Πέντε λόγοι να μην αμελείς τα service λαδιών του αυτοκίνητου σου! Κράτα τον κινητήρα σου υγιή και αποδοτικό.

Πέντε λόγοι να μην αμελείς τα service λαδιών του αυτοκίνητου σου! Κράτα τον κινητήρα σου υγιή και αποδοτικό.

Γιατί πρέπει να αλλάζω λάδια αυτοκινήτου, εγκαίρως

4050 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/6/2022

Service λαδιών αυτοκινήτου. Απαραίτητο για τον κινητήρα άλλα και την τσέπη μας. Προστατεύει και βελτιώνει τις επιδόσεις του αυτοκίνητου και μας σώζει αρκετά χρήματα. Για να δούμε ακριβώς πόσο σημαντικό είναι να αλλάζω λάδια εγκαίρως και 3 Premium προτάσεις Λιπαντικών από G-Energy, Cyclon & Gandoil.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΒΙΓΚΑΣ ΑΝΤ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
ΣΑΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Λιπαντικά : 5 λόγοι – πολλά οφέλη για να μην αναβάλεις την έγκαιρη αλλαγή τους

-Πιο υγιής και βιώσιμος κινητήρας (σε πάει μακρυά)         
-Μείωση κατανάλωσης  καυσίμου (και ρύπων)         
-Βελτίωση των επιδόσεων      

Η αλλαγή λαδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά service του αυτοκινήτου. Η έγκαιρη αλλαγή των λαδιών βελτιώνει την απόδοση του οχήματος και είναι ύψιστης σημασίας για την καλή λειτουργία και τον μεγαλύτερο κύκλο ζωής του κινητήρα σας.

Μάλιστα, τυχόν καθυστέρηση στο να ακολουθούμε τον κύκλο service λαδιών του αυτοκινήτου μας, μπορεί να αποβεί  μοιραία μιας και το καταπονημένο και βρώμικο λάδι μπορεί να φέρει μεγάλες βλάβες στον κινητήρα.

 Εκτός από την διαρκή ζημιά στα επιμέρους μέρη και τη συνολική υγεία του κινητήρα, το παλιό βρώμικο λάδι μειώνει την συνολική ιπποδύναμη του αυτοκίνητου και ταυτόχρονα αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.

Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθούμε τα προγραμματισμένα service που προτείνει ο κατασκευαστής καθώς και να προσέχουμε και οι ίδιοι για τυχόν περίεργες συμπεριφορές και αλλαγές στον κινητήρα μας. Πολλές φορές οι εξωτερικές συνθήκες ή το προσωπικό στυλ οδήγησης φέρνουν διαφοροποιήσεις στα χιλιομετρικά ή χρονικά όρια των service, με αποτέλεσμα ένα όχημα να χρειάζεται πιο συχνή αλλαγή λαδιού.

Από την άλλη, προχωρώντας τακτικά στα service λαδιών και μεριμνώντας για την καλή υγεία του αυτοκινήτου μου, εξασφαλίζω πως το όχημα μου θα είναι λειτουργικό σε όλες τις ουσιώδεις παραμέτρους του.

Από βιωσιμότητα του κινητήρα μέχρι κατανάλωση και ιπποδύναμη, το αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει πολλές βελτιώσεις αν είμαι τακτικός με τα service λαδιών μου.


 1.Καθαρός κινητήρας
Ακολουθώντας τακτικά τα service των κατασκευαστών και προχωρώντας σε αλλαγές λαδιών στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, εξασφαλίζετε την καλή υγεία του κινητήρα σας. Και αυτό, γιατί φροντίζετε πως τα βρώμικα και καταπονημένα λάδια δεν περνούν στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα διάφορες ζημιές.

Όταν ο κινητήρας ενεργοποιείται και το βρώμικο λάδι περνάει στο εσωτερικό του, σκόνη και διαφορά άλλα μικρά σωματίδια εισέρχονται και αυτά μέσα στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα παχύρευστο στρώμα βρωμιάς που κάθεται πάνω στα εξαρτήματα και εμποδίζει την καλή λίπανση.

Η τακτική αλλαγή λαδιών καθώς και η αλλαγή των φίλτρων, εξασφαλίζει πως ο κινητήρας σας θα είναι καθαρός και θα αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

2. Μεγαλύτερος κύκλος ζωής

Το λάδι είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το αυτοκίνητο σου, καθώς λιπαίνει και προστατεύει τον κινητήρα σου και όλα τα σημαντικά μέρη του από τη ζημιά και τις διάφορες βλάβες.

Η τακτική αλλαγή λαδιών και φίλτρων εξασφαλίζει πως ο κινητήρας θα προστατεύεται διαρκώς, αυξάνοντας τη συνολική βιωσιμότητα.

 

3. Προστασία των επιμέρους εξαρτημάτων

Ο κινητήρας αποτελείται από πολλά, εξτρά μέρη και η έγκαιρη αλλαγή λαδιών εξασφαλίζει την καλή προστασία του κινητήρα άλλα και όλων των επιμέρους εξαρτημάτων.

Τα κινητήρια σύνολα των αυτοκινήτων αποτελούνται από ορισμένα σημαντικά μέρη όπως ο στρόφαλος και οι μπιέλες. Οι μπιέλες ελέγχουν τα έμβολα μέσα στους κυλίνδρους του κινητήρα σας. Υπάρχει ακόμα ένα μέρος που λέγεται εκκεντροφόρος, ο οποίος βοηθά στο άνοιγμα και στο κλείσιμο των βαλβίδων εξαγωγής του οχήματος.

Το καθαρό και ανανεωμένο λάδι εξασφαλίζει πως θα κράτα όλα αυτά τα μέρη υγιή και λειτουργικά.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  Γενικά & Εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτου ΑττικήςΘεσσαλονίκης. Για όλες τις μάρκες.
  Κάθε μέρα με τις προσφορές τους.Για συντήρηση, επισκευή, αποκατάσταση ή βελτίωση αυτοκινήτου.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α' ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ