Στη Vlassakidis Detail Center θα φροντίσουν έτσι ώστε το αυτοκίνητό σου να είναι πάντα καθαρό και όμορφο. Θα βρεις επίσης μία πλήρη γκάμα από αξεσουάρ, αλλά και υπηρεσίες όπως τοποθέτηση μεμβρανών κ.α

Στη Vlassakidis Detail Center θα φροντίσουν έτσι ώστε το αυτοκίνητό σου να είναι πάντα καθαρό και όμορφο. Θα βρεις επίσης μία πλήρη γκάμα από αξεσουάρ, αλλά και υπηρεσίες όπως τοποθέτηση μεμβρανών κ.α.

Top expert tips για την περιποίηση του αυτοκινήτου μετά τις διακοπές

1074 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/8/2022

Μετά από περιηγήσεις σε βουνά και παραλίες οφείλεις να κουράρεις το όχημά σου. Η δουλειά είναι αρκετή, αλλά με τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που δίνει ένας Top Expert του detailing αυτοκινήτου, ο κ. Βλασσακίδης, θα καταφέρεις να απομακρύνεις από το αυτοκίνητο όλα τα σημάδια που του άφησαν οι διακοπές σου.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΚΑΛΚΟΥ ΕΠΕ

Οι διακοπές με αυτοκίνητο συνεπάγονται με περιηγήσεις σε παραλίες και βουνά. Οδήγηση σε κακοτράχαλους δρόμους κάτω από τον καυτό ήλιο αλλά και σε στενούς δρόμους, με θαμνώδη δέντρα να ξεπροβάλουν από παντού «χαϊδεύοντας» το αυτοκίνητό μας σε κάθε ευκαιρία. Και αν εμείς χαλαρώσαμε και γέμισαν οι «μπαταρίες» μας για το χειμώνα, ο τετράτροχος σύντροφός μας, τράβηξε τα πάνδεινα από τον ήλιο και την αλμύρα, ενώ όλο και ξεπαρκάροντας από κάποια πολυσύχναστη παραλία μπορεί και να κάναμε μια μικρή ζημιά στο αυτοκίνητό μας . Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας του.

Όλα όμως διορθώνονται! Παρακάτω ο κ. Βλασσακίδης, ιδρυτής της Vlassakidis Detail Center αναλύει ποιοι είναι οι κυριότεροι «εχθροί» που απείλησαν την καλή εικόνα του αυτοκινήτου σου στις διακοπές και πως θα τους αντιμετωπίσεις.

Κοινοποίησέ το »

1.  Τι να κάνεις για να προστατέψεις το αμάξι σου από το αλάτι; 
Μπορεί να λατρεύεις το αλάτι της θάλασσας αλλά το αμάξωμα του οχήματός σου όχι! Το αλάτι είναι διαβρωτικό για το αυτοκίνητό σου και θα πρέπει να το γνωρίζεις αυτό και να κάνεις τα απαραίτητα όταν γυρίσεις από τις διακοπές. 

TIP: Η καλύτερη λύση για την προστασία του χρώματος του αυτοκινήτου από το αλάτι είναι πριν και μετά από τις διακοπές να του κάνεις ένα κέρωμα ή μια κεραμική επίστρωση.

2. Τι κάνεις για να σώσεις το αμάξι σου από την UV ακτινοβολία; 

Όχι μόνο εσύ αλλά και το αυτοκίνητό σου ζημιώνεται από την UV ακτινοβολία, η οποία ξεθωριάζει το χρώμα του αυτοκινήτου και το κάνει να φαίνεται θαμπό μετά από παρατεταμένη έκθεση σε αυτό. 

TIP: Μήπως να το κέρωνες πριν και μετά τις διακοπές;

3. Πως θα εμποδίσεις την ακτινοβολία UV να μπει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 

Ναι, η UV ακτινοβολία περνάει και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου! Μάλιστα, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι το ταμπλό του αυτοκινήτου σου ή οι εσωτερικές επιφάνειες αυτού ίσως να ξεθωριάζουν. Για να μην κάνεις την κατάσταση χειρότερη κατά την καλοκαιρινή περίοδο, φρόντισε για την προστασία του εσωτερικού του οχήματός σου άμεσα. 

TIP: Η καλύτερη προστασία είναι η αντηλιακές μεμβράνες που εμποδίζουν της βλαβερές ακτίνες του ηλίου και προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

4. Πως θα απομακρύνεις την σκόνη;

Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια της σκόνης είναι ικανά να προκαλέσουν μέχρι και γρατζουνιές στο εξωτερικό του αυτοκινήτου αν απλά τα σκουπίσεις. Συνεπώς, θα πρέπει να χειριστείς την κατάσταση με απαλές κινήσεις και προϊόντα που δεν θα βλάψουν τις εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου σου. 

TIP: Η σκόνη είναι ένα ζήτημα, ειδικά αν δεν προσεχτεί στο καθάρισμα. Δεν σκουπίζεις ποτέ την σκόνη επάνω στο χρώμα γιατί θα δημιουργηθούν μικρογρατζουνιές στο χρώμα. Η καλύτερη λύση είναι να πλυθεί το αυτοκίνητο από κάποιον ειδικό σε ένα εξειδικευμένο κέντρο φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
    2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Kappas Cars

  Kappas Cars

  Το κατάστημά Kappas Cars μέσω της πείρας ,των εξειδικευμένων γνώσεων πάνω στο αντικείμενό και το άριστο προσωπικό, σας υπόσχεται άμεση κάλυψη των αναγκών σας και άριστη ποιότητα εργασίας σε ανταγωνιστικές τιμές.
   2102844462 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  Στην εταιρεία ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε. θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από χρώματα, βερνίκια, αστάρια εργαλεία βαφής και πάσης φύσεως προϊόντα βαφής & επισκευής αυτοκίνητων , καλύπτοντας κάθε είδους ανάγκη με προσήλωση πάντα στην ποιότητα και πάντα στις καλύτερες τιμές.
   2109021059 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • CAR Repair & Servicing MOTOR

  CAR Repair & Servicing MOTOR

  Ένα σύγχρονο φανοποιείο με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου. Προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Ο λόγος για το φανοποιείο CAR Repair & Servicing MOTOR.
   2102759598 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DOUKAS DETAILING

  DOUKAS DETAILING

  H Doukas Detailing αποτελεί έναν top expert στο χώρο του detailing στην Ελλάδα. Με έδρα την Πτολεμαΐδα θα βρείτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την περιποίηση του αυτοκινήτου σας, αλλά και εκπαιδευμένο προσωπικό.
   2463501866 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  Με συνεργείο & φανοποιείο σε εγκαταστάσεις 2.000 μ2, αποτελεί "one stop shop" για επισκευή ή περιποίηση αυτοκινήτου. Αφοί Αρβανίτη. 5΄ λεπτά από την Εθνική οδό, 3΄ από την Αττική οδό (με άνετο parking)!
   2106140020 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TSADILAS

  TSADILAS

  Specialist στην επισκευή και αποκατάσταση ταπετσαριών αυτοκινήτων. Ειδικός στις αναπαλαιώσεις και αποκαταστάσεις κλασσικών αυτοκινήτων. Με σεβασμό στην ποιότητα. Ο λόγος για την TSADILAS auto salon design.
   2102632307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Dent Master

  Dent Master

  Η εταιρία Dent Master εξειδικεύεται στην επισκευή ζημιών από χαλαζόπτωση καθώς και ζημιών παρκαρίσματος. Στόχος η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες!
   2109609001 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  Η εταιρεία Chrysohoou θεωρείται ένας top expert στην εμπορία προϊόντων βαφής, επισκευής, περιποίησης, φροντίδας, προστασίας του αυτοκινήτου. Φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα εργαλεία.
   2105444549 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ST COLOR

  ST COLOR

  Το 2005 ιδρύθηκε η STColor με στόχο τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος με προϊόντα επαναβαφής, προεργασίας και περιποίησης  του αυτοκινήτου, αλλά και παροχής υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξη των συνεργατών του.
   2109948413 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  Η Μεθενίτης Team δραστηριοποιείται στην φανοποιεία και βαφή αυτοκινήτων, προσφέροντας μία σειρά από ποιοτικές υπηρεσίες. Υπόσχεται υπεύθυνη, πλήρη και ολοκληρωμένη επισκευή του αυτοκινήτου σας, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη ζημιά.
   2299025316 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΧΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - HANIS AUTO

  ΧΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - HANIS AUTO

  Φρένα, έλεγχος – επισκευή, ηλεκτρονικός έλεγχος - διάγνωση βλαβών, αλλαγή λαδιών, service κλιματιστικών (A/C ), μπαταρίες, προετοιμασία ΚΤΕΟ, φανοποιεία - βαφή αυτοκινήτων, διαγνωστικός έλεγχος.
   2106610000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ