Η πρόεδρος του ΣΕΕΑΑ, εκλεγμένο μέλος του ΕΒΕΑ και μέτοχος της εταιρείας ανταλλακτικών ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ, κα Ελένη Πρωτογέρου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΑΑ

Ο απλός καταναλωτής θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς πρίν αγοράσει ένα ανταλλακτικό και να εμπιστέυεται ένα κατάστημα μέλος του ΣΕΕΑΑ.

Συμβουλές για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές

Διαβάστηκε από 44421 αναγνώστες

Αυτό το μήνα το «Στίγμα της αγοράς» από την κα Ελένη Πρωτογέρου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων και μέτοχο της εταιρείας ανταλλακτικών ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ. 


Πείτε μας μερικά πράγματα σχετικά με την επιχείρησή σας.

Η επιχείρηση ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΙ βρίσκεται στην αγορά ανταλλακτικών από το 1950. Το βασικό κομμάτι της ενασχόλησής μας αποτελεί η χονδρική πώληση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε και το κομμάτι των λιανικών πωλήσεων.

Ποιες επώνυμες μάρκες ανταλλακτικών εμπορεύεστε και ποια τα πλεονεκτήματά τους; Έχετε κάποια αποκλειστικότητα;

Εμπορευόμαστε ανταλλακτικά διαφόρων ειδών. Διαθέτουμε αμορτισέρ KYB και BILSTEIN, συμπλέκτες SACHS, VALEO, και LUK, δισκόπλακες και τακάκια BREMBO και LUK, κιτ ιμάντα και αντλίες νερού των INA και SKF και τέλος σωλήνες  σιλικόνης και κιτ μετατροπής της VENAIR. Το πλεονέκτημα των προϊόντων μας είναι ότι είναι επώνυμα και καλής ποιότητας. Αποκλειστική αντιπροσώπευση δεν υπάρχει στην πλειονότητα των ανταλλακτικών, εκτός λίγων εξαιρέσεων.

Πόσο χρόνο εγγύησης έχουν τα ανταλλακτικά που εμπορεύεστε και πουλάνε σαν ζεστό ψωμί στην αγορά;

Τα ανταλλακτικά που εμπορευόμαστε έχουν την εγγύηση που δίνουν τα εργοστάσια κατασκευής και τα οποία πάντα καλύπτουν περιπτώσεις αποδεδειγμένης αστοχίας υλικού ή ελαττωματικής κατασκευής. Εννοείται βέβαια ότι και η χρήση των ανταλλακτικών (και του οχήματος) είναι αυτή που προβλέπεται από τις προδιαγραφές. Αμορτισέρ, σέτ συμπλέκτη, τακάκια, κιτ ιμάντων και αναλώσιμα είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο.

Πως κυμαίνεται πλέον η αγοραστική ζήτηση; Οι πελάτες σας τι ζητάνε πλέον;

Κάτι φθηνό, χωρίς να τους νοιάζει η αντοχή στο χρόνο; Ή αντιλαμβάνονται πως τα ανταλλακτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και  αξίζει να δώσουν κάτι παραπάνω ώστε να μη αντιμετωπίσουν το παραμικρό απρόοπτο;

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την οικονομία μας, δεν αφήνει πολλές  επιλογές στον καταναλωτή. Από την άλλη μεριά, οι συνάδελφοι μέλη του Συνδέσμου μας αντιλαμβάνονται αυτή τη δυστοκία και προσφέρουν στον πελάτη τους τη καλύτερη δυνατή λύση για το βαλάντιό τους. Θέλω όμως  να τονίσω ότι όταν ένα αυτοκίνητο συντηρείται σωστά και στους χρόνους που χρειάζεται είναι απολύτως ασφαλές!

Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, έχετε δημιουργήσει ανταγωνιστικές προσφορές με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων πελατών;

Στον κλάδο μας, δεν υπάρχουν μονοπωλιακές καταστάσεις! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων να είναι έντονος και κατά συνέπεια οι τιμές είναι συμπιεσμένες και σαφώς χαμηλότερες από αυτές των αντιπροσωπειών.

Τι πρέπει να ρωτάει και να ελέγχει όταν επισκέπτεται ο απλός καταναλωτής ένα κατάστημα ανταλλακτικών;

Ο απλός καταναλωτής θα πρέπει να κάνει μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσει που τον συμφέρει να κάνει την αγορά των ανταλλακτικών που χρειάζεται. Επισκεπτόμενος τα καταστήματα μέλη του Συνδέσμου μας, να είναι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι θα του προσφέρουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις  και να είναι σίγουρος ότι θα πληρώσει τη σωστή τιμή για το σωστό ανταλλακτικό.

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος, οι τιμές συμπιεσμένες προς όφελος του καταναλωτή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός