Η AkzoNobel λανσάρει εργαλείο για την προώθηση της βιωσιμότητας των φανοβαφείων

Η AkzoNobel λανσάρει εργαλείο για την προώθηση της βιωσιμότητας των φανοβαφείων

1779 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/7/2022

Τα φανοβαφεία μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το πρώτο στην βιομηχανία επαναβαφής οχημάτων εργαλείο υπολογισμού της επισκευής για τη μέτρηση, τη διαχείριση και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την AkzoNobel.

AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.
AUTO COLOR - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΝΙΔΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ

Σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους πελάτες μας να βελτιώσουν το αποτύπωμα άνθρακα όταν χρησιμοποιούν τα πρωτοποριακά προϊόντα βαφής της εταιρείας μας, το CO2eRepairCalculator* αποτελεί μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα φανοβαφεία να γίνουν πιο βιώσιμα.
 
Το εργαλείο είναι η τελευταία ψηφιακή καινοτομία της AkzoNobel που επικεντρώνεται στο να προσφέρει στους πελάτες μια διαρκή και ουσιαστική διαφοροποίηση. Προσδιορίζει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τη διαδικασία βαφής και στεγνώματος - συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που καταναλώνεται - και συνδέεται άμεσα με τα χρησιμοποιούμενα προϊόντα επαναβαφής οχημάτων. Παρέχει επίσης δεδομένα σχετικά με την εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC), βοηθώντας έτσι τους πελάτες να κατανοήσουν πού μπορούν να γίνουν βελτιώσεις.
 
"Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε εισαγάγει άλλη μια πρωτοπορία στον κλάδο, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο προωθούμε τη βιωσιμότητα πέρα από τις δικές μας δραστηριότητες", λέει ο Patrick Bourguignon, Managing Director της AkzoNobel Automotive & Specialty Coatings. "Η εταιρεία μας έχει θέσει έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο στόχο βιωσιμότητας για να μειώσει στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής μέχρι το 2030. Η επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία με τους εταίρους μας και στην αμοιβαία πρόθεση για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο καθένας".
 
Κατά τη χρήση του εργαλείου, οι εκπομπές και η καταναλισκόμενη ενέργεια υπολογίζονται με βάση μια ελεγχόμενη επισκευή δύο πάνελ στο θάλαμο βαφής σύμφωνα με το πρωτόκολλο τηςGreenhouse Gas για τα αέρια του θερμοκηπίου. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε έναν διαδικτυακό πίνακα ελέγχου, ο οποίος επιτρέπει τον συνυπολογισμό των τοπικών τιμών ενέργειας.
 
"Ο υπολογιστής CO2eRepairCalculator δείχνει στα φανοβαφεία πώς οι αλλαγές στα προϊόντα που χρησιμοποιούν και στις διαδικασίες που ακολουθούν μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του ενεργειακού κόστους, καθώς και στη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους", προσθέτει η Georgia Collins, Commercial Marketing Director της  AkzoNobel Automotive &Specialty Coatings.
 
"Το εργαλείο αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μας για τα φανοβαφεία να "Ξανασκεφτούν" τη βιωσιμότητα σε όλη τη διαδικασία επαναβαφής. Παρουσιάζοντας πραγματικά στοιχεία, θα αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση των πελατών μας και θα τους υποστηρίξουμε στο ταξίδι τους για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης επιχείρησης".
 
Με την παρουσίαση του εργαλείου, τα φανοβαφεία διευκολύνονται στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τους στόχους τους για τη βιωσιμότητα και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες ασκούν μεγαλύτερη πίεση στα προτιμώμενα συνεργαζόμενα φανοβαφεία να μειώσουν τις εκπομπές τους σε συνάρτηση με τις φιλοδοξίες της εφοδιαστικής αλυσίδας οι οποίες ανταποκρίνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
 
Ο υπολογιστής CO2eRepairCalculator εισάγεται επί του παρόντος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στους πελάτες της Sikkens (ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η Lesonal). Θα επεκταθεί σε όλες τις αγορές της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.Sikkensvr.com/rethink.
 
*CO2e σημαίνει διοξείδιο του άνθρακα και ισοδύναμα αέρια. Το εργαλείο μετρά το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και ισοδύναμα αέρια όπως το μεθάνιο (CH4) και το υποξείδιο του αζώτου (N2O), τα οποία εμπίπτουν στον όρο αέρια του θερμοκηπίου (GHG).

Κοινοποίησέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  Η Μεθενίτης Team δραστηριοποιείται στην φανοποιεία και βαφή αυτοκινήτων, προσφέροντας μία σειρά από ποιοτικές υπηρεσίες. Υπόσχεται υπεύθυνη, πλήρη και ολοκληρωμένη επισκευή του αυτοκινήτου σας, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη ζημιά.
   2299025316 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  Η εταιρεία Chrysohoou θεωρείται ένας top expert στην εμπορία προϊόντων βαφής, επισκευής, περιποίησης, φροντίδας, προστασίας του αυτοκινήτου. Φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα εργαλεία.
   2105444549 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
    2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • LEVEL PLUS

  LEVEL PLUS

  H Level Plus θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην εμπορία προϊόντων και εργαλείων, που αφορούν τον καθαρισμό κα περιποίηση του αυτοκινήτου σας.
   2104631661 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΙΒΑΣ

  ΛΙΒΑΣ

  Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
   2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ST COLOR

  ST COLOR

  Το 2005 ιδρύθηκε η STColor με στόχο τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος με προϊόντα επαναβαφής, προεργασίας και περιποίησης  του αυτοκινήτου, αλλά και παροχής υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξη των συνεργατών του.
   2109948413 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  Με συνεργείο & φανοποιείο σε εγκαταστάσεις 2.000 μ2, αποτελεί "one stop shop" για επισκευή ή περιποίηση αυτοκινήτου. Αφοί Αρβανίτη. 5΄ λεπτά από την Εθνική οδό, 3΄ από την Αττική οδό (με άνετο parking)!
   2106140020 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TSADILAS

  TSADILAS

  Specialist στην επισκευή και αποκατάσταση ταπετσαριών αυτοκινήτων. Ειδικός στις αναπαλαιώσεις και αποκαταστάσεις κλασσικών αυτοκινήτων. Με σεβασμό στην ποιότητα. Ο λόγος για την TSADILAS auto salon design.
   2102632307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΧΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - HANIS AUTO

  ΧΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - HANIS AUTO

  Φρένα, έλεγχος – επισκευή, ηλεκτρονικός έλεγχος - διάγνωση βλαβών, αλλαγή λαδιών, service κλιματιστικών (A/C ), μπαταρίες, προετοιμασία ΚΤΕΟ, φανοποιεία - βαφή αυτοκινήτων, διαγνωστικός έλεγχος.
   2106610000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  Στην εταιρεία ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε. θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από χρώματα, βερνίκια, αστάρια εργαλεία βαφής και πάσης φύσεως προϊόντα βαφής & επισκευής αυτοκίνητων , καλύπτοντας κάθε είδους ανάγκη με προσήλωση πάντα στην ποιότητα και πάντα στις καλύτερες τιμές.
   2109021059 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ