Η νέα μόδα στις βαφές αυτοκινήτου

6899 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/12/2019

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η διακόσμηση των αυτοκινήτων μεταφραζόταν σε απλές βαφές ή σε τοποθέτηση αυτοκόλλητων. Ωστόσο τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά, αφού οι επιλογές είναι πλέον πολλές.

 
Μία από αυτές είναι η υδροβαφή. Στην ουσία πρόκειται για την  μεταφορά ενός προτυπωμένου σχεδίου, όπως carbon, καμουφλάζ, γεωμετρικά σχέδια κ.α., σε ένα αντικείμενο,  χρησιμοποιώντας το νερό. Με απλά λόγια κάθε υλικό σκληρό, που δεν έχει πόρους όπως π.χ.  το γυαλί , το ξύλο, το μέταλλο και όλοι οι τύποι των πλαστικών «βαπτίζονται» στο νερό και αποκτούν όμορφα και περίτεχνα σχέδια. Η υδροβαφή αποτελεί στην ουσία μία μόνιμη εφαρμογή και δεν πρέπει να παρομοιάζεται με τα αυτοκόλλητα ή τις μεμβράνες, ενώ  είναι εξίσου ανθεκτική με τη βαφή.
Στα αυτοκίνητα μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου όπως ζάντες, καθρέφτες, φίλτρα αέρος, τιμόνια κ.α., ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μοτοσυκλέτες, σκάφη και πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα – αξεσουάρ (θήκες κινητών, όπλα, κλπ)

Ποια είναι αναλυτικά η διαδικασία

Η διαδικασία και η επεξεργασία δεν διαφέρει καθόλου από την αντίστοιχη της βαφής του αυτοκινήτου . Στην ουσία δηλαδή περιλαμβάνει τρίψιμο, στοκάρισμα, αστάρι, βαφή και τέλος το βερνίκι. Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάμεσα στο στάδιο της βαφής και του βερνικιού μεσολαβεί η υδροβαφή. Τα βήματα είναι τα εξής:
  1. Αρχικά βάφεται το αντικείμενο στο οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί η υδροβαφή. Η βαφή αυτή αποτελεί την βάση.
  2. Το σχέδιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι τυπωμένο πάνω σε ειδική υδροδιαλυτή μεμβράνη. Η επόμενη κίνηση είναι η τοποθέτηση της μεμβράνης στην επιφάνεια μίας δεξαμενής γεμάτης με νερό. Με αυτόν τον τρόπο η μεμβράνη διαλύεται, με το μελάνι να παραμένει στην επιφάνεια του νερού
  3.  Το αντικείμενο που θα βαφτεί τοποθετείται πάνω από την μεμβράνη και βυθίζεται αργά μέσα στη δεξαμενή
  4. Αφού το αντικείμενο στεγνώσει, η διαδικασία ολοκληρώνεται με μία στρώση βερνικιού.
Ψάχνεις να βρεις τον ειδικό;

Είναι η Hydrographic Design by Stavridis, η οποία βρίσκεται στο Λουτράκι Κορινθίας. Έπειτα από αρκετές ώρες σεμιναρίων και εξάσκησης, οι τεχνικοί της αποτελούν τους καλύτερους στην υδροβαφή  και μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο πρωτεργάτης της εταιρίας Κώστας Σταυρίδης διακρίνεται για τον επαγγελματισμού του, ο οποίος σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές οδήγησαν την Hydrographic Design by Stavridis πολύ γρήγορα σε σημαντική ανάπτυξη ,μιας και οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι πελάτες την έκαναν γνωστή σε όλη την Ελλάδα.
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός