Πέντε λόγοι να μην αμελείς τα service λαδιών του αυτοκίνητου σου! Κράτα τον κινητήρα σου υγιή και αποδοτικό.

Πέντε λόγοι να μην αμελείς τα service λαδιών του αυτοκίνητου σου! Κράτα τον κινητήρα σου υγιή και αποδοτικό.

Γιατί πρέπει να αλλάζω λάδια αυτοκινήτου, εγκαίρως

4864 Επισκέψεις στο άρθρο

Service λαδιών αυτοκινήτου. Απαραίτητο για τον κινητήρα άλλα και την τσέπη μας. Προστατεύει και βελτιώνει τις επιδόσεις του αυτοκίνητου και μας σώζει αρκετά χρήματα. Για να δούμε ακριβώς πόσο σημαντικό είναι να αλλάζω λάδια εγκαίρως και 3 Premium προτάσεις Λιπαντικών από G-Energy, Cyclon & Gandoil.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

GENERAL INSURANCE Ε.Π.Ε. - BOSCH CAR SOUFLAS
ΜΥΛΩΝΑ Ε. - ΝΤΡΙΜΕΡΗΣ Ε. Ο.Ε.

Λιπαντικά : 5 λόγοι – πολλά οφέλη για να μην αναβάλεις την έγκαιρη αλλαγή τους

-Πιο υγιής και βιώσιμος κινητήρας (σε πάει μακρυά)         
-Μείωση κατανάλωσης  καυσίμου (και ρύπων)         
-Βελτίωση των επιδόσεων      

Η αλλαγή λαδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά service του αυτοκινήτου. Η έγκαιρη αλλαγή των λαδιών βελτιώνει την απόδοση του οχήματος και είναι ύψιστης σημασίας για την καλή λειτουργία και τον μεγαλύτερο κύκλο ζωής του κινητήρα σας.

Μάλιστα, τυχόν καθυστέρηση στο να ακολουθούμε τον κύκλο service λαδιών του αυτοκινήτου μας, μπορεί να αποβεί  μοιραία μιας και το καταπονημένο και βρώμικο λάδι μπορεί να φέρει μεγάλες βλάβες στον κινητήρα.

 Εκτός από την διαρκή ζημιά στα επιμέρους μέρη και τη συνολική υγεία του κινητήρα, το παλιό βρώμικο λάδι μειώνει την συνολική ιπποδύναμη του αυτοκίνητου και ταυτόχρονα αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.

Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθούμε τα προγραμματισμένα service που προτείνει ο κατασκευαστής καθώς και να προσέχουμε και οι ίδιοι για τυχόν περίεργες συμπεριφορές και αλλαγές στον κινητήρα μας. Πολλές φορές οι εξωτερικές συνθήκες ή το προσωπικό στυλ οδήγησης φέρνουν διαφοροποιήσεις στα χιλιομετρικά ή χρονικά όρια των service, με αποτέλεσμα ένα όχημα να χρειάζεται πιο συχνή αλλαγή λαδιού.

Από την άλλη, προχωρώντας τακτικά στα service λαδιών και μεριμνώντας για την καλή υγεία του αυτοκινήτου μου, εξασφαλίζω πως το όχημα μου θα είναι λειτουργικό σε όλες τις ουσιώδεις παραμέτρους του.

Από βιωσιμότητα του κινητήρα μέχρι κατανάλωση και ιπποδύναμη, το αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει πολλές βελτιώσεις αν είμαι τακτικός με τα service λαδιών μου.


 1.Καθαρός κινητήρας
Ακολουθώντας τακτικά τα service των κατασκευαστών και προχωρώντας σε αλλαγές λαδιών στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, εξασφαλίζετε την καλή υγεία του κινητήρα σας. Και αυτό, γιατί φροντίζετε πως τα βρώμικα και καταπονημένα λάδια δεν περνούν στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα διάφορες ζημιές.

Όταν ο κινητήρας ενεργοποιείται και το βρώμικο λάδι περνάει στο εσωτερικό του, σκόνη και διαφορά άλλα μικρά σωματίδια εισέρχονται και αυτά μέσα στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα παχύρευστο στρώμα βρωμιάς που κάθεται πάνω στα εξαρτήματα και εμποδίζει την καλή λίπανση.

Η τακτική αλλαγή λαδιών καθώς και η αλλαγή των φίλτρων, εξασφαλίζει πως ο κινητήρας σας θα είναι καθαρός και θα αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

2. Μεγαλύτερος κύκλος ζωής

Το λάδι είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το αυτοκίνητο σου, καθώς λιπαίνει και προστατεύει τον κινητήρα σου και όλα τα σημαντικά μέρη του από τη ζημιά και τις διάφορες βλάβες.

Η τακτική αλλαγή λαδιών και φίλτρων εξασφαλίζει πως ο κινητήρας θα προστατεύεται διαρκώς, αυξάνοντας τη συνολική βιωσιμότητα.

 

3. Προστασία των επιμέρους εξαρτημάτων

Ο κινητήρας αποτελείται από πολλά, εξτρά μέρη και η έγκαιρη αλλαγή λαδιών εξασφαλίζει την καλή προστασία του κινητήρα άλλα και όλων των επιμέρους εξαρτημάτων.

Τα κινητήρια σύνολα των αυτοκινήτων αποτελούνται από ορισμένα σημαντικά μέρη όπως ο στρόφαλος και οι μπιέλες. Οι μπιέλες ελέγχουν τα έμβολα μέσα στους κυλίνδρους του κινητήρα σας. Υπάρχει ακόμα ένα μέρος που λέγεται εκκεντροφόρος, ο οποίος βοηθά στο άνοιγμα και στο κλείσιμο των βαλβίδων εξαγωγής του οχήματος.

Το καθαρό και ανανεωμένο λάδι εξασφαλίζει πως θα κράτα όλα αυτά τα μέρη υγιή και λειτουργικά.
 

4. Μείωση της κατανάλωσης και λιγότεροι ρύποι

Μπαίνοντας τώρα στο θέμα που καίει τους περισσότερους οδηγούς σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κατανάλωση καυσίμου εξαρτάται άμεσα από την υγεία του κινητήρα σας, επομένως και το λάδι που τοποθετείτε.

Χωρίς σωστή συντήρηση, το όχημα σας θα χρειάζεται περισσότερο καύσιμο για να διανύσει μια απόσταση. Και αυτό γιατί το στρώμα βρωμιάς που μαζεύεται από το παλιό και μη αλλαγμένο λάδι , μένει μέσα στον κινητήρα δημιουργώντας τριβή.

Η τριβή καταπονεί τον κινητήρα σας και αυξάνει το καύσιμο που αυτό χρειάζεται για να κινηθεί. Αλλάζοντας τα λάδια του οχήματος σύμφωνα με το πρόγραμμα του κατασκευαστή, ο κινητήρας θα λειτουργεί πιο σωστά με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερο καύσιμο.

Ταυτόχρονα, το όχημα θα απελευθερώνει και λιγότερους ρύπους καθώς θα καίει λιγότερο καύσιμο με αποτέλεσμα να αφήνετε  βελτιωμένο «πράσινο» αποτύπωμα στο περιβάλλον.

 

5. Βελτίωση των επιδόσεων

Το βρώμικο λάδι επηρεάζεται και από τις υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες λειτουργεί. Σταδιακά, χάνει το ιξώδες του και την ικανότητα του να λιπαίνει τα τοιχώματα των κυλίνδρων του κινητήρα.

Το στρώμα σκόνης και λοιπών σωματιδίων περικυκλώνει τα εξαρτήματα του κινητήρα που χρειάζονται λίπανση μπλοκάροντας το λάδι στο να φτάσει σε αυτά.

Μια ακόμα λειτουργία του λαδιού είναι να τραβάει την θερμότητα από τα εξαρτήματα, τα οποία θερμαίνονται περισσότερο, πράγμα που δεν συμβαίνει αποτελεσματικά όταν το στρώμα βρωμιάς κάθεται πάνω στα επιμέρους μέρη.

Συνολικά, οι επιδόσεις του κινητήρα υποβαθμίζονται σημαντικά όταν το λάδι δεν είναι καθαρό με αποτέλεσμα το όχημα να αλλάζει οδηγική συμπεριφορά και να μοιάζει πιο κουρασμένο και αργό.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ