Η αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτου διαθέτει πληθώρα διαφορετικών επιλογών, για κάθε τσέπη και βαλάντιο.

Η γνώση είναι δύναμη στην αγορά ανταλλακτικών

Διαβάστηκε από 44422 αναγνώστες

Το βασικότερο στοιχείο όταν πραγματοποιούμε μια αγορά, είναι να ξέρουμε τι ψωνίζουμε. Αναλυτικά τα ανταλλακτικά, χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες.
1 Τα γνήσια ανταλλακτικά: Είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, για αυτό άλλωστε και φέρουν το σήμα της στη συσκευασία τους. Τα κατασκευάζουν κορυφαίοι κατασκευαστές με τους οποίους οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβόλαια.
2 Ανταλλακτικά αυτοκινήτων OEM. Είναι ακριβώς ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια. Το μόνο που αλλάζει είναι το σήμα στις συσκευασίες που τοποθετείται αυτό του κατασκευαστή και όχι αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου, οι κατασκευαστές αυτοί προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης (Original Equipment Manufacturers), εξΆ ου και η ονομασία OEM.
3 Aftermarket ανταλλακτικά. Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων επώνυμων και ποιοτικών κατασκευαστών οι οποίοι όμως δεν διατηρούν συμβόλαια προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι ισάξια με τα γνήσια και τα OEM, ενώ συνήθως είναι πιο φθηνά. Θα πρέπει βέβαια πάντα να γίνεται έλεγχος πως πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
4 Ανταλλακτικά ανακατασκευής (rebuild ή remanufactured). Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχουν χρησιμοποιηθεί τα οποία έχουν υποστεί ανακατασκευή και λειτουργούν σαν να είναι καινούρια. Είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται ρητά στην συσκευασία τους ότι πρόκειται για ανακατασκευής και να συνοδεύονται από εγγύηση. Τα χρησιμοποιούν και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
5 Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Είναι η οικονομικότερη λύση και η επιλογή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προτιμώνται ευρέως στην κατηγορία των ανταλλακτικών φανοποιίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός