Renault & Dacia LPG: Οικονομία, σιγουριά & ασυναγώνιστη αυτονομία

10370 Επισκέψεις στο άρθρο

Το υγραέριο είναι το καύσιμο που δίνει λύσεις οικονομίας και τόσο η Renault όσο και η Dacia διαθέτουν εκδόσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων τους με κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG) που απογειώνουν την πραγματική οικονομία στην τσέπη σας , προσφέρουν ασυναγώνιστη αυτονομία και παράλληλα, με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, απομακρύνουν τις έγνοιες.

Το υγραέριο κίνησης, ή αλλιώς LPG (Liquefied Petroleum Gas),  είναι δημοφιλές  και στην Ελλάδα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του και της οικονομίας που προσφέρει σε κόστος μετακίνησης.

Το Groupe Renault , πρωτοπόρο στην εξέλιξη καινοτόμων λύσεων με βασικό γνώμονα τον καταναλωτή, διαθέτει στην αγορά από το 2010 εκδόσεις των δημοφιλών του μοντέλων με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης (LPG), κατασκευάζοντας εξελιγμένους, αποδοτικούς και αξιόπιστους κινητήρες διπλού καυσίμου (που καίνε υγραέριο και βενζίνη). H Dacia, μάλιστα, είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει εκδόσεις LPG, σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της.

Γιατί LPG & γιατί Renault ή Dacia;
Η απάντηση είναι απλή: Οι κινητήρες των Renault και Dacia αποτελούν μία αξιόπιστη, προσιτή στην απόκτηση και εξαιρετικά οικονομική στη χρήση επιλογή, που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των Ελλήνων αγοραστών. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα best seller μοντέλα κάθε μάρκας στην Ελλάδα, τα Clio και Captur για την Renault και το Duster για την Dacia.

Όλα τους εφοδιάζονται με τον turbo κινητήρα βενζίνης  1.0 TCe 100hp, που είναι σχεδιασμένος από την αρχή για να δουλεύει και με LPG και να χαρίζει ασυναγώνιστη αυτονομία που αγγίζει τα 1.500 χιλιόμετρα, ανάλογα το μοντέλο. Παράλληλα, η δεξαμενή του υγραερίου είναι φτιαγμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής και τοποθετημένη στο χώρο που, στις απλές εκδόσεις, τοποθετείται ο εφεδρικός τροχός (ρεζέρβα), χωρίς να επηρεάζει τη χωρητικότητα του διαμερίσματος των αποσκευών.

Τα Renault Clio & Captur στην έκδοση διπλού καυσίμου (LPG-βενζίνης) καταναλώνουν, στο μεικτό κύκλο 4,6-4,8 λτ./100 χλμ. και 5,4-5,6 λτ./100 χλμ. βενζίνης αντίστοιχα, ενώ αν επιλεγεί ως καύσιμο το υγραέριο, οι καταναλώσεις πάνε στα 5,7-6,1 λτ./100 χλμ. και 6,6-6,8 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα, σε μεικτές συνθήκες κίνησης. Ως εκ τούτου, παρά την μεγαλύτερη κατανάλωση υγραερίου, η χαμηλότερη τιμή του ως καύσιμο (0,76 ευρώ/λίτρο), ορίζει το κόστος μετακίνησης περίπου στα 4,5 ευρώ για κάθε 100 χλμ. με το Clio και λίγο πάνω από τα 5 ευρώ ανά 100 χλμ. με το Captur!

Περνώντας στο Duster, το οικογενειακό σκληροτράχηλο best seller SUV της Dacia, ο 1.000άρης turbo TCe κινητήρας υπόσχεται  5,5 λτ./100 χλμ. βενζίνης & 6,8-6,9 λτ./100 χλμ. υγραερίου, ήτοι 7,8 ευρώ/100 χλμ. και λίγο πάνω από 5 ευρώ για κάθε 100 χλμ.! Εδώ συνδυάζονται αρμονικά τα οφέλη του ψηλού, ευρύχωρου και άνετου Duster με την οικονομία στην τσέπη σας.

5 highlights για το LPG που αξίζει να γνωρίζετε
Επιπλέον των παραπάνω, συγκεντρώνουμε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το LPG τα οποία σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε:
  • έχει την ιδιότητα να μην αφήνει υπολείμματα κατά την καύση του με αποτέλεσμα να έχουμε τέλεια καύση μέσα στον κύλινδρο, κάτι το οποίο βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα
  • η τιμή του υγραερίου είναι πολύ μικρότερη από την τιμή της βενζίνης, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται 50% και πλέον οικονομία στις μετακινήσεις σας
  • εκπέμπει 10%-20% λιγότερες εκπομπές υδρογονανθράκων και διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με την βενζίνη και αυτό το καθιστά καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον
  •  έχει το πλεονέκτημα να εξατμίζεται έξω από τον χώρο φύλαξης με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι δυσάρεστες συνέπειες στο περιβάλλον, όπως γίνεται στην περίπτωση του πετρελαίου
  • είναι αποδεδειγμένα ασφαλές γιατί οι δεξαμενές υγραερίου έχουν εξαιρετικά ανθεκτικά τοιχώματα από κράμα σιδήρου και χάλυβα και διαθέτουν βαλβίδες ασφαλείας που διακόπτουν την παροχή σε περίπτωση διαρροής. Τέλος το κύκλωμα τροφοδοσίας είναι απολύτως στεγανό χωρίς να περνάει μέσα από το χώρο των επιβατών.
Με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση
Βασικό ατού του εργοστασιακού συστήματος υγραεριοκίνησης στα μοντέλα των Renault και Dacia είναι η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση που τα συνοδεύει, η οποία συνδυάζεται με παροχή 3 ετών δωρεάν οδικής βοήθειας. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Renault και Dacia, φροντίζει ώστε η συντήρηση του αυτοκινήτου σας να γίνει με ασφάλεια και τηρώντας κατά γράμμα τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, χωρίς να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το όφελος στο ταμείο. Προσθέτοντας στην εξίσωση τη χρήση αποκλειστικά γνήσιων ανταλλακτικών, σε ανταγωνιστικές τιμές, που έχουν εγγύηση ένα χρόνο και υποβάλλονται σε πολυάριθμες δοκιμές διαρκείας, για να αποδείξουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητά τους, η συντήρηση ή επισκευή του δικού σας Renault ή Dacia έχει εγγυημένο αποτέλεσμα, με το καλύτερο value for money.

Δωρεάν τεχνικός έλεγχος 25 σημείων
Με την επίσκεψή σας σε κάποιο σημείο του Δικτύου των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Renault και Dacia, παρέχεται δωρεάν τεχνικός έλεγχος 25 σημείων, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τώρα το χειμώνα, για ασφαλείς μετακινήσεις. Η συντήρηση των Renault και Dacia γίνεται με κόστος εργασιών που είναι συγκεκριμένο για κάθε τομέα, με διαφάνεια στην τιμολόγηση, έτσι ώστε να ξέρετε, ανά πάσα στιγμή,  πόσο θα του κοστίσει κάποια, προγραμματισμένη ή μη, επισκευή ή συντήρηση. Παράλληλα, υπάρχει πάντα η σιγουριά και η εγγύηση χρήσης των συνιστώμενων αναλώσιμων και γνήσιων ανταλλακτικών, ενώ όλα γίνονται με ασφάλεια, εν μέσω των απαιτητικών καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για να μην κινδυνέψει κανείς.

Renault Total Care 5+
Το αυτοκίνητό σας έχει ξεπεράσει τα 5 χρόνια; Η Renault έχει φροντίσει να δημιουργήσει πακέτα συντήρησης και επισκευής για τα μοντέλα άνω των 5 ετών με κόστος από 58€ και με το συνολικά όφελος για τον πελάτη να αγγίζει έως και το 30%. Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της, οι πελάτες θα βρουν την απόλυτη φροντίδα, με γνήσια ανταλλακτικά,  εγγύηση και υψηλή ποιότητα εργασίας.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Λιπαντικό service (αντικατάσταση λαδιών και φίλτρου λαδιού),
  • Τακτικό service (αντικατάσταση λαδιών, φίλτρο λαδιού, φίλτρου αέρα και μπουζί)
  • Αντικατάσταση ιμάντα χρονισμού
  • Αντικατάσταση τακακιών, αμορτισέρ, συμπλέκτη, υαλοκαθαριστήρων, μπαταρίας κ.λ.π.
  • Καθαρισμό A/C
Σημειώστε πως, τα πακέτα περιλαμβάνουν ανταλλακτικά, λιπαντικά Elf, εργασία και ΦΠΑ σε προνομιακές τιμές και με απόλυτη διαφάνεια.

Στις ιστοσελίδες www.renault.gr και www.dacia.gr, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα νέα μοντέλα και να αναζητήσετε τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Renault & Dacia που σας εξυπηρετεί, για να οδηγήσετε το αγαπημένο σας μοντέλο ή να επισκευάσετε το δικό σας Renault ή Dacia, κατόπιν ραντεβού και πάντα με ειδική μέριμνα για την διασφάλιση της υγείας. Παράλληλα, η επικοινωνία μπορεί να γίνει, με ασφάλεια, και από την 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική Info Line 800 11 11011.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)