Ο κ. Γιώργος Παπασυννεφάκης

Φανοποιεία και οι 5 συμβουλές του Top Expert

5024 Επισκέψεις στο άρθρο

Η επίσκεψη του αυτοκινήτου σε ένα φανοποιείο πολλές φορές αποτελεί αναγκαίο «κακό», συνήθως μετά από κάποιο τρακάρισμα. Η ανάγκη δεν είναι μόνο αισθητική καθώς σε πολλές περιπτώσεις μια ζημιά φανοποιείας μπορεί να καταστήσει το όχημά σου επικίνδυνο.

 
Οι τρόποι που ο φανοποιός αναλαμβάνει να επιδιορθώσει μια ζημιά ποικίλουν. Μπορεί να αντικαταστήσει το χτυπημένο/ κατεστραμμένο μέρος του αυτοκινήτου μας με ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο σε λειτουργική κατάσταση (π.χ. ένα φτερό, μία πόρτα), προσφέροντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά και με αντίστοιχο κόστος.
Σε περιπτώσεις που μια ζημιά είναι επισκευάσιμη και θέλουμε να κρατήσουμε το κόστος χαμηλά, τότε ο φανοποιός μπορεί να «βάλει όλη την τέχνη» του χρησιμοποιώντας περισσότερα υλικά φανοποιίας και ελάχιστα ανταλλακτικά (κόλλημα, σφυρηλάτημα, τρίψιμο, στοκάρισμα, βαφή).

Οι περιπτώσεις που είναι αναγκαία και ανταλλακτικά και φανοποιία είναι αυτές της ανακατασκευής ενός τρακαρισμένου οχήματος ή της αναπαλαίωσης ενός κλασικού.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο φανοποιός πρέπει να «φέρει» να κόψει και να κολλήσει τις λαμαρίνες (καλίμπρα, ηλεκτροπόντα, κόλληση TIG/ MIG κλπ) «μετρώντας» το αυτοκίνητο ώστε να δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα αλλά και ασφάλεια. Μετά από τέτοιες διαδικασίες συνηθίζεται ολική βαφή του οχήματος.

Προσφερόμενες υπηρεσίες των Φανοποιείων

- Απευθείας είσπραξη από τις ασφαλιστικές εταιρείες
Σε περίπτωση τρακαρίσματος που δεν ευθύνεστε, πολλά φανοποιεία δέχονται-αναλαμβάνουν, η πληρωμή να πραγματοποιείται από την ασφαλιστική σας εταιρία.

- Παροχή δωρεάν αυτοκινήτου αντικατάστασης
Κάποιοι επισκευαστές φανοποιείας παρέχουν σε περίπτωση που το αυτοκίνητο προς επισκευή πρέπει να παραμείνει παραπάνω από μία ημέρα στο συνεργείο, αυτοκίνητο αντικατάστασης, λύνοντάς σας έτσι τα χέρια για το πώς θα μετακινηθείτε.
 
- Δυνατότητα παραλαβής αυτοκινήτου από το χώρο σας
Εφόσον ο διαθέσιμος χρόνος σας είναι περιορισμένος, υπάρχουν πλέον και επισκευαστές φανοποιείας οι οποίοι μπορούν να σας διευκολύνουν παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητό σας από το χώρο σας. Αν αυτό δεν αναγράφετε στη διαφήμιση τους, ρωτήστε το τηλεφωνικά πριν τους επισκεφθείτε.
 
Επιπλέον εργασίες:
Πέραν των κλασικών εργασιών φανοποιείας κάποιοι επισκευαστές προσφέρουν έξτρα υπηρεσίες όπως, το ξεθάμπωμα των φαναριών, το γυάλισμα του εξωτερικού χρώματος και την επισκευή μικρών βαθουλωμάτων.
 
5 συμβουλές από τον ειδικό

Προτού διαλέξεις φανοποιείο για να επισκευάσεις το αυτοκίνητο σου, θα πρέπει πρώτα να ρωτήσεις  τον υπεύθυνο του φανοποιείου-βαφείου, για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθεί στο αυτοκίνητο σου, το κόστος και το χρόνο επισκευής.

Ας δούμε λοιπόν πέντε βασικές συμβουλές από τον κο. Γιώργο Παπασυννεφάκη -  Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Επισκευαστών Αμαξωμάτων & Βαφέων Αυτοκινήτων Αθηνών &Περιχώρων -  Σ.Ε.Α.Β.Α.Α.Π.

Πριν αφήσεις το αυτκίνητο σου για επισκευή πρέπει να ρωτήσεις:
  1. Το κοστολόγιο εργασιών
  2. Την ποιότητα υλικών – ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιηθούν (γνήσια-εμπορίου-ιμιτασιόν)
  3. Αν δίνει εγγύηση βαφής  (το φανοποιείο/βαφείο πρέπει να εγγυάται τουλάχιστον για 2-3 έτη, ότι στο αυτοκίνητο δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα π.χ.ξεφλούδισμα χρώματος κλπ.)
  4. Τον ακριβή χρόνο επισκευής του αυτοκινήτου
  5. Αν προσφέρει τυχόν παροχές: αυτοκίνητο αντικατάστασης, εξουσιοδότηση ζημιάς για τις ασφαλιστικές εταιρείες κλπ.
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός