Το φυσικό αέριο θεωρείται το καύσιμο του μέλλοντος.

CNG: το «καύσιμο του αύριο»

13535 Επισκέψεις στο άρθρο

Το φυσικό αέριο, ένα καύσιμο, το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατράπηκε από εναλλακτική επιλογή σε επιβεβλημένη λύση για τις μεταφορές, «δείχνει» στους επαγγελματίες οδηγούς τον δρόμο για οικονομική, οικολογική μετακίνηση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις, η αγορά της Ελλάδας είναι πλέον αρκετά ώριμη τόσο σε επίπεδο υποδομών (με συνεχή διεύρυνση του δικτύου πρατηρίων) όσο και σε τεχνικό/εμπορικό επίπεδο (εξειδικευμένοι επαγγελματίες, μεγάλη γκάμα εργοστασιακά κατασκευασμένων αυτοκινήτων φυσικού αερίου από τις μεγάλες αντιπροσωπείες).

Σημαντικό ρόλο στην διείσδυση του «πράσινου καυσίμου» στην ελληνική αγορά παίζει και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την αεριοκίνηση. Πλέον, είναι εφικτή η δυνατότητα μεταροπής πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων σε διπλής καύσης (ΦΕΚ 14660/5-06-2014 και ΦΕΚ 195 της 23-1-2015). 

Όπως είναι γνωστό οι συγκεκριμένες αποφάσεις «λύνουν» τα χέρια των οδηγών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών (ταξί, βαρέα οχήματα, λεωφορεία κλπ) και επιτρέπει στις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το CNG στην κίνηση των επαγγελματικών τους στόλων επενδύοντας σε μια «πράσινη» επιχειρηματική στρατηγική, η οποία μεταξύ άλλων, λόγω του χαμηλού κόστους του καυσίμου, εξοικονομεί σημαντικά κεφάλαια από τον ετήσιο προϋπολογισμό.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)