Τα ποιοτικά και ανθετικά ελαστικά Mercedes Original παραμένουν πάντα η καλύτερη λύση για το «αστέρι» σας, αφού έχουν την «σφραγίδα» της Mercedes-Benz.

Το σωστό checklist για να ελέγξεις μόνος την Mercedes σου

16117 Επισκέψεις στο άρθρο

Πριν βρεθείς στα χέρια των ειδικών της Mercedes-Benz, μπορείς να ελέγξεις μόνος σου κάποια πράγματα στο αγαπημένο σου «αστέρι» για να δουλεύει ρολόι και να έχεις το maximum της ασφάλειας.

Με την άφιξη του καλοκαιριού η Mercedes σας θα κληθεί να «γράψει» περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ, για να μεταφέρει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς για διακοπές, βόλτες, μπάνια κ.ο.κ.. Και τι κάνουμε στην Ελλάδα πριν το ταξίδι; Ελέγχουμε κάποια βασικά, αυτονόητα πράγματα στο αυτοκίνητό μας. Τα ελαστικά και την πίεσή τους, τη στάθμη του λαδιού, τη στάθμη του παραφλού στο ψυγείο, το καθαριστικό υγρό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων κ.ά.. Εδώ θα βρείτε καθοδήγηση, χρήσιμες συμβουλές και «μυστικά» για τα πιο πολύπλοκα θέματα, ώστε να πάτε τον «καν΄ το μόνος σου» έλεγχο στο επόμενο επίπεδο. Πάμε να τα δούμε...

Check στα ελαστικά και την πίεσή τους

Τεράστια η σημασία των ελαστικών και της σωστής πίεσης τους, τόσο σε θέμα ασφάλειας, όσο και στην κατανάλωση καυσίμου, καθώς με ξεφούσκωτα ή/και φθαρμένα ελαστικά «καις» περισσότερο, φρενάρεις μακρύτερα και δεν «πατάει» καλά το αυτοκίνητο στο δρόμο.

Μέσα από ένα σύντομο και περιγραφικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, η Mercedes-Benz δείχνει πώς γίνεται ο σωστός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών και πώς μπορείτε να το δείτε από την οθόνη του πίνακα οργάνων.

Τα ποιοτικά και ανθετικά ελαστικά Mercedes Original παραμένουν πάντα η καλύτερη λύση για το «αστέρι» σας, αφού έχουν την «σφραγίδα» της Mercedes-Benz.

Στην περίπτωση που τα ελαστικά έχουν φθαρεί ή είναι παλαιά, παρά το ότι έχουν ακόμα επαρκές πέλμα, υπάρχει πάντα η επιλογή να συνδυάσετε το προγραμματισμένο service με την τοποθέτηση νέων ελαστικών Mercedes Original (MO) στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Mercedes-Benz της επιλογής σας. Άλλωστε, τα γνήσια ελαστικά Mercedes Original δε φέρουν τυχαία τη σφραγίδα ποιότητας ΜΟ. Κατασκευάζονται από τους premium κατασκευαστές ελαστικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας της Mercedes-Benz με διαδικασίες κατασκευής κι ελέγχων που απαιτούν 1.000 ώρες επιπλέον από ένα απλό ελαστικό. Σημειώστε ότι, τα ελαστικά που κατασκευάζονται πρέπει να ικανοποιούν πάνω από 40 προκαθορισμένες παραμέτρους, για να λάβουν την αντίστοιχη σφραγίδα ποιότητας ΜΟ, ενώ αναπτύσσονται και ελέγχονται προκειμένου να προσφέρουν ομοιόμορφη φθορά πέλματος για περισσότερα χλμ., μεγαλύτερο κράτημα στο δρόμο, περισσότερη ασφάλεια σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Η γερμανική premium φίρμα προσφέρει μια γκάμα τεσσάρων ελαστικών:

  • MO: Αναπτύχθηκαν ειδικά για να ικανοποιούν τις οδηγικές ανάγκες, καθώς και για να προσφέρουν την ασφάλεια και άνεση που αξίζει η Mercedes-Benz σας

  • MO1: Τα ελαστικά MO1 αναπτύχθηκαν ειδικά για τα AMG μοντέλα και προσφέρουν βέλτιστη πρόσφυση και ακρίβεια διεύθυνσης

  • MOS: Τα ελαστικά MOS σχεδιάστηκαν για να μειώνουν τους θορύβους από τον δρόμο και την οδήγηση, ώστε τίποτα να μην διαταράσσει την οδηγική εμπειρία.

  • MOE (ρεζέρβα): Τα ελαστικά MOE προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια και σε περίπτωση βλάβης, επιτρέπουν την οδήγηση έως και για επιπλέον 80 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα έως και 80 χλμ./ώρα.

Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού

Για να λειτουργεί πάντα σαν καλοκουρδισμένο ρολόι η Mercedes σας, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη λαδιού, ακριβώς όπως και την πίεση των ελαστικών. Με την ράβδο μέτρησης στάθμης λαδιού, μπορείτε να ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού και να υπολογίζετε εάν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η αλλαγή των λαδιών. Εναλλακτικά, οι ειδικοί της Mercedes-Benz θα αναλάβουν ευχαρίστως τον έλεγχο του λαδιού για λογαριασμό σας και εφόσον χρειαστεί θα συμπληρώσουν την απαραίτητη ποσότητα με γνήσιο λάδι κινητήρα Mercedes-Benz. Καλό θα ήταν να έχετε πάντα μαζί σας αρκετό Γνήσιο Λάδι Κινητήρα Mercedes-Benz για να συμπληρώσετε σε περίπτωση που χρειαστεί όταν βρίσκεστε σε διακοπές ή ταξίδι.

Μέσα από το δύο βίντεο που θα βρείτε παρακάτω, θα δείτε εν συντομία την σωστή διαδικασία για τον έλεγχο της στάθμη του λαδιού καθώς επίσης και χρήσιμες συμβουλές για την συμπλήρωση λαδιού.

Σημαντικό: Αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά (περίπου 10΄) αφότου σβήσετε τον κινητήρα της Mercedes σας, ώστε να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, πριν κάνετε τον έλεγχο της στάθμης.

Έλεγχος στάθμης λαδιού κινητήρα

 

Συμπλήρωση λιπαντικού

 

Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστώσετε κάτι άλλο που δεν μπορείτε να λύσετε μόνοι σας ή η Mercedes σας χρειάζεται συντήρηση, το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό του Εξουσιοδοτημένου δικτύου της Mercedes-Benz απέχει μόλις λίγα «κλικ», αφού μπορείτε μέσω smartphone, tablet ή ηλεκτρονικού υπολογιστή να κλείσετε online το ραντεβού σας για service

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

    ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

    TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

     2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • FLOR OIL

    FLOR OIL

    FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
     2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • DYNAMIC KOTE

    DYNAMIC KOTE

    Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
     2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

    Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
     2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

    ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

    Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
     2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • TRADE WIND

    TRADE WIND

    Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
     2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
     2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.