Υαλοκαθαριστήρες: Tώρα είναι η κατάλληλη εποχή να τους αλλάξεις!

1023 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2020

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η ορατότητα στο αυτοκίνητο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα κατά την οδήγηση. Διατηρώντας τους υαλοκαθαριστήρες σου σε καλή κατάσταση, θα εξασφαλίσεις μία καλύτερη ορατότητα και μία ασφαλέστερη οδήγηση. Κάθε πότε όμως πρέπει να τους αλλάζεις;

 
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο; 

1. Άλλαξε υαλοκαθαριστήρες κάθε 30.000 χιλιόμετρα 
Αν έχεις ξεπεράσει τα 30.000 χιλιόμετρα από τότε που άλλαξες τους υαλοκαθαριστήρες σου, τότε θα πρέπει να τους αντικαταστήσεις καθώς λόγω του αέρα αλλά και της χρήσης τους θα υπάρχει φθορά. Ως επί το πλείστον κάθε έξι μήνες είναι το πιο κατάλληλο χρονικό διάστημα για να αντικαθιστάς τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σου. 

Hint: Σε περίπτωση που παρκάρεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιο γκαράζ θα παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχει φθορά ακόμη κι αν έχεις φθάσει τα 30.000 χιλιόμετρα. Αυτό συμβαίνει, διότι το αυτοκίνητό σου είχε προστασία από τις καιρικές συνθήκες και ειδικά από τον ήλιο όσο ήταν σταθμευμένο. 

2. Η καλύτερη εποχή να τους αλλάξεις είναι μετά το καλοκαίρι 
Μετά το καλοκαίρι που ο ήλιος αρχίζει να εξασθενεί, είναι και η καταλληλότερη εποχή να αλλάξεις τους υαλοκαθαριστήρες σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει και ότι θα έχεις μέγιστα αποτελέσματα όταν θα αρχίσουν οι βροχές του φθινοπώρου. 

3. Αν ακούγονται «φωνάζουν» για αλλαγή 
Ο ήχος που μπορεί να ακούσεις στους υαλοκαθαριστήρες είναι επειδή το λάστιχο τους έχει σκληρύνει και συνεπώς ήρθε η στιγμή να τους αντικαταστήσεις.  

Hint: Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να παρατηρήσεις επιπλέον ότι οι υαλοκαθαριστήρες δε θα καθαρίζουν τόσο καλά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή μπορεί να αναπηδούν όταν τους χρησιμοποιείς. 

4. Έλεγχε τους υαλοκαθαριστήρες τακτικά 
Είναι καλό να ελέγχεις τακτικά τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σου καθώς δέχονται εύκολα μεγάλη φθορά και είναι απαραίτητο να τους διατηρείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να σου εξασφαλίζουν τη μέγιστη ορατότητα. 

Βρίσκοντας την πιο βολική στιγμή να αλλάξεις τους υαλοκαθαριστήρες...

Αν ψάχνεις για την κατάλληλη εποχή να αλλάξεις τους υαλοκαθαριστήρες σου αλλά και μία «βολική στιγμή» ταυτόχρονα τότε σου προτείνουμε να τους αντικαταστήσεις μαζί με κάποιο service που θα κάνεις στο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, αν είναι ώρα να αλλάξεις τα λάδια στο αυτοκίνητό σου είναι μία καλή ιδέα να αντικαταστήσεις και τους υαλοκαθαριστήρες

Tip: Αφού θα βρεις την πιο κατάλληλη στιγμή να αντικαταστήσεις τους υαλοκαθαριστήρες σου, είναι καλό να αντικαταστήσεις τους μπροστά και τους πίσω υαλοκαθαριστήρες ταυτόχρονα.  

Πως να συντηρήσεις τους υαλοκαθαριστήρες σου; 

Η συντήρηση των υαλοκαθαριστήρων είναι εξίσου σημαντική με την αντικατάσταση τους καθώς είτε είναι ώρα να τους αντικαταστήσεις είτε όχι, θα πρέπει πάντα να τους διατηρείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για την συντήρηση των υαλοκαθαριστήρων σου θα πρέπει να προβείς στις παρακάτω ενέργειες: 

1. Καθάρισε τους υαλοκαθαριστήρες με ένα ειδικό υγρό υαλοκαθαριστήρων
2. Καθάρισε τους υαλοκαθαριστήρες από τα φύλλα που μπορεί να έχουν μαζευτεί πριν να εμποδίσουν τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων. 
https://autoplanet.gr/img/cms/%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%91/September%202020/Articles%20Images%20Inside%20%20(25).png

3. Εφάρμοσε ένα απωθητικό βροχής, έτσι ώστε οι σταγόνες της βροχής να γλυστρούν ταχύτερα πάνω στο παρμπρίζ εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ορατότητα και ασφάλεια. 

Tip: θυμήσου τον χειμώνα να χρησιμοποιείς και ένα ειδικό αντιπαγωτικό για το παρμπρίζ. 

Extra tip: Θυμήσου όταν το όχημά σου είναι σταθμευμένο στο κρύο, να σηκώνεις τους υαλοκαθαριστήρες διότι αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν και να κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ. 

4. Καθάρισε τους υαλοκαθαριστήρες με ένα καθαρό πανί ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θυμήσου επίσης να τους καθαρίζεις πάντα κατά το πλύσιμο του αυτοκινήτου. 
https://autoplanet.gr/img/cms/%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%91/September%202020/Articles%20Images%20Inside%20%20(26).png

Μπες στο www.autoplanet.gr , βάλε στην αναζήτηση το μοντέλο και τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου και βρες τους ιδανικούς Bosch υαλοκαθαριστήρες που ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σου. Δυσκολεύσαι; Κάλεσε μας στο 2118000881 και ένας ειδικά καταρτισμένος εκπρόσωπός μας θα σε εξυπηρετήσει άμεσα! 

Μείνε συντονισμένος και δες πρώτος τις προσφορές που ερχονται στο autoplanet.gr
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός