Πώς επιλέγεις λιπαντικό για diesel]

Διαβάστηκε από 6450 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/9/2018

Κόστος, ιξώδες, απόδοση και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να ξέρεις ώστε να επιλέξεις το λιπαντικό που ταιριάζει στο diesel σου.

 
Δείτε ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιλογές προϊόντων με ένα κλικ!

Ακριβότερο δε σημαίνει πάντα καλύτερο

Το κόστος είναι, για μια μεγάλη μερίδα αγοραστών, το σημαντικότερο κριτήριο. Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί κάτι σημαντικότατο γύρω από αυτό. Όπως ακριβώς σε βάζουν σε σκέψη τα πολύ φθηνά λιπαντικά,  έτσι θα πρέπει να είσαι και προσεκτικός για αυτά που κοστίζουν πολλά καθώς ενδέχεται να έχουν χαρακτηριστικά που δεν ωφελούν σε τίποτα το δικό σου αυτοκίνητο.

Το λιπαντικό που θα αγοράσεις είναι συμβατό με το δικό σου κινητήρα;

Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι κινητήρες τα ίδια λιπαντικά. Είναι ένα θέμα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μη μπεις σε αχρείαστες «περιπέτειες». Επιλέγεις μόνο λιπαντικά κατάλληλα για κινητήρες ντίζελ.

Συμβουλέψου τον κατασκευαστή ώστε να γνωρίζεις το κατάλληλο ιξώδες

Ο «παράξενος» αυτός όρος, δείχνει τη ρευστότητα, δηλαδή πόσο λεπτόρρευστο ή παχύρρευστο είναι το λιπαντικό ενώ ο λεγόμενος δείκτης ιξώδους εκφράζει την αντίσταση του λαδιού στη μεταβολή του ιξώδους του όταν μεταβάλλεται η θερμοκρασία λειτουργίας του.

Τα λιπαντικά όχι μόνο προστατεύουν τον κινητήρα, αλλά και τον καθαρίζουν

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα λιπαντικών που έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να προσφέρει προστασία στον κινητήρα του αυτοκινήτου σου, αλλά και να καθαρίζει τα μέρη μέσα στα οποία ρέει. Φρόντισε να αναζητήσεις και αυτό το χαρακτηριστικό.

Μπορεί να αυξήσει και την οικονομία καυσίμου

Μετά από σειρά μελετών, έχει αποδειχθεί πως ορισμένα λιπαντικά, που πλέον έχουν δική τους ξεχωριστή κατηγορία η οποία ονομάζεται «λιπαντικά εξοικονόμησης καυσίμου», προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου. Μάλιστα, μερικές φορές, ξεπερνά το 2%!

Πως μπορείς να μετρήσεις τη στάθμη του λαδιού;

Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε σημείο που δεν έχει κλίση (ανηφορικό ή κατηφορικό). Επίσης θα πρέπει να έχεις σβήσει τη μηχανή τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα.

Στη συνέχεια, ακολουθείς τα εξής βήματα:

Βγάζεις τον «δείκτη» λαδιού. Τον εντοπίζεις πολύ εύκολα καθώς η άκρη του έχει σχήμα «δαχτυλιδιού» και έχει πάντοτε ένα έντονο χρώμα όπως κίτρινο ή πορτοκαλί.

Τον σκουπίζεις καλά με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Τον τοποθετείς στην υποδοχή από την οποία τον έβγαλες.

Τον βγάζεις και πάλι και βλέπεις σε ποιο σημείο σταματά το ίχνος των λιπαντικών.

Επαναλαμβάνεις το 3ο βήμα και είσαι έτοιμος!

Η διαφορά μεταξύ της ελάχιστης και της μέγιστης ένδειξης είναι, τις περισσότερες φορές 1 λίτρο λάδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπεράσει το λάδι τη στάθμη της μέγιστης ένδειξης!

 

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • Ήρθε η ώρα να αλλάξεις λάδια στο αυτοκίνητό σου;

  Κλείσε σήμερα ραντεβού σε ένα συνεργείο Mobil 1, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, κάνε αλλαγή και διεκδίκησε ελαστικά Pirelli! Μη χάνεις χρόνο! Μπες εδώ Περισσότερα
 • O ειδικός στα λιπαντικά

  Στην EAGLE LUBE θα βρείτε λιπαντικά και προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ καλές τιμές. Συγκεκριμένα εισάγει και διαθέτει κατά αποκλειστικότητα, τα λιπαντικά XCEL και είναι επίσημος διανομέας των προϊόντων της Repsol.  2106204366 Περισσότερα
 • Λιπαντικά για κάθε τύπο οχημάτων!

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.
   2382021195 Περισσότερα
 • Υψηλής ποιότητας λιπαντικά!

  Τα λιπαντικά Master Oil δημιουργήθηκαν από το κ. Κιολεμένη και βρίσκονται στο χονδρικό εμπόριο σε όλη την Ελλάδα από το 1983. Είνια  λιπαντικά που παράγονται με πολύ υψηλά στάνταρ, βασισμένα στη Γερμανική ποιότητα και τεχνολογία.  2321065210 Περισσότερα
 • Λιπαντικά υψηλότατων προδιαγραφών

  Η εταιρία Columbias.r.l ειδικεύεται στην παραγωγή όλων των τύπων λιπαντικών για βενζινοκινητήρες και κινητήρες πετρελαίου. Επίσης η βιομηχανία παράγει συγκεκριμένα λιπαντικά για συστήματα γραναζωμάτων, αυτόματα κιβώτια και αντιψυκτικά υγρά.
  Περισσότερα
 • Ο ειδικός στα ανταλλακτικά!

  Στο κατάστημά της AUTO PARTS ΣΑΡΔΕΛΗΣ θα βρείτε μία πλήρη γκάμα ανταλλακτικών, μπαταρίες, λιπαντικά και αξεσουάρ (XENON κτλ), όλα εξαιρετικής ποιότητας και στις καλύτερες τιμές της αγοράς!   2106003492 Περισσότερα
 • Για βενζίνη και Diesel

  Το Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 είναι κατάλληλο για κινητήρες βενζίνης ή Diesel με και χωρίς φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων Diesel. Η τεχνογνωσία της σύνθεσης βασικών και συνθετικών λιπαντικών, σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα πρόσθετα  εγγυάται ένα λιπαντικό κινητήρα που παρέχει εξαιρετική προστασία κατά της φθοράς και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Περισσότερα
 • Λιπαντικά και Ορυκτέλαια από την Floroil!

  Μεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.  2310684070 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός