Πως βγαίνει το ρετσίνι

9145 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/3/2021

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του χρώματος του αυτοκινήτου σου. Μην αγχώνεσαι μπορείς να τον νικήσεις. Δες πως.

Γιατί είναι επικίνδυνο το ρετσίνι;
Το ρετσίνι θα σκληρύνει αν μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα πάνω στο αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με ρύπους και σκόνες από τον ατμοσφαιρικό αέρα, μπορεί να γίνει και πιο σκουρόχρωμο. Ο κίνδυνος βέβαια δεν αφορά μόνο το οπτικό κομμάτι. Το ρετσίνι ειδικά σε υψηλές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες θα εισχωρήσει στα ανώτερα στρώματα της βαφής και κυρίως το διάφανο κομμάτι της επίστρωσης και θα το φθείρει. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις η θαμπάδα μπορεί να μετατραπεί σε σπάσιμο της βαφής.

Ποια υλικά θα χρησιμοποιήσεις
Στο εμπόριο υπάρχουν χημικά τα οποία έχουν σύνθεση η οποία υπόσχεται την άμεση απομάκρυνση του ρετσινιού και άλλων τέτοιων εκκρίσεων ή στιγμάτων πίσσας κλπ.. Οι συσκευασίες και οι τιμές ποικίλουν, ωστόσο με μια πρώτη έρευνα στο ίντερνετ θα δει κανείς ότι δεν υπάρχει πανάκεια για την αντιμετώπιση του ρετσινιού και κάτοχοι αυτοκινήτων παραπονιούνται ότι δεν βρήκαν λύση, είτε με χημικό του εμπορίου είτε με κάποια άλλη οικιακή λύση. Εμείς θα εστιάσουμε στη δεύτερη επιλογή και θα προτείνουμε το οινόπνευμα ως πρώτο βήμα.


Τα 3 βήματα της διαδικασίας
Μουσκεύεις ένα μαλακό πανί με οινόπνευμα και το ακουμπάς απαλά πάνω στο σημείο με το ρετσίνι προκειμένου να μουλιάσει και να μαλακώσει κατά το δυνατόν. 

• Μόλις δεις ότι έχει μουλιάσει και το ρετσίνι έχει αρχίσει να αποκτά μια σχετική κινητικότητα, παίρνεις μια πλαστική σπάτουλα και αρχίζεις να το ανασηκώνεις σιγά-σιγά και να το αφαιρείς. Προσοχή: οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές ενώ η σπάτουλα πρέπει να έχει καμπύλες και όχι πολύ αιχμηρές άκρες, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στη βαφή. Στο ίντερνετ θα δεις ότι κάποιοι προτείνουν μέχρι και λεπίδα ξυραφιού για αυτή τη δουλειά. Εμείς θα λέγαμε να κινηθείς πιο συγκρατημένα. Το δε οινόπνευμα θέλει προσοχή στην ποσότητα για να μη σας εξατμίζεται γρήγορα.

Τρίτο βήμα είναι το πέρασμα της περιοχής με νωπό πανί σε άμεσο χρόνο μετά την αφαίρεση του ρετσινιού. Στόχος είναι εδώ να μη μείνει θαμπάδα από την  προηγούμενη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός ούτως ή άλλως και πρέπει να είστε έτοιμοι να δεχτείτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός