Με την πάροδο του χρόνου, το φίλτρο λαδιού του οχήματός σας μπορεί να συλλέξει ακαθαρσίες και σκουπίδια.

Με την πάροδο του χρόνου, το φίλτρο λαδιού του οχήματός σας μπορεί να συλλέξει ακαθαρσίες και σκουπίδια.

Το λιπαντικό του κινητήρα είναι βρώμικο; Γιατί;

3459 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/10/2022

Η επιμελής συντήρηση του αυτοκινήτου μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε δευτερεύοντα ζητήματα προτού μετατραπούν σε μεγάλα προβλήματα - και μια κοινή ενόχληση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι το βρώμικο λάδι! Μάθετε γιατί λερώνεται. Πότε είναι φυσιολογικό και πότε όχι.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΜΠΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

-οι ακαθαρσίες και τα σκουπίδια θα λερώσουν το λιπαντικό
-το ίδιο ισχύει αν αργείς να το αλλάξεις
-αν το αντιληφθείς, η επίσκεψη σε ένα συνεργείο είναι απαραίτητο

Εσύ έχεις αντιμετωπίσει μία τέτοια περίπτωση; Πόσες φορές αλλάζεις το λιπαντικό του αυτοκινήτου σου;

Με την πάροδο του χρόνου, το φίλτρο λαδιού του οχήματός σας μπορεί να συλλέξει ακαθαρσίες και σκουπίδια. Όλα αυτά μπορούν να βρωμίσουν το λιπαντικό του κινητήρα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά μόλις το λάδι λερωθεί, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε, όπως και το φίλτρο λαδιού. Γιατί; Επειδή το βρώμικο λάδι μπορεί να βλάψει το αυτοκίνητό σας προκαλώντας ζημιά στα μέρη του κινητήρα, μειώνοντας την απόδοση καυσίμου ή ακόμα και προκαλώντας βλάβη στον κινητήρα. Φυσικά και οι μεγάλες καθυστερήσεις μεταξύ των αλλαγών μπορεί να κάνει το λιπαντικό να λερωθεί.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως θα καταλάβετε ότι το λιπαντικό είναι βρώμικο

Ένας μηχανικός αυτοκινήτων μπορεί να πει πότε το λάδι στο όχημά σας είναι βρώμικο. Αλλά μπορεί επίσης να μπορείτε να εντοπίσετε κάποια σημάδια μόνοι σας δίνοντας προσοχή στο χρώμα του. Το ολοκαίνουργιο λάδι κινητήρα έχει συνήθως ένα ημιδιαφανές κεχριμπαρένιο χρώμα, παρόμοιο με το χρώμα του μελιού. Μόλις προστεθεί, κυκλοφορεί μέσα από το μπλοκ του κινητήρα για να λιπανθούν εξαρτήματα, να ανακατανεμηθεί η θερμότητα, να καθαριστεί ο κινητήρας και να καταπολεμηθεί η σκουριά και η διάβρωση. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, το λάδι μπορεί να μολυνθεί, καθιστώντας το πιο σκούρο και παχύτερο. Τέτοιες αλλαγές στο χρώμα και το ιξώδες του λαδιού σας μπορεί να το εμποδίσουν να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε!

Όσο περνά ο καιρός λοιπόν, το λιπαντικό μπορεί να αλλάξει χρώματα. Για παράδειγμα, αν είναι καφέ ή γκρι με γαλακτώδη ή αφρώδη σύσταση μπορεί να είναι σημάδι μόλυνσης από διαρροή ψυκτικού. Από την άλλη το υπερβολικό κόκκινο χρώμα μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή υγρού από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ανεξαρτήτως χρώματος, εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στις ιδιότητες του λιπαντικού σας, η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφτείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων για έλεγχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ