατάσταση οποιουδήποτε γνήσιου δομικού στοιχείου του αμαξώματος το οποίο έχει φθαρεί από διάβρωση και ισχύει για περίοδο 8 ετών από την παράδοση του αυτοκινήτου. 
 
Η εγγύηση ισχύει εάν:
Οι έλεγχοι και οι εργασίες της προγραμματισμένης συντήρησης έχουν εκτελεστεί από επίσημο σημείο τεχνικής υποστήριξης FIAT Professional Service, στα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα που προβλέπονται από την FIAT.

Οι επισκευές των ζημιών που επισημαίνονται κατά τους περιοδικούς ελέγχους πραγματοποιούνται το συντομότερο δυνατό.

Κατά την εκτέλεση των ελέγχων και εργασιών της προγραμματισμένης συντήρησης, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε να αναγράφουμε, στο πιστοποιητικό της επιθεώρησης του αμαξώματος, όσα προβλήματα πιθανόν παρουσιαστούν και δεν καλύπτονται από την εγγύηση.

Υπηρεσίες Μετακίνησης FreeToGo
Tο free to go είναι νέο λογότυπο για τις υπηρεσίες Μετακίνησης του Ομίλου Fiat Group Automobiles που προσφέρει στους πελάτες της μέσα στο χρόνο της εγγύησης του αυτοκινήτου. Η δυνατότητα να ταξιδεύει κανείς απροβλημάτιστα και να έχει στη διάθεσή του παροχές που διευκολύνουν τη μετακίνησή του.
- OΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

Το free to go παρέχει υψηλές υπηρεσίες οδικής βοήθειας σε όλη την Ευρώπη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος είτε για να συνεχίσει κανείς το ταξίδι ή να επιστρέψει με άνεση στο σπίτι του. 

Αυτοκίνητα που καλύπτονται από εγγύηση  καλύπτονται με όλες τις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας & Μετακίνησης (*). 
Για να ζητήσει υπηρεσίες ο χρήστης του αυτοκινήτου καλεί στον τηλεφωνικό αριθμό
210-99.88.117 για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν από 1ης Ιανουαρίου 2012 &
210-34.20.530 για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν από 1/6/2009 έως 31/12/2011.
 
(*) Οι παροχές των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας & Μετακίνησης περιγράφονται στο βιβλιάριο Εγγύησης & Υπηρεσιών που συνοδεύει κάθε αυτοκίνητο.

Τεχνική υποστήριξη
Τα επίσημα σημεία τεχνικής υποστήριξης της Fiat αναγνωρίζονται απο το λογότυπο του Fiat Professional Service και είναι η μόνη εγγύηση για τη σωστή λειτουργία του Fiat σας: 

Με εξειδικευμένο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αποκλειστικά σχεδιασμένο για τα αυτοκίνητα Fiat. Με εξειδικευμένους στα αυτοκίνητα Fiat τεχνικούς που, χάρη στη συνεχή εκπαίδευση, διαθέτουν υψηλό επίπεδο τεχνικών γνώσεων, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Με τα γνήσια ανταλλακτικά FIAT RICAMBI ORIGINALI, που είναι κατασκευασμένα με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και εξασφαλίζουν στο Fiat σας άψογη λειτουργία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και 12μηνη εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων.

Φροντίδα αυτοκινήτου
Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι καθοριστική, γιατί εξασφαλίζει την τέλεια λειτουργική του κατάσταση για πολλά χρόνια. 

ΓιΆ αυτό η Fiat έχει προβλέψει μια σειρά ελέγχων και επεμβάσεων συντήρησης κάθε 20.000 χιλιόμετρα. 
 
Είναι όμως χρήσιμο να θυμάστε ότι η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ δεν εξαντλεί όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου. Ακόμα και στην αρχική περίοδο, πριν την πρώτη συντήρηση των 20.000 χλμ. και κατά την διάρκεια των επόμενων, είναι πάντα απαραίτητη μια σχετική συντήρηση, όπως για παράδειγμα ο συστηματικός έλεγχος και πιθανή συμπλήρωση των υγρών, της πίεσης των ελαστικών κτλ.