Eco friendly προϊόντα MANN-FILTER!

1415 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/6/2020

Με την επωνυμία MANN-FILTER premium που απευθύνεται στην ανεξάρτητη αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ο ειδικός των φίλτρων MANN + HUMMEL δεν προσφέρει μόνο καινοτόμες λύσεις για καθαρή κινητικότητα, αλλά παρέχει επίσης βιώσιμα φίλτρα και συσκευασίες που κατασκευάζονται με μεθόδους εξοικονόμησης πόρων.

 
Aς δούμε τον σχεδιασμό και τα επιτεύγματα του eco-βιώσιμου σχεδιασμού της δημοφιλούς εταιρείας.

Το εργοστάσιο αυξάνει την ενεργειακή απόδοση του υλικού !
Το μοναδικό παγκοσμίως εργοστάσιο υφασμάτινων νημάτων κατασκευάζει συνθετικά φίλτρα για τη MANN-FILTER στο Marklkofen της Βαυαρίας. Ο συνδυασμός διεργασιών παραγωγής υφασμάτων με κόλληση και ενσωματωμένων κλιβάνων για θερμική συγκόλληση του μη υφασμένου υλικού, είναι νέος σε σύγκριση με διαδικασίες που εφαρμόστηκαν προηγουμένως, όπως η τήξη. Η νέα μέθοδος παραγωγής επιτρέπει ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70% σε σύγκριση με τις τρέχουσες τεχνικές παραγωγής. Αυτό ισοδυναμεί με μείωση CO2 άνω των 4.000 τόνων ετησίως.
Εκτός από το εργοστάσιο κατασκευής υφασμάτινων νημάτων, υπάρχει επίσης ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης όπου η επένδυση ακμής και οι ρόλοι ελαττωματικού υλικού που προκύπτουν από την παραγωγή επανεπεξεργάζονται σε κόκκους και επαναχρησιμοποιούνται στη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, η εγκατάσταση δεν παράγει απόβλητα και είναι εξαιρετικά βιώσιμη!

Φίλτρα αέρα MANN-FILTER κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά
Τα φίλτρα αέρα MANN-FILTER που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση των πόρων. Ένα τετραγωνικό μέτρο φίλτρου C 24 005 περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό από περίπου δύο φιάλες PET 1,5 λίτρων. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή χωρητικότητά του, το φίλτρο αέρα απαιτεί μόνο το 30% της επιφάνειας του μέσου φίλτρου των παραδοσιακών φίλτρων αέρα με μέσα κυτταρίνης. Περαιτέρω φίλτρα αέρα που χρησιμοποιούν το καινοτόμο μέσο βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι διαθέσιμα σύντομα.

Συσκευασία MANN-FILTER από ανακυκλωμένες ίνες
Ο παγκόσμιος εμπειρογνώμονας φιλτραρίσματος δίνει επίσης έμφαση στη βιωσιμότητα με τη συσκευασία MANN-FILTER: Κάθε πράσινο-κίτρινο κουτί αποτελείται από περίπου 80% έως 95% ανακυκλωμένες ίνες. Για την ευρωπαϊκή αγορά, περισσότερα από 4.800 στοιχεία φίλτρων είναι διαθέσιμα για περισσότερα από 48.000 οχήματα και μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων 12.000 αυτοκινήτων και μηχανημάτων, περισσότερων από 9.100 φορτηγών και λεωφορείων, σχεδόν 1.000 μοτοσικλετών και 25.500 εφαρμογών στην βιομηχανία οχημάτων εκτός οδικού δικτύου.

Ιστότοπος παραγωγής με πιστοποίηση FSC® για αειφόρο δασοκομία
Χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μέσα φίλτρου στα φίλτρα αέρα, η MANN+HUMMEL έχει ήδη δεσμευτεί για βιώσιμη δασοκομία για πολλά χρόνια. Εκτός από τη συμμόρφωση με τις τεχνικές προδιαγραφές, η εταιρεία προσπαθεί να λειτουργεί με βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Για το λόγο αυτό, η MANN + HUMMEL έχει πιστοποιήσει τον τόπο παραγωγής της στη Σαραγόσα σύμφωνα με τις οδηγίες του Forest Stewardship Council® (FSC) έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζει προϊόντα που περιέχουν ξύλο από πιστοποιημένες πηγές.

Εξοικονόμηση CO2
Χρησιμοποιώντας σύγχρονο φωτισμό (LED) και έξυπνο έλεγχο φωτισμού, συμπιεστές και άλλα μέτρα, η MANN + HUMMEL μπόρεσε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 3.300 τόνους το 2018. Όλα αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη συνεχή μείωση του CO2 καθώς και όλων των πτυχών της αλυσίδας αξίας και να διασφαλιστεί ότι οι φυσικοί πόροι χρησιμοποιούνται υπεύθυνα.