Τα μυστικά των ειδικών

  28031 Επισκέψεις στο άρθρο

  Μιλήσαμε με τον κ. Ιωάννη Σαμαρά της Car Wrapping, ο οποίος μας αποκάλυψε κάποια σημαντικά στοιχεία για το γυάλισμα και το κέρωμα του αυτοκινήτου. «Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι, όταν γυαλίζω πάντα κερώνω, όμως το κέρωμα μπορεί να γίνει και μόνο του. Στις περισσότερες περιπτώσεις το γυάλισμα κρατάει 4-5 μήνες ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες, κοινώς διαφορετικά συμπεριφέρονται τα υλικά στο βουνό και διαφορετικά στη θάλασσα. Επίσης, επειδή υπάρχει σύγχυση σε αυτό το κομμάτι να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν προσφέρεται προστασία από γρατζουνιές και πέτρες» ενώ συνέχισε λέγοντας «το κέρωμα προστατεύει από όξινη βροχή, κρατώντας παράλληλα ζωντανό το χρώμα του αυτοκινήτου και ακόμα καλύτερα κρατάει ενυδατωμένο το λούστρο κάτω από το χρώμα». Σημαντικά στοιχεία μας αποκάλυψε και ο κ. Γιώργος Μιχαλακόπουλος της Deco Car «Γυάλισμα και κέρωμα χρειάζονται αλοιφαδόρο, εκτός από κάποια κεριά που περνιούνται “στο χέρι”. Το μυστικό είναι δυνατά χέρια και υπομονή για να απλωθεί ομοιόμορφα το υλικό στη λαμαρίνα. Το κόστος είναι περίπου 100 ευρώ για γυάλισμα και κέρωμα, ενώ η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 1 μέρα».

  «Λίφτινγκ» από γρατζουνιές

  Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια επικρατεί η μόδα που επιβάλλει σε επιτήδειους να χαράζουν με κλειδιά τα σταθμευμένα οχήματα. ΚατΆ αρχάς να τονίσουμε πως ακόμα και μια ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο αμάξωμα είναι ικανή να δημιουργήσει ζημιά μεγάλου κόστους αν δεν επιδιορθωθεί έγκαιρα και σωστά. Πόσο μάλλον μια βαθιά σχισμή που έχει αλλοιώσει το βερνίκι, το χρώμα και πολλές φορές την ίδια τη λαμαρίνα. Εδώ το ρόλο αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου, που με τη χρήση ειδικών προϊόντων αυτοκινήτου σας γλιτώνουν από πολλούς μπελάδες, επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για πιο μικρής έκτασης γρατζουνιές από επαφή της λαμαρίνας με οποιοδήποτε αντικείμενο (κλαδιά, πετραδάκια, επαφή στο παρκάρισμα κ.ο.κ.).

  Τι προτείνουν οι ειδικοι

  Το πρώτο πράγμα που μας τόνισαν όλοι οι ειδικοί στην αποκατάσταση γρατζουνιών είναι πως, ανάλογα πάντα με το βάθος, χρειάζεται βαφή σε κατάλληλο σύγχρονο φανοβαφείο που τηρεί τις απαραίτητες διαδικασίες και προϋποθέσεις για σωστή επισκευή. Ο κ. Γιάννης Σαμαράς της Car Wrapping μας μίλησε για τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεται, τονίζοντας την εμπειρία του τεχνίτη που πρέπει να είναι τουλάχιστον 10ετής: «Πέραν των κατάλληλων υλικών και εργαλείων, σημαντικό ρόλο παίζει η εμπειρία του τεχνίτη στην αποκατάσταση γρατζουνιών. Όσον αφορά στα υλικά επισκευής χρειαζόμαστε αστάρι, χρώμα και λούστρο, ενώ απαραίτητα είναι φυσικά και τα προϊόντα τριψίματος: γυαλόχαρτο, επαγγελματικά πιστόλια, αερογράφο, κομπρεσέρ αέρα, σύστημα ψησίματος (λάμπα ή φούρνος)». Σημαντικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν επίσης για το κόστος επισκευής, αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης «Περίπου 50 με 60¤ στοιχίζει η αποκατάσταση μιας επιφάνειας 15x15 cm με 20x20 cm. Για να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά, αλλά και να είμαστε 100% σίγουροι για το αποτέλεσμα χρειαζόμαστε 1-2 εργάσιμες».

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Γράψε τι ψάχνεις
  Κατάσταση
  Ψάξε ανά κατηγορία
  Μάρκα
  Μοντέλο
  Χρονολογία
   
  Τιμή από
  Τιμή έως
  Εργοστασιακός Κωδικός