Μέθοδος P.D.R.: Βαθουλώματα τέλος σε 10 λεπτά

    73379 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η πιο ενδεδειγμένη και διαδεδομένη μέθοδος για την επισκευή βαθουλωμάτων είναι το P.D.R. (Paintless Dent Removal), που ουσιαστικά σημαίνει αφαίρεση βαθουλωμάτων χωρίς βάψιμο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια επαναστατική και τεχνολογικά εξελιγμένη μέθοδο που δεν απαιτεί την βαφή των επισκευασμένων περιοχών και η οποία επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το χρώμα.



    Τα 6 πλεονεκτήματα της μεθόδου P.D.R.

    - Ταχύτητα
    - Οικονομία
    - 100% ποιότητα επισκευής
    - Δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή βαφή και η εγγύηση του χρώματος
    - Το αυτοκίνητό σας δεν χάνει την μεταπωλητική του αξία
    - Πρόκειται για φιλική προς το περιβάλλον επισκευή

    Η ιστορία του P.D.R.

    Η τεχνική του P.D.R. λέγεται ότι αναπτύχθηκε το έτος 1940 από τις Mercedes-Benz και BMW λόγω της ανάγκης για επισκευή μικρών βαθουλωμάτων που δημιουργούνταν κατά την διαδικασία παραγωγής των αυτοκινήτων. Για μερικά χρόνια εξαφανίστηκε, όμως επανήλθε στο προσκήνιο στα μέσα του 1980 με πιο εξελιγμένα μηχανήματα και μεθόδους εδραιώνοντας την παρουσία της στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά. Παρόλο που αρχικός στόχος της επαναφοράς του P.D.R. ήταν η μαζική επιδιόρθωση χιλιάδων καινούργιων αυτοκινήτων που είχαν υποστεί ζημιές από χαλάζι στα κέντρα διαλογής, σήμερα η τεχνική έχει γίνει ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται για κάθε είδους μικροβαθούλωμα από ιδιώτες.

    Πως εφαρμόζεται;

    Το P.D.R. είναι μια μοντέρνα τεχνική που στοχεύει στην ταχύτητα, την υψηλή ποιότητα και το τέλειο αποτέλεσμα. Μέσω ποιας διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί όμως αυτό;
     
    Με τη χρήση ειδικού φωτισμού και την άσκηση πίεσης, με ειδικά εργαλεία, εσωτερικά ή εξωτερικά στο σημείο το οποίο έχει υποστεί ζημιά, γίνεται επαναφορά του βαθουλώματος χωρίς την χρήση στοκαρίσματος, βαφής ή σφυρηλάτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία αλλαγή ή διαφορά στην απόχρωση δημιουργώντας ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες για μία μέτριου μεγέθους λακκούβα! Επιπλέον, σημαντικό είναι πως δεν χρειάζεται αποσυναρμολόγηση για την επισκευή, κάτι που σημαίνει λιγότερες εργατοώρες-εργατικά έξοδα για εσάς.
     

    Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στη διαδικασία, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να ασκηθεί πίεση από την εσωτερική μεριά του βαθουλώματος, ώστε να έρθει στην αρχική κατάσταση, θυμίζουν εν πολλοίς μεταλλικές βέργες και ονομάζονται λεβιέδες. Εκτός αυτών, χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκευασμένοι αντάπτορες, που μοιάζουν με βεντούζες, οι οποίοι εφάπτονται με ειδική κόλλα στην επιφάνεια του βαθουλώματος προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τα έξω. Οι ειδικοί υπερτονίζουν μάλιστα την υποχρεωτική χρήση ειδικού φωτισμού ή πάνελ αντανάκλασης, κατά τη διάρκεια της επισκευής, ούτως ώστε να μπορεί να είναι ορατή και η παραμικρή λεπτομέρεια από τον τεχνίτη.
     

    Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι απαιτεί μακρόχρονη εκπαίδευση, εμπειρία, υπομονή και διαίσθηση της ανταπόκρισης του μετάλλου. Η κύρια ικανότητα είναι να μπορεί ο τεχνίτης να προσδιορίσει το χτυπημένο σημείο με την εξαιρετικά λεπτή άκρη του εργαλείου και να την τοποθετήσει με ακρίβεια ενός κλάσματος του χιλιοστού, ενώ εκείνος βρίσκεται πίσω από το μηχάνημα, βλέποντας την ολική ζημιά που με γυμνό μάτι δεν μπορεί να εμφανιστεί 100%.
     
    Τα μυστικά των ειδικών
     
    Ο κ. Ανδρέας Μαράκης, ιδιοκτήτης της Dent Master και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Betag Innovation (εργαλεία και μηχανήματα για το PDR) στην Ελλάδα και την Κύπρο, ασχολείται τα τελευταία 12 χρόνια με την επισκευή αυτοκινήτων με την τεχνική PDR και μας αποκάλυψε τα μυστικά της τεχνικής αυτής. «Απαιτείται αρκετά μεγάλο ποσό για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, επιδεξιότητα στα χέρια του τεχνίτη, άρτια οπτική αντίληψη, καθώς και απόλυτος συντονισμός και συγχρονισμός για να είναι επιτυχημένο το αποτέλεσμα... Κάθε τεχνικός μας είναι πραγματικά master στα βαθουλώματα, με την παρεχόμενη εγγύηση ποιότητας και παράδοσης, με τα υψηλότερα πρότυπα επισκευής και εξυπηρέτησης πελατών εντός του Ελλαδικού χώρου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην ιστοσελίδας της επιχείρησης.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    INDASA Italia s.r.l. a socio unico
    AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

    • GOLDEN CARE

      GOLDEN CARE

      Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
       2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • AUTO COLOR

      AUTO COLOR

      Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
       2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

      ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

      Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
        210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΚΕΚΕΡΗΣ

      ΚΕΚΕΡΗΣ

      Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
       2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

      ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

      Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
        2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΛΙΒΑΣ

      ΛΙΒΑΣ

      Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
       2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • HB BODY

      HB BODY

      Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
       2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • SMALTOLIN S.A.

      SMALTOLIN S.A.

      Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
       210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • AUTORADO

      AUTORADO

      Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
       6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΣΚΑΛΚΟΣ

      ΣΚΑΛΚΟΣ

      Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
       2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • Akzo Nobel

      Akzo Nobel

      Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
       2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • RS NANOTECHNOLOGY

      RS NANOTECHNOLOGY

      Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
       210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ