Δωρεάν έλεγχος αυτοκινήτου! Service, έλεγχος μπαταρίας ή καθαρισμός και φρέον για το Α/C του αυτοκινήτου σας. Και οι … βόλτες ξεκινούν με ασφάλεια και άνεση!

Δωρεάν έλεγχος! Service για αυτοκίνητο, μπαταρία & Α/C

5085 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο εποχικός έλεγχος του αυτοκινήτου σας και η συντήρηση του κλιματισμού είναι απαραίτητα, ώστε να απολαύσετε το καλοκαίρι που έρχεται με ασφάλεια και σιγουριά. Φυσικά ο μόνος που μπορεί να σας το εγγυηθεί αυτό είναι η «μαμά» εταιρεία.

ΚΡΗΤΙΔΗΣ Κ. @ ΣΙΑ Ο.Ε
Κάθε καλοκαίρι το αυτοκίνητό μας επιβαρύνεται extra από:
- τις υψηλές θερμοκρασίες,
  αλλά και από μία σειρά από άλλους παράγοντες, όπως
- τα πολλά χλμ. (που φέτος αναμένεται να είναι περισσότερα αφού όλοι μας θέλουμε να "ξε-μπαφιάσουμε" από την πολύμηνη κλεισούρα)
- την ποιότητα των δρόμων,
αλλά και από
- το αυξημένο βάρος φόρτωσης.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι τα καλοκαιρινά ταξίδια, συνήθως περιλαμβάνουν όλη (ή μέρος) της οικογένειας, η καλή κατάσταση του αυτοκινήτου μας ισοδυναμεί με την ασφάλεια και των δικών μας ανθρώπων.

Το σύνολο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, όλων των εταιρειών, διαθέτουν συγκεκριμένα «πακέτα» ελέγχων ανάλογα με την περίοδο του χρόνου

Το σύνολο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, όλων των εταιρειών, διαθέτουν συγκεκριμένα «πακέτα» ελέγχων ανάλογα με την περίοδο του χρόνου

Ιδιαίτερη καταπόνηση σε συγκεκριμένα σημεία
 
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητό σας και ειδικά συγκεκριμένα μέρη να «δουλεύουν υπερωρίες». Η μπαταρία δέχεται περισσότερη καταπόνηση όταν γίνεται χρήση κλιματιστικού, η ρευστότητα των υγρών φρένων επηρεάζεται από κάθε μεταβολή του κλίματος, όπως και η απόδοση του ψυκτικού υγρού του ψυγείου. Αλλαγή δεδομένων έχουμε βέβαια συνολικά και από το αυξημένο βάρος φόρτωσης, που επηρεάζει φρένα, ανάρτηση και διαφοροποιεί την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκίνητου.

Πρόκειται μάλιστα, μόνο για ενδεικτικούς παράγοντες με άμεση επιρροή στη λειτουργία του οχήματος, γεγονός που αναδεικνύει και την αξία του εγγυημένου ελέγχου του, ειδικά αυτή την εποχή. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με αναπάντεχα συμβάντα σε τέτοιες περιόδους, τα οποία και «απειλούν» από την ξεγνοιασιά του, μέχρι και την ασφάλεια τη δική του και της οικογένειάς του. Ως εκ τούτου, κάθε οδηγός θα πρέπει να «οδηγείται» σε αξιόπιστες λύσεις. Λύσεις που προσφέρονται μέσω κάποιων δικτύων (επίσημων συνεργατών) μαρκών, όπως ο δωρεάν εποχικός έλεγχος.


Τα 23 σημεία της Check List του εποχικού ελέγχου

Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, των εταιρειών, που διαθέτουν συγκεκριμένα «πακέτα» δωρεάν ελέγχων παρέχουν χωρίς χρέωση τις διαγνωστικές υπηρεσίες τους (οι οποίες ποικίλουν, ανάλογα με τον τύπο ή ακόμα και τα χιλιόμετρα του κάθε οχήματος).

Ένα κακοσυντηρησμένο air condition μπορεί να προκαλέσει από δυσάρεστες οσμές μέχρι και πλήρη βλάβη του συστήματος, η οποία είναι αρκετά κοστοβόρα.
Ένα κακοσυντηρησμένο air condition μπορεί να προκαλέσει από δυσάρεστες οσμές μέχρι και πλήρη βλάβη του συστήματος, η οποία είναι αρκετά κοστοβόρα.

Η πλειοψηφία των σχετικών ελέγχων, ελέγχει μεταξύ άλλων τα εξής:
 1. Κολάρα και σφιγκτήρες συστήματος ψύξης για τυχόν διαρροές,
 2. Ψυγείο και δοχείο διαστολής συστήματος ψύξης,
 3. Αντλία νερού
 4. Ημιαξόνια - φούσκες
 5. Εξωτερικούς ιμάντες κίνησης
 6. Στάθμη λαδιών κινητήρα
 7. Στάθμη λαδιών κιβωτίου ταχυτήτων
 8. Στάθμη υγρού φρένων και αίσθηση πεντάλ φρένων
 9. Λειτουργία συμπλέκτη-κιβωτίου και αίσθηση πεντάλ συμπλέκτη
 10. Σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης
 11. Δίσκους και θερμουίτ φρένων
 12. Δίκτυο σωληνώσεων φρένων
 13. Χειρόφρενο, συρματόσχοινα και σύνδεσμοι
 14. Σύστημα πλύσης παρμπρίζ και εμπρόσθιων φανών
 15. Μάκτρα και βραχίονες υαλοκαθαριστήρων
 16. Φώτα και φλας
 17. Λειτουργία διακοπτών στο ταμπλό, πλαφονιέρας και κόρνας
 18. Πόρτες
 19. Εξάτμιση και καταλύτη
 20. Σύστημα κλιματισμού για ψυκτική απόδοση
 21. Σύστημα ανάφλεξης, μπαταρίας
 22. Πέλμα και πίεση ελαστικών συν της ρεζέρβας
 23. Ηλεκτρονικός έλεγχος οχήματος μέσω διαγνωστικού μηχανήματος