Μέθοδος P.D.R.: Βαθουλώματα τέλος σε 10 λεπτά

  28051 Επισκέψεις στο άρθρο

  Η πιο ενδεδειγμένη και διαδεδομένη μέθοδος για την επισκευή βαθουλωμάτων είναι το P.D.R. (Paintless Dent Removal), που ουσιαστικά σημαίνει αφαίρεση βαθουλωμάτων χωρίς βάψιμο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια επαναστατική και τεχνολογικά εξελιγμένη μέθοδο που δεν απαιτεί την βαφή των επισκευασμένων περιοχών και η οποία επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το χρώμα.  Τα 6 πλεονεκτήματα της μεθόδου P.D.R.

  - Ταχύτητα
  - Οικονομία
  - 100% ποιότητα επισκευής
  - Δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή βαφή και η εγγύηση του χρώματος
  - Το αυτοκίνητό σας δεν χάνει την μεταπωλητική του αξία
  - Πρόκειται για φιλική προς το περιβάλλον επισκευή

  Η ιστορία του P.D.R.

  Η τεχνική του P.D.R. λέγεται ότι αναπτύχθηκε το έτος 1940 από τις Mercedes-Benz και BMW λόγω της ανάγκης για επισκευή μικρών βαθουλωμάτων που δημιουργούνταν κατά την διαδικασία παραγωγής των αυτοκινήτων. Για μερικά χρόνια εξαφανίστηκε, όμως επανήλθε στο προσκήνιο στα μέσα του 1980 με πιο εξελιγμένα μηχανήματα και μεθόδους εδραιώνοντας την παρουσία της στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά. Παρόλο που αρχικός στόχος της επαναφοράς του P.D.R. ήταν η μαζική επιδιόρθωση χιλιάδων καινούργιων αυτοκινήτων που είχαν υποστεί ζημιές από χαλάζι στα κέντρα διαλογής, σήμερα η τεχνική έχει γίνει ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται για κάθε είδους μικροβαθούλωμα από ιδιώτες.

  Πως εφαρμόζεται;

  Το P.D.R. είναι μια μοντέρνα τεχνική που στοχεύει στην ταχύτητα, την υψηλή ποιότητα και το τέλειο αποτέλεσμα. Μέσω ποιας διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί όμως αυτό;
   
  Με τη χρήση ειδικού φωτισμού και την άσκηση πίεσης, με ειδικά εργαλεία, εσωτερικά ή εξωτερικά στο σημείο το οποίο έχει υποστεί ζημιά, γίνεται επαναφορά του βαθουλώματος χωρίς την χρήση στοκαρίσματος, βαφής ή σφυρηλάτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία αλλαγή ή διαφορά στην απόχρωση δημιουργώντας ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες για μία μέτριου μεγέθους λακκούβα! Επιπλέον, σημαντικό είναι πως δεν χρειάζεται αποσυναρμολόγηση για την επισκευή, κάτι που σημαίνει λιγότερες εργατοώρες-εργατικά έξοδα για εσάς.
   

  Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στη διαδικασία, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να ασκηθεί πίεση από την εσωτερική μεριά του βαθουλώματος, ώστε να έρθει στην αρχική κατάσταση, θυμίζουν εν πολλοίς μεταλλικές βέργες και ονομάζονται λεβιέδες. Εκτός αυτών, χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκευασμένοι αντάπτορες, που μοιάζουν με βεντούζες, οι οποίοι εφάπτονται με ειδική κόλλα στην επιφάνεια του βαθουλώματος προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τα έξω. Οι ειδικοί υπερτονίζουν μάλιστα την υποχρεωτική χρήση ειδικού φωτισμού ή πάνελ αντανάκλασης, κατά τη διάρκεια της επισκευής, ούτως ώστε να μπορεί να είναι ορατή και η παραμικρή λεπτομέρεια από τον τεχνίτη.
   

  Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι απαιτεί μακρόχρονη εκπαίδευση, εμπειρία, υπομονή και διαίσθηση της ανταπόκρισης του μετάλλου. Η κύρια ικανότητα είναι να μπορεί ο τεχνίτης να προσδιορίσει το χτυπημένο σημείο με την εξαιρετικά λεπτή άκρη του εργαλείου και να την τοποθετήσει με ακρίβεια ενός κλάσματος του χιλιοστού, ενώ εκείνος βρίσκεται πίσω από το μηχάνημα, βλέποντας την ολική ζημιά που με γυμνό μάτι δεν μπορεί να εμφανιστεί 100%.
   
  Τα μυστικά των ειδικών
   
  Ο κ. Ανδρέας Μαράκης, ιδιοκτήτης της Dent Master και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Betag Innovation (εργαλεία και μηχανήματα για το PDR) στην Ελλάδα και την Κύπρο, ασχολείται τα τελευταία 12 χρόνια με την επισκευή αυτοκινήτων με την τεχνική PDR και μας αποκάλυψε τα μυστικά της τεχνικής αυτής. «Απαιτείται αρκετά μεγάλο ποσό για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, επιδεξιότητα στα χέρια του τεχνίτη, άρτια οπτική αντίληψη, καθώς και απόλυτος συντονισμός και συγχρονισμός για να είναι επιτυχημένο το αποτέλεσμα... Κάθε τεχνικός μας είναι πραγματικά master στα βαθουλώματα, με την παρεχόμενη εγγύηση ποιότητας και παράδοσης, με τα υψηλότερα πρότυπα επισκευής και εξυπηρέτησης πελατών εντός του Ελλαδικού χώρου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην ιστοσελίδας της επιχείρησης.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Γράψε τι ψάχνεις
  Κατάσταση
  Ψάξε ανά κατηγορία
  Μάρκα
  Μοντέλο
  Χρονολογία
   
  Τιμή από
  Τιμή έως
  Εργοστασιακός Κωδικός