Φτιάξε το μόνος σου!

6817 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2020

Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις και το μεράκι, υπάρχουν κάποιες δουλειές που μπορείς να κάνεις από μόνος σου στο αυτοκίνητο σου, για να γλυτώσεις χρήματα. Δες ποιες είναι!

 
Φίλτρο και λάδι

Θα χρειαστείς: μια μεγάλη λεκάνη χωρητικότητας 8 λίτρων, ένα κλειδί για την τάπα του κάρτερ και ένα δοχείο με καινούργιο λάδι. Αφού εντοπίσεις την τάπα λαδιών στο κάρτερ, την ξεβιδώνεις με το κλειδί και αφήνεις να τρέξουν τα παλιά λάδια στη λεκάνη
 
Στη συνέχεια βιδώνεις την τάπα προσεκτικά, ανοίγεις το καπό και τοποθετείς ένα χωνί στην υποδοχή των λαδιών. Γεμίζεις το κάρτερ με το καινούργιο λάδι (όσο ακριβώς αναγράφεται στο βιβλίο του κατασκευαστή) και ελέγχεις ύστερα το δείκτη λαδιών

Για να αλλάξεις το φίλτρο λαδιού, θα χρειαστείς: ένα ειδικό κλειδί για να ξεβιδώσεις το παλιό φίλτρο και ένα καινούριο φίλτρο. Η αντικατάσταση είναι σχετικά εύκολη. Όσο θα τρέχει το παλιό λάδι από το κάρτερ, αντικαθιστάς το φίλτρο και αφού ξεβιδώσεις το παλιό με το ειδικό κλειδί, βιδώνεις το καινούριο στην αρχή με το χέρι και ύστερα με το κλειδί.  

Ξέρεις να αλλάξεις μπουζί;
 

Θα χρειαστείς : το λεγόμενο μπουζόκλειδο, και φυσικά ένα μπουζί ίδιου τύπου. Τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: 1) Αφαίρεσε την πίπα από το μπουζί. 2) Ξελάσκαρε το μπουζί με το ειδικό κλειδί. 3) Βίδωσε το καινούργιο μπουζί στην αρχή με το χέρι και ύστερα με το μπουζόκλειδο. 4) Αφού το αντικαταστήσεις, βάλε ξανά την πίπα πάνω στο μπουζί. 5) Πρόσεξε το κάθε μπουζοκαλώδιο να καταλήγει στο ίδιο μπουζί όπως πριν την αλλαγή.  


Τι γίνεται με το  φίλτρο αέρα και καμπίνας;
 

Εντίπισε στο χώρο του κινητήρα το φίλτρο και αφαίρεσε προσεκτικά το καπάκι. Έπειτα βγάλε το φίλτρο με προσοχή μην το σκίσεις. Καθάρισε το φίλτρο μόνο με αέρα υπό πίεση και ποτέ με νερό. Κατόπιν του καθαρισμού βάλε ξανά το φίλτρο και φρόντισε να το βάλεις από τη σωστή πλευρά. Κλείσε και ασφάλισε το καπάκι έχοντας σιγουρευτεί ότι δεν έχει πιαστεί κάποιο καλώδιο.

Από την άλλη για να αλλάξεις το φίλτρο καμπίνας ξεκουμπώνεις τα «κλιπάκια», που συγκρατούν το πλαστικό καπάκι και αφαίρεσε το φίλτρο. Εάν το υπάρχον φίλτρο έχει συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα σκόνης και σωματιδίων, προχώρησε στην αντικατάστασή του χωρίς δεύτερη σκέψη. Αφού έχετε αφαιρέσει το φίλτρο, δες την κατάσταση του κουτιού. Εάν αυτό δεν έχει ανοιχτεί ποτέ, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, να υπάρχει συσσωρευμένη μία αρκετά μεγάλη ποσότητα σκόνης. Με ένα πιεστικό αέρα ή ένα βρεγμένο πανί καθάρισε καλά το κουτί. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις  βρεγμένο πανί, περίμενε 5 λεπτά, για να στεγνώσει πλήρως ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί το φίλτρο. Τοποθέτησε το καινούργιο φίλτρο (υπάρχει συγκεκριμένη θέση, όπου το φίλτρο θα εφαρμόσει ιδανικά στο κουτί) και κλείσε το καπάκι, ασφαλίζοντας με τα «κλιπάκια» και καλές διαδρομές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός