Αναλύουμε 3 SUV με την κορυφαία μέση κατανάλωση στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center, αλλά και τις κορυφαίες εγγυήσεις μπαταρίας για να μείνετε ξέγνοιαστοι.

Αναλύουμε 3 SUV με την κορυφαία μέση κατανάλωση στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center, αλλά και τις κορυφαίες εγγυήσεις μπαταρίας για να μείνετε ξέγνοιαστοι.

Υβριδικές SUVάρες με top κατανάλωση & εγγύηση μπαταρίας!

16672 Επισκέψεις στο άρθρο

Ψάχνεις ένα αυτοκίνητο που να χωράει όλη την οικογένεια (και την πεθερά) αλλά ταυτόχρονα να είναι και οικονομικό στην κατανάλωση; Η λύση σίγουρα βρίσκεται στην κατηγορία των Plug-in SUV. Εμείς βρήκαμε τις 3 κορυφαίες SUVάρες με τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση (σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center) και την κορυφαία εγγύηση στις μπαταρίες… για να είσαι και άνετος και ξέγνοιαστος.

ΚΡΗΤΙΔΗΣ Κ. @ ΣΙΑ Ο.Ε

Μεγάλα στο μάτι, αλλά... μικρά στην κατανάλωση

Βαδίζοντας στην τάση του πλήρη εξηλεκτρισμού -από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα συστήματα μετάδοσης μηδενικών ρύπων- τα αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία έχουν αναλάβει το δύσκολο ρόλο να «γεφυρώσουν» το χάσμα που δημιουργείται μεταξύ των δύο. Το ρόλο όμως τον «παίζουν» με αρκετή επιτυχία, αφού όχι μόνο είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον αλλά έχουν και χαμηλότερη κατανάλωση μέσα στην πόλη, καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Τώρα αν στην εξίσωση της καθημερινής, οικονομικής οδήγησης προσθέσεις και τους παράγοντες ευρυχωρία, πρακτικότητα και εκτός πόλης-δρόμου δυνατότητες, τότε η λύση των plug-in SUV αποτελεί μονόδρομος.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι εννοούμε plug-in υβριδικά;

Λέγοντας αυτοκίνητα με plug-in τεχνολογία, αναφερόμαστε στα υβριδικά εκείνα τα οποία διαθέτουν μία μεγαλύτερη μπαταρία -συνεπώς και μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία- και «μπαίνουν στην πρίζα» για να φορτίσουν. Το συγκεκριμένο είδος οχημάτων προτάσσει τον οικονομικό τους χαρακτήρα, μιας και συνδυάζει ή εναλλάσσει θερμικό και ηλεκτρικό μοτέρ ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε (αστικός ιστός, ταξίδι, επαρχιακές διαδρομές).

Παρόμοια αλλά και διαφορετική συγχρόνως τεχνολογία αξιοποιεί ένα υβριδικό και όχι plug-in μοντέλο, που συμπεριλαμβάνουμε εδώ εξαιτίας της χαμηλής του κατανάλωσης στις μετρήσεις μας. Ο λόγος για το Toyota C-HR, το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό SUV, το οποίο έχει δύο κινητήρες (βενζίνης και ηλεκτρικό) και αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση. Η διαφορά του έγκειται στο ότι η ανάκτηση ενέργειας γίνεται με το φρενάρισμα ή το άφημα του γκαζιού, χωρίς επομένως να υπάρχει ανάγκη φόρτισης από πρίζα.

Θα πει κανείς «Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται όταν χαλάσει η μπαταρία;». Ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα εισαγωγικά και να δούμε αναλυτικά τα 3 SUV με την κορυφαία μέση κατανάλωση στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center αλλά και τις κορυφαίες εγγυήσεις μπαταρίας, για να είστε ξέγνοιαστοι.


Μεγάλα SUV που “Καίνε τα μισά”(και έχουν 8-11 χρόνια εγγύηση μπαταρίας).
- Fun-to-drive: το Kuga PHEV!  3,9 λτ./100 χλμ. & 8-ετή εγγύηση
- 5,4 λτ  το 2λιτρο C-HR & 11 χρόνια «ξεγνοιασιάς» (μπαταρία)
- Peugeot 3008 Hybrid 4: 6,0 λτ. & 8 χρόνια εγγύηση  
Η τιμή τους είναι ψηλότερη μα ΚΑΙΝΕ τα μισά (και έχουν μακροχρόνια εγγύηση μπαταρίας)!