Εco driving σημαίνει γλιτώνεις πολλά λεφτά!

Εco driving σημαίνει γλιτώνεις πολλά λεφτά!

12007 Επισκέψεις στο άρθρο

Εξοικονόμησε καύσιμα, μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βελτίωσε την ποιότητα του αέρα, ακολουθώντας τις συμβουλές οδήγησης και τον τρόπο σκέψης σχετικά με την επιλογή του οχήματος.

Κοινοποίησέ το »

-μην το πατάς (το «βαρύ πόδι» πληρώνει)
-αλλαγές στις 2.000 στροφές
-έχε σωστή πίεση στα ελαστικά σου
- αφαίρεσε περιττά βάρη (πορτμπαγκάζ  & οροφής)
Με την βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο, τι άλλες τεχνικές χρησιμοποιείς για να μειώσεις την κατανάλωση;

Η καλή οδήγηση πέρα από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που έχει όσον αφορά την οδική μας ασφάλεια, συμβάλει και σε μία πιο eco προσέγγιση.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε eco σημαίνει και πιο eco-friendly μα και (με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη) πιο economy.

Ας δούμε 8 βασικές  τεχνικές εξοικονόμησης καυσίμων για οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Μην τις παίρνετε αψήφιστα, μιλάμε για εκατοντάδες ευρώ σε ορίζοντα έτους. Εκατοντάδες ευρώ που είτε μετατρέπονται σε όφελος είτε πάνε «στον βρόντο».

1.Οδήγησε ομαλά
   α. Αξιολόγησε το δρόμο μπροστά σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγεις την περιττή πέδηση (άσκοπα φρεναρίσματα) και την επιτάχυνση, γεγονός που αυξάνει την ποσότητα καυσίμου που χρησιμοποιείς.
   β. Διατήρησε μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό όχημα, ώστε να μπορείς να προσαρμόσεις την ταχύτητά σου όταν είναι απαραίτητο χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα φρένα.

2.Γύρισε νωρίς σε υψηλότερη ταχύτητα
Η οδήγηση σε χαμηλότερες στροφές μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, οπότε κινήσου σε ταχύτητα περίπου 2.000 στροφές ( RPM).

3.Απενεργοποίησε τη μηχανή
Πολλά νεότερα αυτοκίνητα σβήνουν αυτόματα (start-stop) όταν είναι στάσιμα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό στο δικό σου αυτοκίνητο, απενεργοποίησε το αμάξι σας όταν σταματήσεις για περίπου ένα λεπτό ώστε να εξοικονομήσεις καύσιμο.

4.Κόψε ταχύτητα
Το κόστος των καυσίμων σας θα αυξηθεί όσο γρηγορότερα οδηγείτε. Διατήρησε τις ταχύτητες λογικές (χρησιμοποίησε –αν έχεις- το Cruise control).

5.Παράθυρα εναντίον κλιματισμού
Εάν ταξιδεύεις με χαμηλή ταχύτητα, τα ανοιχτά παράθυρα είναι πιο αποτελεσματικά. Εάν ταξιδεύεις με ταχύτητα 60 μίλια ανά ώρα ή παραπάνω, κλείνοντας τα παράθυρα και χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό θα εξοικονομήσεις περισσότερα καύσιμα.

6.Πίεση ελαστικών
Τα υπο-φουσκωμένα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμων και μπορούν να είναι επικίνδυνα στο δρόμο, γι `αυτό έλεγξε τα μία φορά το μήνα και πριν από μεγάλες διαδρομές.

7.Ράφια / κιβώτια οροφής
Έχοντας αυτά τα πρόσθετα στο αυτοκίνητό σου όταν δεν χρησιμοποιούνται, θα αυξήσει την αντίσταση όπως και το κόστος των καυσίμων.

8.Τσέκαρε το φορτίο σου
Αφαίρεσε τα επιπλέον αντικείμενα από το αυτοκίνητό σου πριν ταξιδέψες για να μειώσεις το βάρος. Συνέχεια του άρθρου >>>

Κοινοποίησέ το »