Μάθε τα πάντα για την Οδική βοήθεια & την Φροντίδα ατυχήματος

20263 Επισκέψεις στο άρθρο

Με μια πρώτη ματιά φαίνονται όμοιες, στην πραγματικότητα όμως η οδική βοήθεια και η φροντίδα ατυχήματος έχουν πολλές διαφορές.

Τι είναι η οδική βοήθεια και τι καλύπτει;

Η οδική βοήθεια είναι η βοήθεια που χρειάζεται ένας οδηγός, αν το αυτοκίνητο του πάθει κάτι και μείνει ή εμπλακεί σε ατύχημα. Στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μαζί με όλα τα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου και την επιλογή της οδικής βοήθειας.

Η Οδική βοήθεια καλύπτει τα παρακάτω:
 • Επιτόπια επισκευή αυτοκινήτου
 • Εξυπηρέτηση στο σημείο ακινητοποίησης
 • Μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο της περιοχής (μετακίνηση όσες φορές χρειαστεί)
 • Επαναπατρισμός του αυτοκινήτου εντός της Ελλάδας
 • Αλλαγή ελαστικού
 • Παροχή βοήθειας σε περίπτωση έλλειψης καυσίμου
 • Παροχή βοήθειας σε περίπτωση απώλειας κλειδιών
 • Επαναπατρισμός του αυτοκινήτου στην Ελλάδα (σε περίπτωση που πάθεις ζημιά στο εξωτερικό)
 • Κάλυψη εξόδων διαμονής σε ξενοδοχείο
 • Κάλυψη εξόδων επιστροφής στον τόπο μόνιμης διαμονής
 • Φύλαξη του οχήματος σε περίπτωση που το συνεργείο είναι κλειστό
Αν ωστόσο ένας οδηγός αποφασίσει να μην αγοράσει ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια, σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που χρειαστεί οδική βοήθεια.

Τι είναι η φροντίδα ατυχήματος;

Η Φροντίδα Ατυχήματος είναι συνήθως μια κάλυψη που παρέχεται σε όλα τα ασφαλιστικά πακέτα και ενεργοποιείται για κάθε ατύχημα ή βλάβη που προκαλείται από τροχαίο. Η βοήθεια είναι 24ωρη και παρέχεται στον οδηγό είτε ευθύνεται, είτε όχι.
 • Δήλωση Ατυχήματος ή/και τη Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος.
 • Καταγραφή των στοιχείων και φωτογράφιση των οχημάτων που εμπλέκονται στο ατύχημα.
 • Αποστολή των απαραίτητων εγγράφων, δηλώσεις, δικαιολογητικά και φωτογραφίες στην ασφαλιστική εταιρεία για την διαδικασία της αποζημίωσης.
 • Συμβουλές σχετικά με το ατύχημα
Οι υπηρεσίες της Φροντίδας Ατυχήματος ολοκληρώνονται με την παροχή βοήθειας στον χώρο του ατυχήματος χωρίς την υπηρεσία μεταφοράς του οχήματος.

Διαφορές μεταξύ Οδικής βοήθειας και Φροντίδας ατυχήματος

Στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα του Pricefox φαίνονται οι διαφορές μεταξύ οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος. Δες όλα όσα θες να ξέρεις όταν επιλέγεις πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου.

Πώς καλώ την οδική βοήθεια;

Η οδική βοήθεια είναι δίπλα σου 24/7 για ό,τι χρειαστείς σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις στον αριθμό τηλεφώνου οδικής βοήθειας, που υπάρχει στο συμβόλαιο της ασφάλειας αυτοκινήτου σου ή σε αυτό που έχεις συνάψει με την εταιρεία οδικής βοήθειας. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης αναφέρεις τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, καθώς και το ονοματεπώνυμο του ασφαλισμένου. Ακόμη ενημερώνεις σχετικά με την τοποθεσία αλλά και για το συμβάν, αν πρόκειται για βλάβη ή ατύχημα, αλλά και πόσα άτομα είστε μαζί στο αυτοκίνητο σου. Είναι σημαντικό να αναφέρεις πόσα άτομα είστε, γιατί αν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κανονιστεί η μεταφορά σας. Σε αυτή τη σελίδα μπορείς να βρεις χρήσιμα τηλέφωνα των ασφαλιστικών εταιρειών για οδική βοήθεια και φροντίδα ατυχήματος.

Ασφάλεια αυτοκινήτου στο Pricefox.gr με οδική βοήθεια με την εγγύηση της Mapfre

Με 700 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια.
Στο Pricefox.gr μπορείς να συγκρίνεις τιμές για πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου με οδική βοήθεια και όποιες άλλες επιπλέον καλύψεις επιθυμείς.

Το Pricefox προσφέρει στους καταναλωτές την δυνατότητα να αγοράσουν ασφάλεια αυτοκινήτου online με τρία απλά βήματα, από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές.

H Mapfre με πολύ ισχυρή παρουσία στην χώρα μας παρέχει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και εξελιγμένα πακέτα οδικής βοήθειας στην αγορά. Το Pricefox συνεργάζεται με την Mapfre παρέχοντας στους καταναλωτές την φθηνότερη οδική βοήθεια της αγοράς, μόνο με 1,59€ το μήνα. Σύγκρινε την αγορά στο Pricefox και εξοικονόμησε έως και 172€ ετησίως στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου με οδική βοήθεια.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ