Με την πάροδο του χρόνου, το φίλτρο λαδιού του οχήματός σας μπορεί να συλλέξει ακαθαρσίες και σκουπίδια.

Με την πάροδο του χρόνου, το φίλτρο λαδιού του οχήματός σας μπορεί να συλλέξει ακαθαρσίες και σκουπίδια.

Το λιπαντικό του κινητήρα είναι βρώμικο; Γιατί;

2239 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/5/2022

Η επιμελής συντήρηση του αυτοκινήτου μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε δευτερεύοντα ζητήματα προτού μετατραπούν σε μεγάλα προβλήματα - και μια κοινή ενόχληση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι το βρώμικο λάδι! Μάθετε γιατί λερώνεται. Πότε είναι φυσιολογικό και πότε όχι.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΙΩΤΗ Α. ΑΦΟΙ Ο.Ε.
ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ

-οι ακαθαρσίες και τα σκουπίδια θα λερώσουν το λιπαντικό
-το ίδιο ισχύει αν αργείς να το αλλάξεις
-αν το αντιληφθείς, η επίσκεψη σε ένα συνεργείο είναι απαραίτητο

Εσύ έχεις αντιμετωπίσει μία τέτοια περίπτωση; Πόσες φορές αλλάζεις το λιπαντικό του αυτοκινήτου σου;

Με την πάροδο του χρόνου, το φίλτρο λαδιού του οχήματός σας μπορεί να συλλέξει ακαθαρσίες και σκουπίδια. Όλα αυτά μπορούν να βρωμίσουν το λιπαντικό του κινητήρα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά μόλις το λάδι λερωθεί, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε, όπως και το φίλτρο λαδιού. Γιατί; Επειδή το βρώμικο λάδι μπορεί να βλάψει το αυτοκίνητό σας προκαλώντας ζημιά στα μέρη του κινητήρα, μειώνοντας την απόδοση καυσίμου ή ακόμα και προκαλώντας βλάβη στον κινητήρα. Φυσικά και οι μεγάλες καθυστερήσεις μεταξύ των αλλαγών μπορεί να κάνει το λιπαντικό να λερωθεί.

Κοινοποίησέ το »

Πως θα καταλάβετε ότι το λιπαντικό είναι βρώμικο

Ένας μηχανικός αυτοκινήτων μπορεί να πει πότε το λάδι στο όχημά σας είναι βρώμικο. Αλλά μπορεί επίσης να μπορείτε να εντοπίσετε κάποια σημάδια μόνοι σας δίνοντας προσοχή στο χρώμα του. Το ολοκαίνουργιο λάδι κινητήρα έχει συνήθως ένα ημιδιαφανές κεχριμπαρένιο χρώμα, παρόμοιο με το χρώμα του μελιού. Μόλις προστεθεί, κυκλοφορεί μέσα από το μπλοκ του κινητήρα για να λιπανθούν εξαρτήματα, να ανακατανεμηθεί η θερμότητα, να καθαριστεί ο κινητήρας και να καταπολεμηθεί η σκουριά και η διάβρωση. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, το λάδι μπορεί να μολυνθεί, καθιστώντας το πιο σκούρο και παχύτερο. Τέτοιες αλλαγές στο χρώμα και το ιξώδες του λαδιού σας μπορεί να το εμποδίσουν να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε!

Όσο περνά ο καιρός λοιπόν, το λιπαντικό μπορεί να αλλάξει χρώματα. Για παράδειγμα, αν είναι καφέ ή γκρι με γαλακτώδη ή αφρώδη σύσταση μπορεί να είναι σημάδι μόλυνσης από διαρροή ψυκτικού. Από την άλλη το υπερβολικό κόκκινο χρώμα μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή υγρού από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ανεξαρτήτως χρώματος, εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στις ιδιότητες του λιπαντικού σας, η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφτείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων για έλεγχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ