Πόσο σημαντικοί είναι οι υαλοκαθαριστήρες;

2457 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2019

Ένας φθαρμένος υαλοκαθαριστήρας αδυνατεί να καθαρίσει σωστά το παρμπριζ του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα (σε άσχημα καιρικά φαινόμενα) να σε ταλαιπωρεί την ώρα της οδήγησης, μειώνοντας την ορατότητα σου και δίνοντας σου μικρότερο χρόνο αντίδρασης.

 
Tips για να τους κρατήσεις παραπάνω!
  1. Πρέπει να λειτουργούν πάντα σε βρεγμένο παρμπρίζ. Η σκόνη και οι ακαθαρσίες που υπάρχουν πάνω στο τζάμι προκαλούν φθορά στο λάστιχο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιείς πάντα άφθονο νερό.
  2. Να ελέγχεις διαρκώς τα λάστιχα για σκόνη, χώμα και κάθε είδους ακαθαρσίες. Να τα διατηρείς πάντα καθαρά, ακόμα και όταν οι μέρες δεν είναι βροχερές, ώστε να είναι σε τέλεια κατάσταση όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν.  
  3. Μην ξεκινήσεις εάν το τζάμι δεν είναι απόλυτα καθαρό. Οι υαλοκαθαριστήρες στα περισσότερα αυτοκίνητα ξεκινούν τη διαδρομή τους σε στεγνό παρμπρίζ για λίγο, μέχρι να πέσει το νερό, και αυτό το μικρό διάστημα αρκεί για να υποστούν με τον καιρό έντονη φθορά. 
  4. Όταν βλέπεις τη θερμοκρασία να πέφτει υπό του μηδενός, ακόμη και όταν δεν χιονίζει, καλό είναι να σηκώνεις τα μάκτρα. Επίσης, θα πρέπει να διαλέγεις υγρό καλής ποιότητας, ώστε να μην παγώσει η αντλία και ξαφνικά σταματήσουν να λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες.
Extra tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαζελίνη και ένα μαλακό πανί για να περιποιηθείς και να προστατεύσεις τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων!

Αλλαγή κάθε χρόνο μετά το καλοκαίρι

Ένα από τα πιο σημαντικά αναλώσιμα του αυτοκινήτου, το οποίο πρέπει πάντα να αλλάζεις εγκαίρως, είναι οι υαλοκαθαριστήρες.

 Η κύρια αιτία της αντικατάστασης των υαλοκαθαριστήρων είναι η φθορά της χρήσης του λάστιχου, το οποίο διαθέτουν. Το λάστιχο αυτό λόγω της εκτεταμένης χρήσης και των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού ξεραίνεται και σκληραίνει, με αποτέλεσμα ο υαλοκαθαριστήρας να μην καθαρίζει καλά αφήνοντας γραμμές και να κάνει θόρυβο.

Φυσικά ο χρόνος αντικατάστασης των υαλοκαθαριστήρων εξαρτάται και από την ποιότητα του υλικού κατασκευής τους, αλλά και από τον τρόπο – συχνότητα χρήσης τους. Δηλαδή αυτός που χρησιμοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες  υψηλότερες θερμοκρασίες ή λειτουργεί χωρίς νερό ή σε πολύ λερωμένο παρμπρίζ, φθείρεται και πιο γρήγορα. Γενικότερα η αντικατάσταση τους είναι καλό να γίνεται μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτός βέβαια και αν η φθορά τους είναι τόσο μεγάλη και πρέπει  να αντικατασταθούν νωρίτερα.

Ποιες επιλογές έχεις στην αγορά;

Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολλές λύσεις για την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου. Υπάρχουν υαλοκαθαριστήρες με τη μεταλλική βάση, αλλά και τη νέα γενιά, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από λάστιχο.

Προτίμησε υαλοκαθαριστήρα Bosch Aerotwin με ελαστικό υψηλής αντοχής και την ομοιόμορφη άσκηση πίεσης στο παρμπρίζ. Ο Bosch Aerotwin προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και επιτυγχάνει άριστα αποτελέσματα καθαρισμού χάρη στο ειδικό έλασμα που περιέχεται και το οποίο εφαρμόζει τέλεια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο ασκείται ομοιόμορφη πίεση σε όλο το μήκος του υαλοκαθαριστήρα και έτσι εξασφαλίζεται άριστο καθάρισμα σε κάθε σημείο του παρμπρίζ.
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός