Τι ξέρεις για την υδροβαφή; (+ vid)

11913 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2020

Η υδροβαφή είναι είναι η νέα μόδα στις βαφές. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη, ενώ μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από πολλά σχέδια και συνδυασμούς.

 
 

Στην ουσία πρόκειται για την  μεταφορά ενός προτυπωμένου σχεδίου, όπως carbon, καμουφλάζ, γεωμετρικά σχέδια κ.α., σε ένα αντικείμενο,  χρησιμοποιώντας το νερό. Με απλά λόγια κάθε υλικό σκληρό, που δεν έχει πόρους όπως π.χ.  το γυαλί , το ξύλο, το μέταλλο και όλοι οι τύποι των πλαστικών «βαπτίζονται» στο νερό και αποκτούν όμορφα και περίτεχνα σχέδια. Η υδροβαφή αποτελεί στην ουσία μία μόνιμη εφαρμογή και δεν πρέπει να παρομοιάζεται με τα αυτοκόλλητα ή τις μεμβράνες, ενώ  είναι εξίσου ανθεκτική με τη βαφή.
Στα αυτοκίνητα μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου όπως ζάντες, καθρέφτες, φίλτρα αέρος, τιμόνια κ.α., ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μοτοσυκλέτες, σκάφη και πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα – αξεσουάρ (θήκες κινητών, όπλα, κλπ)

Step by step

Η διαδικασία και η επεξεργασία δεν διαφέρει καθόλου από την αντίστοιχη της βαφής του αυτοκινήτου . Στην ουσία δηλαδή περιλαμβάνει τρίψιμο, στοκάρισμα, αστάρι, βαφή και τέλος το βερνίκι. Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάμεσα στο στάδιο της βαφής και του βερνικιού μεσολαβεί η υδροβαφή. Τα βήματα είναι τα εξής:
  1. Αρχικά βάφεται το αντικείμενο στο οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί η υδροβαφή. Η βαφή αυτή αποτελεί την βάση.
  2. Το σχέδιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι τυπωμένο πάνω σε ειδική υδροδιαλυτή μεμβράνη. Η επόμενη κίνηση είναι η τοποθέτηση της μεμβράνης στην επιφάνεια μίας δεξαμενής γεμάτης με νερό. Με αυτόν τον τρόπο η μεμβράνη διαλύεται, με το μελάνι να παραμένει στην επιφάνεια του νερού
  3.  Το αντικείμενο που θα βαφτεί τοποθετείται πάνω από την μεμβράνη και βυθίζεται αργά μέσα στη δεξαμενή
  4. Αφού το αντικείμενο στεγνώσει, η διαδικασία ολοκληρώνεται με μία στρώση βερνικιού
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός