Έχει ...πονέσει η τσέπη σου από την τιμή της βενζίνης; Μήπως αυτό δεν οφέιλεται στην αύξηση της τιμής, αλλά στο ότι αυτοκίνητό σου καίει παραπάνω από ότι παλιά; Σε τι πιστεύεις ότι μπορεί να οφείλεται; Θα διόρθωνες την ζημιά ή θα αγόραζες καινούριο αυτοκίνητο;

Μία συνηθισμένη αιτία αύξησης της κατανάλωσης είναι τα φραγμένα ή χαλασμένα μπεκ.

Τα φαγωμένα φρένα επίσης προκαλούν αύξηση της κατανάλωσης, αφού κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει περισσότερο.

9 λόγοι που o κινητήρας σου καίει περισσότερο

3191 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/9/2021

Αν έχεις παρατηρήσει ότι, όσο περνούν τα χρόνια, η κατανάλωση καύσιμου του αυτοκινήτου σου συνεχώς αυξάνεται, ίσως το πρόβλημα αυτό να οφείλεται σε 9 κοινές αιτίες. Δες ποιες είναι, ώστε να τις διορθώσεις, για να εξοικονομήσεις βενζίνη και να αυξήσεις όσο μπορείς την αυτονομία του αυτοκίνητου σο

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Όσο ένα αυτοκίνητο μεγαλώνει, τείνει να κάνει τα πάντα χειρότερα. Βέβαια, το κακά συντηρημένο αυτοκίνητο είναι πιο πιθανό να χαλάσει πιο γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και με την κατανάλωση καυσίμου. Στην πραγματικότητα, οι οδηγοί που τηρούν το χρονοδιάγραμμα του service κατά γράμμα πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα πιο αργά σε σχέση με τους υπόλοιπους.


Μία συνηθισμένη αιτία αύξησης της κατανάλωσης είναι τα φραγμένα ή χαλασμένα μπεκ.

Μία συνηθισμένη αιτία αύξησης της κατανάλωσης είναι τα φραγμένα ή χαλασμένα μπεκ.

Kοινοποίησε το »

Πως όμως θα κάνεις το αυτοκίνητό σου να καίει όπως παλιά;Ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα όπως τα παρακάτω:

1.Φραγμένα ή χαλασμένα μπεκ

Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο λόγο! Τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου είναι τα ακροφύσια που ψεκάζουν καύσιμο σε κάθε κύλινδρο του κινητήρα. Το μοτίβο ψεκασμού τους πρέπει να είναι πολύ ακριβές για να αναμειχθεί σωστά με τον αέρα και να καεί μέσα στον κινητήρα.

Όταν ένα μπεκ λερωθεί ή φράξει, μπορεί να ψεκάσει καύσιμο αναποτελεσματικά, είτε ρίχνοντας περισσότερο ή λιγότερο. Αυτό μπορεί να μειώσει γρήγορα την απόδοση του κινητήρα και να μειώσει την οικονομία καυσίμου. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μπεκ μπορούν να καθαριστούν. Άλλες φορές, θα πρέπει να αντικατασταθούν, αν η εσωτερική βλάβη προκαλεί κακό μοτίβο ψεκασμού.

2.Παλιό φίλτρο αέρα

Εάν το φίλτρο αέρα του κινητήρα σου είναι βρώμικο ή φραγμένο, ο κινητήρας σου δεν θα μπορεί να «αναπνεύσει», με αποτέλεσμα (κυρίως οι παλαιότεροι κινητήρες) να καίνε περισσότερο καύσιμο για να μπορέσουν να κινηθούν με την ίδια ταχύτητα. Αντίθετα οι νεότεροι κινητήρες ενδέχεται να έχουν μικρότερες επιδόσεις εξαιτίας ενός φραγμένου φίλτρο αέρα.

Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα κοινό στα παλαιότερα αυτοκίνητα που βασίζονται σε καρμπυρατέρ. Τα φίλτρα αέρα του κινητήρα πρέπει να αντικαθίστανται περίπου κάθε 15.000 έως 30.000 μίλια, αλλά ελέγξτε το εγχειρίδιο κατόχου για να είστε σίγουροι ή να το ελέγξετε στην επόμενη αλλαγή λαδιού.

3.Χαλασμένος αισθητήριας λάμδα

Ενώ τα παλαιότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν καρμπυρατέρ για να διασφαλίσουν ότι ο κινητήρας λαμβάνει τη σωστή αναλογία αέρα-καυσίμου για καύση, όλα τα νεότερα αυτοκίνητα (από το 1996) χρησιμοποιούν τον λεγόμενο αισθητήρα λάμδα., ο οποίος ετρά πόσο πλούσια ή φτωχά είναι τα καυσαέρια που εξέρχονται από τον κινητήρα σου και στέλνει μήνυμα στον υπολογιστή του αυτοκινήτου για να ρυθμίσει πόσο καύσιμο εισέρχεται στον κινητήρα. Αν λοιπόν ο αισθητήρας αυτός είναι βρώμικος ή δεν δουλεύει μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες μετρήσεις που κάνουν τον κινητήρα σας να καίει πολύ καύσιμο, μειώνοντας την απόδοση έως και 40% .

4. Φραγμένο φίλτρο καυσίμου

Τα φίλτρα καυσίμου εμποδίζουν τους ρύπους της βενζίνης να φτάσουν στα σωθικά του κινητήρα, όπου μπορεί να καταστρέψουν τα μπεκ και άλλα σημαντικά μέρη. Ένα φραγμένο φίλτρο καυσίμου επίσης μπορεί να μειώσει την πίεση καυσίμου και να προκαλέσει κακή λειτουργία του κινητήρα. Έτσι λοιπόν θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αντικαθίσταται. Ειδικά για τα παλαιότερα αυτοκίνητα, η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται περίπου κάθε δύο χρόνια.

5.Δυσλειτουργικό σύστημα ανάφλεξης

Το σύστημα ανάφλεξης περιλαμβάνει πηνία, μπουζί και σύρματα που είναι υπεύθυνα για την καύση του μείγματος αέρα-καυσίμου. Αν κάποιο από αυτά τα μέρη δυσλειτουργεί, ενδέχεται να προκαλέσει λανθασμένη λειτουργία του κινητήρα.

6.Κακής ποιότητας ή παλιό λιπαντικό

Το σωστό λάδι κινητήρα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση και λίπανση του κινητήρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προβάινεις σε τακτικές αλλαγές λαδιού, αυτό φυσικά που προτείνει ο κατασκευαστής.

7.Λάθος πίεση ελαστικών

Η οδήγηση με ελαστικά που έχουν λάθος πίεση δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά και ασύμφορη για την τσέπη και το περιβάλλον, μιας και το αυτοκίνητο καταναλώνει επιπλέον καύσιμο και κατά συνέπεια επιβαρύνει σημαντικά με εκπομπές CO2 την ατμόσφαιρα. Εάν το ελαστικό έχει 20% χαμηλότερη πίεση, η χιλιομετρική του απόδοση μειώνεται κατά περίπου 30%, το οποίο σημαίνει πως θα χρειαστεί να επωμιστείτε αρκετά πιο σύντομα το κόστος αλλαγής ελαστικών. Για αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζεις αν βάλεις σωστή πίεση στα ελαστικά μια φορά. Απαιτείται συνεχής έλεγχος της πίεσης των ελαστικών με ρυθμό τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 μέρες και οπωσδήποτε πριν από κάθε ταξίδι.

8. Φαγωμένα φρένα

Καταρχάς είναι επικίνδυνο να οδηγείς με φθαρμένα φρένα! Δεύτερον συμβάλουν στην αύξηση της κατανάλωσης! Πως; Μια φθαρμένη δαγκάνα ή τα φαγωμένα τακάκια δημιουργούν αντίσταση στην κίνηση προς τα εμπρός του οχήματός σου. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ο κινητήρας σου να παλεύει συνεχώς με τα φρένα μόνο για να κινηθεί, κάνοντας τον να δουλεύει περισσότερο.

9. Κακή ευθυγράμμιση τροχών

Αν το αυτοκίνητο σου «φεύγει» όταν αφήνεις το τιμόνι, χρειάζεται σίγουρα ευθυγράμμιση. Το πιο χαρακτηριστικό «σύμπτωμα» είναι όταν το αυτοκίνητό σου «φεύγει» προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση μόλις αφήνεις το τιμόνι. Πέρα από την ζημιά που προκαλεί στα ελαστικά, η κακή ευθυγράμμιση προκαλεί και αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου καίτε λιγότερα καύσιμα, αφού το αυτοκίνητό σου θα χρειαστεί να κάψει περισσότερο από ότι πρέπει, προκειμένου να κινηθεί σωστά.


Τα φαγωμένα φρένα επίσης προκαλούν αύξηση της κατανάλωσης, αφού κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει περισσότερο.

Τα φαγωμένα φρένα επίσης προκαλούν αύξηση της κατανάλωσης, αφού κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει περισσότερο.

Kοινοποίησε το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ψάξε ανά κατηγορία
Κατάσταση
Μάρκα
Τιμή από
Τιμή έως
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών